Followers

24 Sep 2013

Product Review : INNER MAGIC



 Lebih 2 tahun dah Makbed mengenakan shawl dan pashmina.
 Sebahagian dari anda yg mengenali dah tahu dah kronologi pemakaian tudung MAkbed mula daripada bawal, sampai tudung awning tu dan kendiannya berakhir pakai shawl dan pashmina. 

Bila pakai shawl dan pashmina ni, memang aku tak pernah miss pakai anak tudung. 
Sekarang, dah macam-macam jenis anak tudung dijual. Dulu, anak tudung yg aku tau adalah anak tudung kaler putih dan hitam, yang pakai gi sekolah tu. Kalau hilang anak tudung tu, memang bleh nangeh. 
Pehtu, kalau anak tudung tu dah longgar, boleh lagi ikat dengan getah kat hujungnya. 
HEehe..
Zaman dulu-dulu la. 
Tak boleh pakai apa tudung pun kalau anak tudung takde. 
Tu memang rule number ONE pakai tudung. Kalau aku la ..~


Dalam laci aku penuh ngan anak tudung atau nama moden nya kini INNER. 
MAcam-macam kaler ado. 
Dari inner biasa, kain jersi sampai inner yang ada awning. 
Tapi, yang paling kerap aku pakai adalah inner biasa je. Kain cotton. 
Inner neck pun ada. 
PAling mahal aku beli selai tu rege RM30. Saja nak try. TApi, aku memang tak ditakdirka berjodoh lama dengan inner neck. 
Tak leh pakai! RIMAS! Sob sob sob..~

Disebabkan banyak benor inner dalam laci aku, ada yg tak pakai lagi, maybe aku nak sedekahkan kat sesapa yg berminat la. Heehhehe.. *rasa macam dah ada calon aje. Dia mesti suka. 

Sehinggalah aku terjumpa iklan INNER MAGIC.
1st impression aku tengok nama inner ni, memang aku tak teringin lansung nak beli. 
Korang kena tukar nama lain la kot, bagi komersil.
TApi, bila aku tgk patern inner magic ni aku rasa ini inner yg MAKE SENSE dan logik untuk aku pakai seharian. 

MAka, pada suatu hari aku melihat sorang member kat fb ni keluarkan iklan Inner Magic tuh.
So aku pun beli. 
Memula beli 1 je... Kaler hitam.
AHAHHAHAHAH~ tipikal MAkbed. Semua menda nak hitam aje. 



Ini rupa patung pakai. Nampak sombong je. Mementang pipi nipis.




TAklama pastu, sampai.
Aku terus pakai. 

Wah, excited kau!
Terus order lagi 5 helai!!!! Tihtihtih..~

Dsebabkan 2nd batch aku order tu takde kaler pink, so maybe aku akan order lagi pasni. 


Inner Magic Hitam
Bagi aku, inner ni sangat mudah dan kemas. Boleh ekjas tahap muncung , jangan la expect muncung inner korang sama macam apa yg patung kat ateh tu pakai. 
Sebelum pape, korang buat inspection dulu pipi, bentuk muka dan luas dahi korang sendiri sebelum compare hasil pemakaian kat PATUNG dengan kat kepala korang. 
The result may VARY oke.
Sila faham tu. 

Disebabkan muka aku tak kurus macam patung, jadi aku redha je lah. 
Anyway, inner ni boleh ekjas whether you wanna wear it muncung or nak pakai kemek kat dahi. 
Tapi, tang paling aku suka adalah 'ekor' inner ni panjang. So, tercover la sanggul aku. KAlau inner yang pendek, biasanya ada nampak lebihan rambut terkeluar kat tudung kita. Sangat tak bagus gitu. KAn?












Inner Magic Hitam yang disorokkan.


Inner hitam ni mudah sebab kaler dia leh pakai dengan macam-macam.  
Kalau aku travel, dan aku ada banyak appoinment in one day, aku leh tukar style inner tu, nak pakai kat luar ke, kat dalam ke. 
Selalunya, lepas aku solat, tudung aku dah tukar style dah la.
Fresh look gitu.
PEnting untuk anda tahu beberapa style pemakaian shawl n pashmina yang mudah dan pantas. 
Macam gambo atas ni, inner dah kena tarik masuk dalam.










Sapa nak beli boleh gi contact ini orang


Murah je

RM10 sehelai. 



Makbed tak jual.
Makbed pakai aje. 




Thanks.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram