Followers

24 Feb 2014

Haaa!! Makbed menulis seketika.


Bismillah...




Alhamdulillah. 

Laptop dah kembali sihat. 
Internet pun dah kembali OK sejak MAghrib tadi. 
Baru la berahi sikit aku nak menaip. 

NAk cakap BZ kang korang muntah plak.
Tak de mende lain kuar dari mulut dia..Bz.Bz.Bz je.Nyampah. 


Hehehe..


Buat satu rekod pertama kali, bersama Ochobot.

Gi Kelantan balik hari. 


HApe?


Yeah....Gi Kelantan , balik hari. 


HAHAHAHHAH~


Gile?


Memang la. Nama pun Makbed. Bila masa dia waras?



Aku tak pi sorang. 
Disebabkan aku memang tak pernah gi Kelantan sorang, apatah lagi drive, maka aku bawak la assistant. 
Last aku gi Kelantan masa aku pregnant kat Oni. HAHAH... 
Stok HKCC memang nak kena amik, dan Haida minta tlg aku uruskan pengambilan. Kebetulannya aku memang ada kerja kat sana pun. 
Aku ajak Alang sekali temankan. 

Pukul 4pagi, gerak dari Alor Setar. Gelap-gelemat gitu. 
Rileks je jalan. 
Alang drive. 
Sampai Grik dalam jam 6.30 pagi. 
Haida tunggu aku kat masjid. 
Kami bergerak selepas selesai solat subuh.


Dalam perjalanan tu, Haida dah pensan dah. 
Punya penuh perasaan dia tidur. 
Katanya, inilah kali pertama dia merasa tidur dalam perjalanan naik bukit tu. Selama ni dia drive je. 
KOrang belum tgk dia buat Tokyo Drift guna Hilux naik bukit tuh tau. Aku memang kalah la kalau race dengan dia. 



 
 
 Aku pun berpeluang tidur-tidur ayam. TAkut lak nak tidur kang aku tak reti jalan balik plak.Lepas ni aku la yg nak gi melawat korang kat sana. Demi tugas, apakan daya. 



 Pandangan berkabus. Jam 8 pagi masa ni. 
Memang sejuk je. Takyah ekon. 


Berenti lagi. 
Lupa nama tempat ni. 
Petronas Jeli kot. 
Kuih limeh nye sedap woi. 
Silalah beli kalau singgah sini. 

NAmpak tak Kak Bos senyum, macam nak nangih je rupa dia kan?
HAHAHHAHAHHA.
 Nak wat camne mate kecik.


Pukul 11.00 kami udah sampai Kubang Kerian. 
Lepas siap kerja suma, kami pun balik terus. 
TAkde lepak-lepak dah. 


TApi singgah Bukit Bunga beli jajan dan hadiah untuk ONi dan Wawan.

Perjalanan balik , aku yang drive. 
HAHAHA~
Sangat terer rupanya aku memandu. 
Cuaca sangat panas. 
Aku tengok banyak pokok yang kering, malah rentung. 
LAgi best, time aku drive tu ada banyak pokok terbakar. 
Siap bomba datang padam api. 
Siyes 'perak' sat. 
Aku ingat kat Australia je ada kebakaran hutan. 
Upanya kat sini pun ado ye.....


Captured this masa kat Baling.


Nih jalan Grik-Baling kot. Hiway.


Ni Mek Oni. Sibuk je nak bergambor ngank kotak.


 Saya MAkbed yang terus berkhidmat. 








 Ochobot dah masuk servis ke 10,000.
2nd servis. 

Tahniah. 
BAru 2 bulan je ko dah merata pegi. 
Dan..

BAru hari ni Ochobot mandi kat spa tau. 
Tu pun spa murah je. 
Ari tu Kak Bos dah mandikan dah. 

Untung ko Ochobot. 




 25 Feb akan travel semula. 
Siapa yg dapat text makluman dari saya, bersiap sedia ye. 
Anda akan saya servis. 

Ginilah tugas seorang perancang kewangan yang aktif. 
HAHAHAH~

Kalau saya tak perkenalkan diri sebagai perancang kewangan, mungkin orang ingat saya driver lori. 
Dan sayalah driver lori paling kiut di muka bumi. 
Ihh...pasannyeeeee Ya Allah.


Saya semakin sibuk. 
Alhamdulillah. 

Doakan saya baik-baik sahaja.
Keluar bekerja demi keluarga kecil saya. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram