Followers

22 Sep 2013

Terkini Tentang Keluarga Kecil tapi Bingit Saya


 BEtui le kata sesetengah orang..


Makin besar kuasa, makin banyak tanggungjawab.
Ok...Skang ni, kuasa aku tak de la bertambah pun, tapi tanggungjawab banyak pulak.
PAyah nak melaksanakan hobi aku nan satu ni. 


MOst of my weeks filled with loads of traveling. 
Bukan jalan-jalan gi makan angin. 
TApi, gi kerja. 
YAng memfolo instagram aku tu, korang akan nampak gambo aku snap dalam BAmbam Bee semedang. 
Sebab, tu je masa nyempat aku nak snap gambo. 
Ngeheheheh~
Tua dalam keta jela aku ni. 


BAgaimana kehidupan semasa adanya Inche Kitchi di sampingku?
HAHAHA..
Sama je lah. 
Best sebab time sejuk-sejuk, ade orang peluk. Ehhh??
Rutin kerja sama juga. 
Dapur berasap la bila petang. 
Tengahri jarang masak. 
AKu paksa Inche Kitchi diet , sbb aku diet!
Skang ni mempraktikkan makan kongsi-kongsi. Selalu, aku cilok makanan dia. 
KAlau aku lapar, aku makan sorang tak ajak dia. 
HAa..gitu pulak. 
Korang jangan le mencontohi aku. 
Petang lepas Oni balik, baru aku celapak gi dapur masak. 
Aku elak nasik jauh-jauh sebab aku memang bangsa takleh nampak nasik. PAstu , aku ni jenis fanatik dengan lauk masakan sendiri. Buleh makan bertambah-tambah. 
Bek makan kat kedai sebab takleh nak tambah sebab malu kat tuan kedai. HIhhihh~

Seb bek ada HKCC. 
TAkde la sunyi sangat program diet aku ni. 


Pagi ni, ajak satu family sarapan di luar. 
HAri ni nak makan kepsi. 


LAst aku makan KFC Breakfast masa kat Lumut, tahun sudah. 


Mereka yg terpaling eksaited

TAk kabor pun kat Oni ngan Wawan mana nak bawak diorang. 
Wawan skang dah pandai cakap, meskipun pelat. 

"Nyak gi aneeerrrr...." gitu bunyinye. Maksudnye... NAK PEGI MANA.


Budak Cengeng


Oni plak skang pandai demand nak makan kat luar. 
Pulak skang Apak dia ada kat rumah, makan malam biasanya tersedia bila dia balik sekolah. 

"Jom la kita makan kat kedaiiii....." katanya. 
PAdahal, time tu aku baru je lap peluh lepas masak nasik ngan lauk sardin. Dia yang suruh plak tu masak sardin tu. Ngaih!



Kami berdua


 Minggu depan Inche Kitchi nak sambung kerja balik dah. 
3 bulan plak la kot dapat jumpa.
Tak pun 6 bulan. Kwaaa!!! Kwaaaa!!! *keriau. 

Kome jangan tanya le perasaan haku dok jauh-jauh ngan suami ni. 
Aku dari mula kawin sampai ke la , gini la cara hidupnya. 
LAma-lama dah biasa dah. 
TApi, ekceli dok jauh-jauh ni best jugak. 
Kitorang jarang sangat dapat gadoh.
Cuma sian kat asben ku. Balik-balik, isteri dia dok 'comel' je... hHEhehe~ 
 Ok la Cayang. 
Sekali lagi balik, mesti kurus dah. 

HAHAHAHAHAH~
****tadi baru pas makan meatball. Alang bawak balik. 


Kami semua
 
Ini gambar family lagi. 
Wawan skali lagi wat spoil. 
PAyah la nak dapat kerjasama dia kalau bab bergambo ni tau. 
Ni protes sebab apa taktau la. 
TApi, dia memang sangat pintar 'melakonkan' watak anak yang teraniaya dan terabai. 
AKu dah berapa kali rakam dah tapi tak lepas masuk fesbuk. GAmaknya terlalu 'ganaz' sangat videonya sampai berapa kali tapis pun, still tak lepas gak. HAUHAHAUHAUHUAH!!!


 
Tera nak besaq anak-anak ni. 
*Aku nampak diri aku sendiri sedang berada di atas riba aku. Ngeee~



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram