Followers

5 Dec 2013

Blog DiWajahBaruKAn.



Assalamualaikum wbt


OWhh..

TAk buat announcement pun kan?
SANTEK TAK BLOG MAKBED?


Alhamdulillah, Allah masih panjangkan usia aku untuk terus menulis. Terlalu banyak isu berlaku, mostly berkaitan dengan kebizian mengejar harta dunia untuk kesenangan dunia dan juga akhirat.

Eh, jangan salah faham konsep mencari kekayaan ye.
Tahukah anda mencari kekayaan juga dikira kejayaan dalam Islam?


Haiya A'las Solah...
Haiya A'lal Falah...

MArilah menunaikan Solat
MArilah menuju kejayaan.


See...

Dalam azan pun Allah suruh cari kejayaan.
Tapi, kena solat dulu.
Nampak tak kaitannya.

JAdi, bagi yang berkata tak perlu kaya kalu nak jadi berjaya, anda maybe betul.
Tapi, anda tak dikira berjaya juga, meskipun anda tidak berharta.
Pentingnya berharta ini bukanlah ianya untuk diri kita.
Bukan harta itu diguna untuk berbangga-bangga.
Perlunya kelebihan kaya berharta agar boleh berbakti..memperbanyakkan sedekah dan membantu pembangunan masyarakat serta agama dan bangsa.
Tidak juga dikira BERJAYA jika berharta banyak tetapi kedekut.
Harta yang diperoleh, disimpan ketat-ketat dalam peti siap berkod. 
Tidak elok kedekut. Dan tidak cerdik jugak jika terlampau boros.
JAdi, mahu kaya juga mesti berilmu.
Biar tahu cara menguruskan kekayaan anda.

 By the way, blog Makbed yang berwajah baru ni lebih kehijauan.
Memang warna kegemaran aku.
Di atas sekali tu, aku sediakan satu form khas bagi sesiapa yang berminat nak tahu tentang Prudential.
Isikan detail dalam form tersebut, dan utarakan pertanyaan anda. So, senang Makbed reply segera.
Untuk sediakan quotation, aku perlukan korang isi detail-detail yg diminta tu ye.
Kendian, baru leh sembang-sembang.


Sekian dahulu buat masa ini.
Aku undur diri dulu.
Nanti, ada idea tulis lagi ye.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram