Followers

11 Jul 2015

Wawan dah sihat.

Alhamdulillah,...

Najwan dah discharge dari Hospital Pantai Manjung khamis lepas. Terima kasih pada anda semua yang mendoakan. 
Terima kasih yang datang menziarah. 
Terima kasih yang datang bawa juadah berbuka. 
Terima kasih pada yang datang memudahkan tugasan.. Datang sampai ke wad sebab aku takleh masuk opis. 
Terima kasih kpd PruBSN Mobility... Sbb aku leh wat keje gak walaupun tak dpt gi berkawad kt luar. 

Oh, Makbed dah puteh sikit sbb dok dalam spital , siap ekon. Peewiitt!!!


Destinasi pertama lepas discharge adalah...

Beli baju raya.

Heee.....

Sebab minggu depan nak balik Kuantan da. Malas nak beli last menet. Bawak budak ni kena dlm keadaan tenang. Kalau mak stress nanti, buleh jadi baju kaler lain, suar kaler lain kang. Naya je nok!


Sedang aku bersiar-siar, lalulah aku depan Peace. Kat situ, bNyak baju-baju sedondon anak beranak.
Oni dan Wawan aku letakkan dalam troli , walaupun masing-masing dah besar.  Membebel anak aku sebab walaupun mereka dah 'dewasa' aku masih melayan mereka seperti bayi. Kena dok dlm troli. Wakakakakaka...

"oni dah buley basuh berak sendiri pon, kena dok dalam troli.." Getus Oni. Bajet Ibu tak dengar la. 

Hahaha.


Memula aku minat ngan kaler pink. Ingat nak pink je la raya ni. Saje kasi energy lain sket. Tapi, saiz Oni takde pulaaaaaakkkkk. 

Kali ni mmg shopping jenis 'org kaya' datin-datin punye style. 
Aku suruh je hakak promoter tu cari baju yg sama kaler utk dedua otomen, pastu bak sini aku nak test kat depa. Kaler apa pon takpa. 

Dan aku lak dok luar jaga troli sambil melayan Wawan yang time tu ada krisis identiti. 

Hakak baru tau dia suka kaler biru. 
Dan dia bekenan sangat satu baju yg kaler biru tu. dok tunjuk yg baju tu dia punya..

Masalahnya, baju tu ada labuci-labuci plak kan!
Baju kurung.

Berkali si Oni dok cakap, "tu baju perempuan la." Tapi Wawan tetap kata tu baju dia. Siap nangeh macam betui je tu baju dia. Mak aiii.... 

Akak promoter tu dah tergelak dah. Dia tengok je mata aku ni kejap kecik, kejap besaq. Yela...mata aje yg nampak kann.

Wawan dah ghenggah dah (nangeh versi melalak tahap high desible) .
Ni kalu budak biasa nangeh sebab nak menan.
Yang Wawan nangeh sebab dia nak baju kurung, dan mak dia tak bagi. 
Sapa kejam skang??

Ohmai.... Stress kot shopping gitu. Serta merta la aku teringat Alang , Kimi ngan Adk. Oh korang. Meh le tolong kakanda ini. 

Penyudahnya, aku buat-buat tak paham je apa Wawan nangehkan tu. dah jumpa apa aku nak, aku kasi duit kat akak promoter tu , dan terus blah. 
Pastu, gi kedai kasut pula beli kasut sekolah Oni yg dah kecik.

Pon sama...
Oni dok dalam troli  je. Beli kasut. Bayar. Blah.


Sampai umah... 

Test tengok baju ok dak.




Yehaaaa...

Suar wawan je senteng sket.
Perut tu buncit plak. Haih~


Habeh citer baju raya depa.

Ibu depa, takyah baju raya dah. 
Nanti balik kampung nak bodek Abah soh beli selai. Hahahaha..lama tak merap Abah ngan amak beli baju raya sulung yg kiut lg comel ni. 


Stop sini dulu. 
Nnti sambung lagi.

Wassalam. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram