Followers

23 Jun 2015

Salam Ramadhan Almubarak dan Happy Birthday Wawan!

Assalamualaikum wbt


Tak terlewat rasa utk Makbed mengucapkan Selamat Berpuasa untuk para blogwalkers sekelian. Heheheh... Hari kelima berposa bru nk wish. 

Aku try mengistiqamahkan diri update blog dan kali ni tgh try update pakai ipad yg aku dapat secara free beberapa bulan sudah. Tak optimum pon penggunaan melaikan untuk submit kes aje. 

Eh bes plak hapdet entry sambil bergolek di atas katil. Boleh diusung ke mana-mana kan? 
Ekceli, lektop Makbed tu dah nak kena format dah. Tunggu masa nak koma dah tu. sian dia bekerja aje. 

Kengkawan, 21 Jun 2015 meRupakan bezday anakanda kesayangan beta!!


Pejam celik, dah sekolah dah si Wawan neh.......
Aku antar aje gi sekolah sebab rasa cam buang masa lak dok menempel kt Umah pengasuh sedangkan IQ dia dok berkembang megah , tak di'layan' dgn baik. 
Wawan dah boleh mengenal huruf dan nombor. Dah mula Iqra' da . 

Jadi , letsego to skool bebehhh..



Hahaaa...

Dia jadi bodigad Cik Oni lah kt skolah. 
Emcem tak anak Makbed ? 
Tsk...


Tengok gambo ni ulang2 , hilang rasa penat tu.
Siyes, Makbed kekadang terletih, sakit urat belikat dan pinggang bila nak kena handle semua sendiriAn .. Hhahahhaa....
Ini ayat manusia tak bersyukur nama dia. Kihkihkih....

Sebenarnya, aku tak sendirian pon. Ada esisten....  Alhamdulillah. Allah mudahkan. 

PengurusAn kebajikan Oni dan Wawan dilakukan oleh Personal Assistant Makbed yg dipanggil mereka Ibu Zie. Alhamdulillah, PA faham dan turut sama terjangkit penyakit sibuk aku .. Tapi Dia berbesar hati buatkan kek bezday Wawan tau. Waaa... Terharu aku ...

Yang aku ni, sampai sudah tak reti wat kek.

Bukan tak reti.... Tak cuba meluangkan masa pun.hihihi... 

Dan rezeki Wawan luas betui, ari tu saja 2 bijik kek dia dapt. 
Hari ni pon dijangka akan dpt sebijik kek lagi. 

Kesimpulannya, dalam peti ais ada berbijik-bijik kek yang diberikan oleh makcik-makcik gojes sekitar Manjung nih. Haih, banyak bnor peminat ek? 

Papepun, korang doakan untuk anakanda kita ye. 
Doakan yg baik-baik. 
Makbed ada sorang ni je anak lelaki (wat masa ni la waakakakakakak). 
Tak sempat nak generate yg baru. Rezeki takdo. 
Dajah 1, aku nak hantar gi sekolah tahfiz. 

Yang Cik Oni plak, aku nak ngantor gi kelas beladiri.
Heh hehh heh...
Penyakit berlari dan melompat setempat tu tak abeh lagi rupanya. Banyak betui tenaga dia. Hairan toi haku la.

Last week dah kena kurung dalam setor ngan cikgu, sebab time cikgu ngajor, dia plak sibuk ngajor kawan tepi dia kt belakang cikgu. Nah, cikgu kasi kuarntin sedas! Bercakap aje kijo dia. Cikgu ade gak repot dan aku faham situasi nya. Maka kuserahkan kepada cikgu cara terbaik mengajarnya. 

Balik rumah, aku tak marah pun dia kena kurung. 
Cuma aku tanya aje, apasal kena kurung? 
Pandai lak dia jawab
"Sebab Oni bisin dalam kelaaaasss...."

Pehtu, kena bantai gelak ngan Ibu. 
Aku ajak Wawan gelak sekali kat dia.
Lepas dia muncung-muncung keknon merajuk la aku tak 'memahami' perasaan dia kena kurung tu, aku tazkirahkan. 

Alhamdulillah, dah ok sket da.

Haaa.. oni ni kalau Ibu kasi motivasi, dia boleh berlinangan ayaq mata tau. Huuu...
Dah besar da anak dara saye ni. 



Takat tu dulu la naaaa...

Nnti sambung lagi. 
Terima dulu gambaq kami tiga beranak. 
Sori la, muka takdak pulak. 
Wakakkakakaka....






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram