Followers

3 Jan 2014

Ambang 2014 - Di penghujung hari



Hampir terlupa aku namk sambung entry hujung tahun 2013. 
Padahal, today is the 2nd day of year 2014. 
Cepat masa berlalu. 


30hb Disember 2013, Isnin. 

Aku masuk opis. 
Cadang nak masuk kejap.
Terus tak balik-balik sampai petang. 
Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
MAsuk opis besar tu sebulan sekali je.
HAHAHA.. ko kiralah kan kerjanya. 

Pukul 5 call balik hotel cakap aku nak check in balik. 
PAgi tu udah check out beria dah. 
Iskk. 
Tergelak-gelak pekerja hotel tu tengok muka aku. 
MAcam stress.. tapi ketawa-ketawa pulak. 
HAHAHAHAH... 
Dah keje kannn. 
Buat ajela. 


MAlam tu, aku paksa Cukod dinner ngan aku. 
Tepon Wak, dia tak angkat pulak. 
Ngek betoi!~
NAk tipon Kak Asmawati Che Nan cam dah lewat malam plak. KAKAKAKAKA~
 
 



31 hb ,Selasa
Pepagi aku dah kuar. Member ajak bekfes. (Nama dirahsiakan sebab dia ponteng keje pada hari kejadian. )
Sebab dia ajak aku bekfes pagi, memang bagus sangat lah sebab aku mmg nak kuar pagi. 
Kalau harap kan disiplin aku, memang pukul 12 tgahri la baru aku gerak balik Kedah. 
Kitorang makan kat Nana Tanjung.Cadang nak makan capati sardin. Tapi, mamak tu kata aku datang awal sangat. Ikan sadin belum naik ke darat lagi. 
Maka, takde la sadin..~
KUciwa!


Abeh makan aku pun bergerak. 
Nak gi beli stabak pun takleh sebab Aeon tak bukak lagi. 
Jadi, aku gamble je la jalan tanpa bekalan 'dada' di tepi. HEHEHEH~ 
Nasib baik aku tak mengantuk.
Nasib baik juga keta tak berapa nak banyak. 
Cuma roadblock aje la bersepah. 

 
 Ni masa aku berenti kat RnR mana ntah. AKu lupa. 
Punca berenti adalah kerana aku ngantuk. Pehtu, pi toilet.
Lepas cuci mata sikit , baru aku snap gambo ni. 
Mata dah bolat balik lepas dapat kopi. 

Pukul 12.30 tengahri lebih kurang, aku sampai umah. 
Masa tu aku dah menggeletar satu badan. Dah macam berjalan atas bulan pun ada. GAyat....~
Tu tanda kena berehat le tu. 
Oni ngan Wawan tak de . Kat umah Umi ngan Atok depa. 
So, aku terus masuk tidur. 
Aku rasa mcm dah malam je tidur tu. KAsi gelap bilik. Pehtu, tersembam atas katil. 
Siap buleh mimpi lagi. 
Punya letih la kan. 


Pukul 3 petang, aku bangun. 
Minum air. 
Pehtu, aku sambung balik tido sebab Oni belum balik. 
Mabeles kan?


POsing apo gini?



Malamnya, disebabkan aku tak masak, maka semua keluar. 
Aku bawak gi Marry Brown kat Giant Al-Bukhori tu.
BEsoknya Oni nak sekolah. 
Aku tengok seluar-seluar dia dah senteng!
Terus bergegas aku gi beli baju seluar dia. 
Dah tinggi dah Oni. 
Aku agak tak berapa pakar nak shopping lama-lama. 
TAk amik masa lama memilih. 
LEngkap 5 pasang baju, aku pun bayar.......~




KAsut kuning okeeee...~



Belanja adik-adik makan pulak kerana mereka rajin menjaga rumah sempena dengan ketiadaan saya. Hewhewhew..~


HAri kedua tahun 2014. 
Makbed berehat-rehat aje di rumah. 
Semalam, keluar kejap. Breakfast sama-sama dengan Along Muna. 
Balik tu, singgah kedai runcit sekejap. 
Tetiba, gelap rasa dunia ni. 
MAcam dah tau dah nak pitam. 
TApi, tak dan nak wat pape pun. HUuuu~
Terebah di rak planta. Abih jatuh planta tu sume tau. Nasib baik la sikit je planta yg ada atas tu. 
Auntie kedai bergegas datang tolong. 
TAk de tanya banyak. Cuma tanya aku leh drive balik ke. 
Aku angguk-angguk je. Sebab rumah dah dekat. 

Auntie kedai blanje air yogurt Marigold perasa mangga. 
HAHAHAHA.. entah ngape dia bagi aku air tu. Tapi, sedap plak. 

BAlik rumah, terus aku baring. 
BAru rasa berdenyut-denyut kepala. Benjol la rupanya. MEmula tak sakit pun. 
NAsib baik la tak terpitam , rebah di tempat letak telur ayam. Adoi..kalau la kan. Camana la pulak nak ganti telur tu yeeee..~ Dah balik umah dalam keadaan belemoih. Heheh..`~


Allah nak ambil nyawa tu senang je. 
Allahuakbar.
 






 HAri ni duduk kejap kat meja kerja. 
Belek claim orang-orang. 
Sian kat mereka-mereka yang masih tak dapat claim. 
Sabar ye.
Makbed selesaikan secepat mungkin .


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram