Followers

11 Oct 2013

Taip Laju-Laju Untuk Korang


Assalamualaikum...


It has been a while since my last writing.
Maafkan saya kerana tidak meluangkan masa menulis.
Macam-macam yang berlaku sebenarnya tapi nak menaipnya takdan.


Maka , malam ni aku luangkan masa buat summary tentang beberapa perkara menarik terjadi kat aku recently.



1- Aku demam.
Ini dinamakan sindrom Suami Jauh. Lepas sebulan Inche Kitchi dok umah, pehtu dia pegi plak belayar aku tetiba je jatuh cinta sakit. Memula aku ingat viral ke hape. Tapi, anak-anak aku tak demam pun. Aku je sorang. Tau la aku. Ni demam mengada. TApi teruk gak kesannya. 2 hari aku takleh bangun. Buleh minum HKCC je. Sobbs~  TAk online sebab sakit mata. Tu pasei senyap je. 



2-  Oni melanggar kaki aku dengan skuter pink beliau.
Dia ni memang dah tengah dok excited dapat skuter, pehtu baru je pandai naik. So, she glides like an angle, on a scooter. BAngga lettewww...  Bayangkan la orang baru dapat lesen kereta bawak kereta. Eksaited kan?

Camtu le si Oni.
Sampai le dia tetiba dengan secara tak sengajanya telah melenyek jari kaki aku yg ke lima. YAng kecik tu! HAduihhh....  Dah la masa tu aku baru baik je demam. Masa memula tu ok la. Besok tu baru bengkak jari aku. Demam balik!



3- Penangan HKCC yang sangat off the limit.
Disebabkan aku hanya minum HKCC sahaja dan tak makan nasik , malahan aku hilang rasa nak makan *tak sure sebab rindu ke or sebab demam, aku mengalami kejutan. Kejutan apa? AAHAHHAHAA.... Gila ini kejutan. AKu nampak orang suma rasa 'nak telan' bulat-bulat je. Dan, maybe sebab HKCC jugak la aku demam sebab terlampau HOT sangat. Hewhewhew~

JAdi, aku stop pengambilan seketika. Untuk makluman lanjut tentang tu, leh tanya HAida the Kak Bos. AKu dah mengadu kat dia dah. HAHAHAHAH~ 







4-  Oni semakin banyak celoteh.
Lately, aku asik gegado je ngan dia. Memang biasa la kan love-hate relationship tu kan. Terkini, bila aku marah dia sebab dia tolak Wawan sampai tertonggeng, Oni nangeh sambil cakap "ONi mintak maap Ibu. Oni tak sengaja...". Tapi, aku buat-buat tak dengar je katanya sebab aku suruh dia minta maaf kat adiknya dulu.
Kendian, respon Oni..

"Oni taknak kawan dengan Ibu. Ibu kedekut , taknak maafkan Oni. " Pastu peluk kaki aku macam aku nak lari dari rumah.

Terbatuk-batuk aku menahan gelak.... Tapi muka serius. Adehh.. ONi. Ibu sakit perut.



5- Wawan plak dah pandai bercakap tapi kalu nak compare ngan ONi bercakap ketika sebaya Wawan, Oni lebih hebat. Wawan cakap pelat. Mostly tak berapa nak paham pun apa dia kata. Aku cuma teka je.

Berikut adalah vocab Wawan:

Ebu - Ibu
Chew chew - Susu.
Manana - Banana
Ani - Oni
Kakak - Kakak
Boo-teen - Puting
Eku - Biskut
Nak tu - Nak apa-apa la tuuuu... (pointing on something)
Batohh - Jatuh
Bai bai dehh - Bye bye
tepi naa - tepi la
ayah ane - ayah mana
kutut - kentut
beyak - kencing
beyak - berak  (sama je dedua..hahahahah!)
andi - mandi
Ugi - Oggy the cockroach
Pin Pin - upin ipin
takit - sakit



6- Gi klinik lepas 5 hari 'kemalangan' dengan beskal Oni tu. Ingatkan bengkak dah hilang tu, tak sakit dah la. Bila nak kuar gi opis tadi, sakit plak sampai berjalan pon tak betui. So, aku gi klinik. Xray skali. TAkut plak patah ke retak ke. Dekat 10 kali doktor tu tanya "PAsti ye tak pregnant??"
Sentap aku. Mementang la aku ni montel. TAkyah la tanye bebanyak. Aku kata "takde" tu  TAKDE LAH!!!
Keputusannya, jari kecik aku masih bengkak. TAk leh berjalan banyak-banyak apatah lagi jogging dan merentas desa. HAHAHAHAH~ DIa bagi aku mc dan ubat.

BAlik tu, aku angkat skuter pink Oni tu masuk dalam stor. TAKBOLEH main sampai jari aku baik! Dush~



7- Besok aku travel. KEdah-Manjung-KL-MAnjung-Kedah.  Lama tak dengar Bos bagi ceramah. Kot lepas meeting ni, aku sihat terus. mihmihmih~



Tu jela..
Ok bai~!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram