Followers

5 Jan 2014

PRODUCT REVIEW - VASELINE HEALTHY WHITE PERFECT 10 WHITENING AND ANTI-AGING LOTION


Yeahh... HAri ini hari Ahad dan aku pun berblogging. 


Alhamdulillah. 


 Lebih kurang 37 hari yang lepas aku beli sesuatu untuk dipakai dek kerana rupanya parasnya yang sangat comel dan mudah dibawa. 



 Berkenan sebab ianya kecil. 
HArga RM10 untul 10ml. 
Sumpah tak pernah try apa-apa produk muka yang berkaitan dengan whitening dan anti-aging nih. 
I sometimes think that I don't really age. 
BAjet vampire la sangat kan? 
Pencuci muka pun payah nak jumpa dalam beg baju aku. 
Tapi, maybe sebab aku rasa aku dah makin tua,so aku kenalah jaga wajah tu. 
ATau, maybe ianya cuma perasaan aku semata-mata. 


Vaseline ni ada banyak produk juga. 
Yang aku kenal cuma petroleum jelly dia je. 
Takpernah pun aku pakai. Katanya bagus untuk semua perkara, termasuk rambut tau~ Pernah tgk org sapu vaseline petroleum jelly tu kat rambut. 


Ini review aku selepas lebih sebulan aku pakai Vaseline Healty White Perfect 10 ni. 

- Memula pakai rasa panas sikit. Muka terus jadi pink. 
- Lepas 10 minit, panas tu hilang. Tinggal muka je jadi blushing-blushing gitu. 
- Aku letak kat leher sekali. Sama jugak rasanya. Panas. Cuma maybe sebab kulit leher tu nipis, maka panasnya agak lama berbanding rasa panas di muka. Pun begitu, leher aku jadi pink jugak. MAcam kena garu.
- Takde kesan-kesan kulit tanggal (peeling effect) 

-Teksturnya sedikit berminyak kalu letak berlebihan. Sebab muka aku memang cepat 'naik minyak tetambah kalu letak moisturiser. Siap ngan pakej jerawat lagi. Tu pasai tak pakai produk apa pun tu.

- JAdi letak sikit je. Lagi kecik dari syiling lima sen. Pakai selepas mandi. Mula-mula aku pakai sehari 2 kali. Pagi dan malam. Tapi, pastu malas pulak nak komited, aku pakai sekali sehari je. Pagi.

-Lepas beberapa kali pakai, aku tak rasa panas dah pun. Entah bila hilang rasa panas tuh.

-Kulit muka rasa tegang. Memang moist le. TAkde dah serpih-serpih kulit kering kat idung. Selalu je jadi kat aku time kulit kering. Kat idung nampak dulu. 

- Menda ni kurus dan ramping, buleh muat masuk pensel case aku. HAHAHAH~ 

- takde SPF tau. So, ni bukan sun block. 

-Kalau aku malas basuh muka, jerawat naik. KAlau aku pakai produk apa pun, tapi malas cuci muka, cukup bulan naik le seketui jerawat. Ditambah pulak ngan hobi aku suka 'ghunas' (kopek) jerawat, maka parut tu akan amik masa 2 bulanutk hilang dari wajah. 



Ini adalah gambar terkini Makbed, tanpa mekap muka. 
HAnya ada eyeliner je ngan lipstik. Sebab gatai nak pakai lipstik lak sejak-sejak kuar rumah tak tempek bedak ni. 


Poyo sikit lak gambonye

Ini gambo dekat-dekat
 

Pipi blushing macam baru lepas kena tampar. 
HUwaaa~ 


Tapi, yang mata Panda tu, memang sejak azali lagi.
Dah takdir. 
Nak wat camne. Hikhikhik~




Makbed masih lagi menggunakan Vaseline Healthy White Perfect 10 Whitening and Anti-Aging Lotion sehingga sekarang. 
belum habih-habih lagi daaa






Dan Makbed sudah masuk 31 tahun. 

Alhamdulillah.

Pesan terakhir, jaga diri baik-baik.
Jangan tidur tak basuh muka bersih-bersih.
JAngan tidur tak basuh kaki.
Dan jangan tidur tanpa wuduk.

 



 Terima kasih sebab baca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram