Followers

17 Oct 2013

Oni dan Megi-Tak-Payah-Masak


Semua orang dah dinner dah sebelum MAgrib tadi. 


Tetiba Oni request lak...


 


Bebetui la si Oni ni nangeh, menyatakan HUJAH nya yg megi tu tak payah masak.
Aku tau la.. KAlau APak punya style makan megi, dia tak masak pon. 
Boh air panas je. 
Tapi, ni sebab aku yg nak masak kan. Megi Ayam. NAk le letak telur ,cili sikit. 
Skali si Oni leh wat emo lak. 


Dah le nak megi merah!



Ni rupa megi merah nye..



 Taktau la tang mana yg merah tu. 
KAt covernye la kot dia nampak merah-merah.

OKla.. pasni Ibu tau dah. Megi merah adalah yang itu.

Ingat senang ke nak memperbodohkan ONi. 
BAwang besar, bawang merah, bawang putih, halia, tomato, kicap masin ngan kicap mee pun dia tau tunjuk yang mana satu, oke. 
TAugeh, tauhu, suhun, tempe,....
Aih.. manyak la. 

Biskut 4 segi pun dia tau ada banyak jenis. Yang ada gula ke, yg takde gula. 
Biskut tiger pun dia tau ada kategori. 

Dan bila aku balik outstation ari tu, Oni tetiba je boleh bersembang macam budak sepuluh tahun. 
Dan buleh buat story telling dengan ayat permulaannya adalah "Once Upon a Time....." 


Oni-chan is getting bigger. 
Pasni kena panggil Lady Oni. 





 Sekarang, Oni mudah tersentuh kalau kita marah dia upon kesalahan yg bukan dia buat. 
I should listen to her more. 

And I now discovered, Wawan ni sebenornya banyak akai. Ada je dia buat yg menyebabkan kakak dia kena marah. 

I am watching you, Wawan!! *bulatkan mata besor-besor.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram