Followers

17 Dec 2013

KEJUTAN DI PENGHUJUNG


Heran tui..

Aku dah wat entry tau semalam. 
Dah tekan PUBLISH..

Tapi hari ni check ,takde pulak entry tu. 
Dalam DRAFT pun nan ado.
Hape punya iPAd. Mementang la free...


 **


Bismillahirahmanirrahim...

BUleh la dikatakan, Disember ini adalah bulan yang PALING MENCABAR bagi Makbed. Sangat mencabar dan tercabar baik dari segi kerjaya dan juga dalam aspek kehidupan aku. 
Pun begitu, bersangka baik dengan Allah ada sentiasa menjadi tonggak memudahkan segala urusan terutama sekali dalam bab membuat keputusan penting dalam hidup.
Sebenarnya,hidup ini jadi lebih mudah jika kita senantiasa berlapang dada dan percaya setiap yg berlaku akan ada hikmahnya. 


Pada hari Khamis 12 Disember 2013, Makbed buat satu suprise untuk semua....








Kereta Baruuu!!!


Untuk orang kecil yang berjiwa besar. Gitewww....~ 
Ahaks!


Bambam Bee telah selamat tersadai di tepi rumah. 
MAkbed cuma boleh panaskan enjin je. Tak berani nak bawak dia gi jenjalan dah. LAst travel aritu masa gi Family Gathering di Lumut. 
And she already had problems and the warning signals showed on the meter. 
Poor Her! 
But, she did her job well done. Bringing me home safely. 
Dah sampai, baru lah dia tersenguk-senguk. 

Sian.... gearbox problem tu. 
TApi, taktau la kot dia ada masalah lain lagi. 

So, aku decide tunggu Inche Kitchi balik je. 
He can only repair it by February, and I can't wait that long. 
I have to work. 
Kebetulan, my family from Kuantan was here. Bercuti. 
Meeting was made and there was a decision. 
We need a car that fits the specification of MAKBED , and of course .... BOLEH DIGUNAKAN SEPENUHNYA. 

BAsically, my life memang sangat busy. Moving around. Unstoppable. 
Pehtu, suka bawak banyak-banyak barang dalam pungkok keta. 
JAdi, sebolat suara setuju untuk merembat Triton. 
HAHAHAHA.
Jadi, tulah dia Triton ~

Tak boleh beli BMW lagi.
Triton ni akan digunakan dahulu demi mencapai hasrat seterusnya membeli BMW dan Ducati MOnster. Sekian... Timasey. 


I could not think of other cars at all, except this one. 
Luckily, semua orang setuju.
Pehni, leh la aku bawak HKCC berkaton-katon. 
KAlau naik Bambam Bee, boh 5 katon je, dah 'cunggit' keta tuh ha. Sian wooo..
Belum masuk aku yang beratnya lebih kurang sama je macam 5 katon tu!



 
Oni sangat happy bila Ibu bawak balik kereta baru. 
She did not expect it at all. 
Kemain tinggi dia punya lompat!
Tapi, dia nampak agak sedih sebab Ibu dia agak busy sebaik sahaja kereta baru keluar. 


Well..
My dear Oni,
Ibu kena keluar bekerja because if not, we may have problems to pay the installment~
I dont mind buying you 10 Kit Kats on my way home, just to see your smile once I get home. But always remember, I am working so hard right now just for you and Wawan. 
TAk lama pun. Ibu bukan nak kerja sampai tuaaa.. CUma, kena struggle lebih skang sementara kudrat masih ada dan awak belum masuk sekolah lagi. 




Oh, itu dia.
Cantik sekali dua jentera ini berdiri sebelah-sebelah begitu. 
YAng sebelah lagi tu adalah jentera berat milik Founder Haida Kamaruzaman Collagen Cappucino (HKCC). 
Tapi, dia beli lebih awal dari aku few months back. 
Sepertimana aku meraikan kejayaannya beli Hilux , which I agreed on that so much , Haida pun sangat happy bila aku juga decided nak beli jentera berat seperti di atas. 

Bear in mind, jadi stokis HKCC even Agen pun, tidak ada disediakan Tabung Kereta ye~
HAHHAHAHAHAH....
APatah lagi tabung kereta yang menawarkan kereta mcm gini. 
Beli atas kehendak sendiri. 
Rasanya, tak lama lagi ado lagi seorang Stokis HKCC akan menyusul beli sebijik. Katanya, nak beli sama cam haku punye. 
HAHAHA... skang ni, sure dia tgh jeles tu. Wek~

 
MAkbed lega sangat. Syukur, Alhamdulillah.
Boleh Makbed bekerja dengan lebih tenang. 
Boleh la travel dengan lebih selamat. 
Nak lagi selamat, leh la bawak senapang gajah sekali masa travel. Tapi,make sure ado lesen ye. HEwhewhewhew~











Ending entry ini, Makbed nak ucapkan Terima Kasih banyak-banyak pada ANDA.

Buat Mak yang senantiasa ready nak tolong walaupun dia risau tengok aku. Tapi, dia nak jugak tolong. 

Untuk Abah yang tak cakap apa-apa sangat tapi Abah yang uruskan hal belian kereta dengan pantas.
Untuk suami saya ... Kalau tak sebab dia, memang aku tak beli kereta ni.

Untuk Haida, terima kasih atas support dan perhatian. Anda akhirnya mengenali diri saya lebih dekat, kan? 

Untuk Leader saya , Encik Azhar... Besar jasa Tuan pada saya. KAlau takde bimbingan dan tunjuk ajar, memang mampus tak de keta lansung aku sampai bebila. HAHAHAHHAH~  Nak berjaya, bukan senang ye. Kena pergi sekolah dulu~!! Menuntut ilmu. 

Dan untuk client-client saya yang mengiktiraf saya sebagai perancangan kewangan mereka, ANDALAH yang paling saya hargai. Kalau takde ANDA, takde le keta wehhh. KAmu semua sudah bantu saya.

Untuk pelanggan-pelanggan HKCC, yang sebahagian pelanggan tegarnya juga client insurans saya, teruskan pengambilan kopi ye. Heeeee...~ SIhat sokmo dengan kopi sedap. Aku masih lagi minum tanpa henti.  Kalau nak travel, takmo ngantok, ce try amik CCFM (Collagen Cappucino For Men). Power tau~




Sekian entry.

Assalamualaikum.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram