Followers

2 Sep 2013

Aku dan Bibik Simpanan


Balik dari Manjung semalam, cam besa la umah mmg dah tak leh blah dia punya sepah.
BAru gaya nak rehat je, baring, mata hala ke siling tetiba nampak sawang punya la besor di situ.
Aih...nak sapu dah tetengah malam pulak kan.
TEringat juge la kat belog aku yg turut sama membina sawang. Hehehe...~


HAri ni, henpon Samsennn gi masuk workshop.
Dah tak menahan lagi bila cermin camera aku calar-balar. So, kena tukar baru la.
Campur ngan asik 'tersangkut' je gara-gara memori kad rosak.
Sapa-sapa yg wasap aku hari ni dan besok semestinya takkan dapat reply dari aku.
Kalau ade reply, means bukan akula yg reply tu. *Creepy.


Sementelah hari ni adalah hari tanpa alat komunikasi, maka aku panggil Bibik Simpanan datang umah kasi bersih rumah aku.
Benornya, si Diana tu minggu lepas call aku dah.. "Ai, you mau orang cuci rumah tak?"
TApi, sebab besok tu aku dah nak outstation, aku cakap kat dia minggu depan ajelah. TAkde maknanya aku suruh dia antar budak ngemas tapi pastu bersepah.
LAgipun, kain baju aku baru je berlipat.

MAkanya, semalam tetengah malam, sebaik saja aku nampak sawang kat siling tu aku terus mesej si Diana order bibik.

"Diana, BIBIK satoppp!!!"

Aku cakap dia aku mau yang rajin je. Yang pemalas macam bibik yang terakhir dia antar dekat-dekat nak raya tu, aku tak mau. Aku nak soh bibik tu lipat kain ngan iron suma baju tertunggak dalam bakul. Sila pilih bibik yang sesuai dengan spesifikasi kerja yg aku bagi tu.

Dan hari ni, jam 12.30 tengahari, si budak yang aku kira cam comel juga la datang umah. Sebelum ni dia penah datang dah. Ada reben dia pakai kat rambut. HAHAHAH..  Nama dia NOFI. Cam nama alien tak?

"Nofi, kamu bersihkan SEMUAAAAAAA yang perlu dibersihkan. Dah habih bersih rumah, baru lipat dan iron baju ok."

"OK!" jawab Nofi.

PAstu, aku jadi blur tatau nak wakpe bila Nofi tu punggah rumah aku. HAbih berabuk suma. Dah takleh wat keje.......




bersambung......



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram