Followers

23 Nov 2013

HKCC telah membuat aku kehilangan sesuatu yang berharga. JANGAN MINUM!!!


Pagi-pagi tadi, Wawan demam panas betul. 
Dari jam 4 pagi, keje aku cuma demah dahi dia je. Bogelkan dia sampai tinggal pampes.
 BUkak ekon.
 Sapu dahi dia dengan air asam jawa, dan berulang kali basahkan badannya dengan tuala yang dibasahkan ngan air yang super sejuk.
 Hehe.. Hujan sejak malam. 

Nasib baik dia takde masalah dengan ubat. So , lepas makan ubat, dia tertidur walaupun gigil-gigil sejuk sebab ibu asyik lap dengan tuala je. 

Petang ni dah ok dah. TAk panas lansung. Alhamdulillah..




*****



HAri ni nak buat entry nostalgia. 
Dah lama sangat Makbed tak menulis pasal kopi cappucino kesayangan. 
Kopi yang menjadi minuman ruji aku sejak setahun lebih. 
Wah, tak perasan kan. Begitu lajunya masa meninggalkan kita.

Entry ini bukan entry untuk promo. 
Selama ni pun, kalau aku menulis tentang pape produk, biasanya produk tu aku pakai. Dan bila aku suka, aku share testimoni - mengikut cara aku sendiri. 
Mungkin tulisan aku membantu sesetengah pihak. 
Semoga apa yg aku tuliskan dimanfaatkan sebaiknya. 

Terlalu banyak entrynya dalam blog ni. 
Kalau nak tau , boleh klik je LABEL nya di ruang label, tepi blog.

Best sangat ke kopi ni?

Kat orang lain , aku taktau. 
Kalau angpa tanya aku, aku akan jawab BEST. 
Tanya semalam, aku jawab BEST. 
Tanya besok, pun aku jawab BEST. 
Tanya lah bila pun, aku tetap jawab BEST. 


Nak kata aku fanatik HKCC?
Kopi lain banyak je kat pasaran. Kenapa tak cuba? KAlau tak cuba mana boleh tau berkesan ke tak. Asik-asik HKCC je.

OK, firstly akunak cakap, aku ni jenis tak suka MENCUBA tanpa sebab. 
Yang aku tau, dalam hidup aku , pagi kena start ngan Kopi. 
Tu je. 
Lain-lain aku tak port. 
I have been a coffee addict since FOREVER. 
TAk sedar pun, kopi yang aku amik selalu tu sedang 'memamah' badan aku. My favourite drink that I had been fanaticly consume had taken a toll on my own body. 


TAnya lah berapa kali pun sejarah aku ngan HKCC, takkan jemu aku ucap terima kasih kat Haida. 
KAlau tak sebab dia paksa aku, memang tak try aku pape produk pun. Ingat aku rajin? 
Tapi, percayalah.... lepas anda hirup sekali je HKCC ni, korang akan faham sendiri kenapa aku SAYANG NAK MATI kat kopi ni. hhahahahah~ kutuklah aku..kutuklah aku .. Kata la aku fanatik produk dan paksa korang soh beli. Aku tak heran! 

Yang pasti, aku dapat lihat sendiri perubahan yang aku lansung tak harap nak dapat. 
Aku tak perasan pun, sehingglah HAida sendiri boh gambaq ni tunjuk kat aku...






PAda tahun 2011, kami masing-masing 'bangga' dengan kilo-kilo yang kami ada. 
We live happy. 
Nampak cam sihat tak? 
Ada yangtak percaya kami ni berjiran. 
Yelah.. sebab skang aku ni kat Alor Setar, HAida kat LUmut. 
TApi percayalah... Haida ni jiran aku. Bukan jiran sebelah umah. Tapi jiran bawah umah. KAmi dok umah flet. Berek askar. 
BAru tahun lepas (2012) je aku pencen jadi penghuni berek sebab Inche Kitchi pun pencen. 

Ini jiran aku. I mean, yang dok sebelah gambo aku tu lah. 
Haida.
Annoying dia ni. Selalu masuk umah aku tak ketuk pintu. 
Curi bawang curi rempah kari, pinjam peti es... 
Annoying sebab kalu dia terbau orang masak kek hangit, dia akan telepon aku. Tuduh aku yang masak kek hangit tu. 
Dia jugak yang mengurut aku. Bila aku sakit. 
Malah, masa aku berpantang, dia yang jadi bidan aku. 
Dia yang menguruskan uri si Wawan di waktu lahirnya Wawan. 

So, kalau kome tanya aku, yang gambo sebelah aku dalam kotak 2011 tu gambo HAIDA ke, memang aku dengan lajunya jawab, "MEMANG TIDAK DINAFIKAN. Itulah jiran aku HAIDA." 

Tulah tahun yang bahagia, kami 'membadakkan' diri memasing dengan begitu mavelesnya. 


Tahun 2012, Julai adalah tarikh mula aku mengambil HKCC.
Haida terlebih dahulu mengambilnya. Test kat diri sendiri dulu. 
Dia dah susut berat sewaktu dia serahkan sekotak HKCC kat aku. 
Memang dia test kat diri dia. TAk gitau aku.


Kemudian, lepas beberapa peket aku minum, Haida kata dia nak try jual. 
Tapi, camana nak jual? 
Aku suggestkan - SHARING.
KAlau menda ni menda baik, SHARING itu lebih sesuai . Untuk permulaan. 
MAsa tu, kami tak sedaq pun yang HKCC ni nak jadi pemes.
 

Ini ENTRY PERTAMA aku tentang HKCC yang dikeluarkan pada Ogos , 2012. 


Kendian, aku terus-terus minum.Sampai sekarang. 

Ini cuma testimoni aku. MEngamalkan HKCC selama 1 tahun 4 bulan. AKu tak nak citer beza berat. KAng kena pakai kalkulator. Tengok gambo je.
 Gambo yang 2013 tu, baru je snap. Itu lah dia Makbed dan jiran beliau, Haida - yang terkini. 

Nampak beza tak? 
Kalau tak nampak, korang tak perlukan pape produk. Korang cuma perlukan SPEK MATA. Dapatkan di mana-mana kedai spek berhampiran. 


Jangan tanya aku apa kandungan produk ni. 
Dah aku tulis semuanya dalam entry lepas. Ataupun, boleh terus Like page HKCC
Di situ terdapat segala testimonial yang kami kumpulkan. 
BUkan kami jual hari ni , besok keluar beratus testimonial, dalam sekelip mata. 
Itu testimonial yang kami kumpul sejak HKCC ini kami pasarkan sejak tahun 2011. 
And testimoni-testimoni baru keeps coming in. 

Apa 'jasa' HKCC ni sampai ianya menjadi sebutan?

  • Secara tak rasminya, HKCC buat ramai ibu dalam pantang yang malas beli jamu seronok. 
  • HKCC juga buat ibu yang menyusukan anaknya lebih seronok dengan penghasilan susu badan yang banyak. 
  • HKCC juga buat kami gumbira sebab ada antara kami dapat bonus turun berat badan. 
  • Ada juga yang dapat bonus lain, secara senyap. 
  • HKCC dah membantu pasangan beberapa pasangan yang inginkan anak, untuk berharapan punya anak. Dan, secara tak rasminya, HKCC sudah ada 89 orang bayi and the baby news keeps coming in. Itu jumlah terkini yang dimaklumkan pelanggan sejak sejak lebih setahun HKCC dipasarkan. 


Jemputlah ke page HKCC. Klik link INI
BAcalah semua apa yang diletakkan dalam tu. BUkan senang nak kumpul tau. Ambil masa. 
Senarai stokis dan agen juga diletakkan sekali dalam tu. 
AMbil masa dan rujuk.

Percayalah, kerana
kalu anda memang sangat kedekut,
kalu anda takut produk yang anda beli tu tak sedap,
kalau anda jenis orang tak tak suka high risiko,
kalau anda jenis tak berdisiplin nak patuhi undang-undang makan ubat, 
kalau anda jenis suka kopi,
kalau anda teringin sangat nak minum kopi tapi setakat la ni , tak boleh-boleh lagi....
kalau anda dah cuba macam-macam tapi tak nampak kesan, dan dekat-dekat nak give up,
kalau anda seorang yang suka mencuba macam-macam,

 

Maka, cubalah HKCC nih. 

Murah je pun nye. 

RM39.90 sekotak. Ada 20 sachet. 
HArga tak termasuk postage. 
KAlau tak nak postage, sila jemput HKCC anda sendiri melalui stokis dan agen berhampiran tempat anda. 



Sentiasa pastikan ianya ada dalam stok minuman saya.


Yeaah... HKCC telah membuatkan aku kehilangan sesuatu yang berharga iaitu...

Lemak-lemak bayi atau baby fat yang aku kumpul tanpa bersusah-payah suatu masa dahulu. 
HEHEHE~



Itu sahaja buat kali ini. 

Salam sayang dari Makbed, Stokis HKCC Kedah dan Perancang Kewangan anda. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram