Followers

20 Aug 2013

Saya Sayang Awak Kerana Allah. SELAMAT HARI ULANGTAHUN PERKAHWINAN KITA YANG KELIMA , Sayangku.



Assalamualaikum semua..


Terlebih dahulu MAkbed ucapkan syukur Alhamdulillah. Rezeki Allah memanjangkan nyawa Makbed agar masih boleh bersama-sama dengan insan yang tersayang, termasuk anda semua. 


HAri ini, tanggal 20 Ogos 2013, Makbed telah pun menginjak ke satu tahun usia di dunia yg fana ini. Sudah 30 tahun usia Makbed ye puan-puan dan tuan-tuan sekelian. Sesetengahnya maybe sedih sebab dah tak jadi 20-an dah. 
Well, I can't wait to be 30. 


And now, I am 30!! 


Umur 30 tahun adalah umur kematangan. 
Age of poise and wisdom, get along well together. These combinations will surely bring you to the best stage along with experience and confidence. 
Semestinya kena bijaksana menggunakannya. 

Semoga tahun ni lebih sukses. 





Dan hari ini juga adalah hari istimewa untuk MAkbed dan Inche Kitchi!!!


It's our ANNIVERSARY!!


Genaplah 5 tahun usia perkahwinan kami.
Sudah pun melepasi fasa pertama , yakni fasa genting dalam sesebuah perkahwinan. 
Tipulah kalu tak gado kan.
TApi,kami gado baik-baik je. TAkde jerit-jerit, baling-baling lesung..
TAKDE.
MAsih mengamalkan prinsip JUJUR dalam apa saja perkara, meskipun perkara-perkara yang nampak macam simple.
KAlau perkara yang kritikal, lagilah kena jujur kan?








Suci je muka kitorang masa ni.
Ceria dan gembira. 
20 Ogos 2008 merupakan tarikh kami dinikahkan. 
Seminggu pastu masuk bulan Ramadhan. 
Dan Makbed terus berPJJ dengan suami sebaik nikah. 

Memang sejak nikah asyik dok jejauh je. 
Sampai la sekarang. 
LA ni, dah biasa dah. 

Walaupun skang berjauhan, rasa kasih nya sama aje. Malah berlebihan.
Udah kalo kami dok dekat selalu pun, kang abeh pulak modal nak berbual , ye dak. Biar jejauh... banyak menda nak disembangkan. MAsa bersama pun lebih berkualiti. HEHehhee..
Tapi tak dinafikan, berat tugas Makbed memikul 2 tanggungjawab mendidik anak-anak ni. Apa yang perlu dibuat adalah berlapang dada sahaja. Itu juga tanda SYUKUR. 
Allah bagi rezeki macam itu. JAdi, jagalah ia baik-baik.


Inche Kitchi buat suprise bila tetiba Alang bawak balik New York Cheese Cake dari Secret Recipe hari ni. 

"Abang Aizam pesan, buat suprise untuk Kak Liza," kata Alang. 

Siap sekali hadiah untuk Si Oni sebab besday Oni 2 hari lepas birthday aku. 



 Syahdu pulak bila bukan dia yang bawakkan kek ni untuk aku. 
TApi, lagi syahdu bila suami kita ingat kat kita walau di mana berada.
Jujurnya, dah tua-tua gini, dah tak excited sangat sambut besday. AKu pikir nak sambut besday Oni je. 
HEhehe....
KAsi chance anak-anak la plak kan. 

Tapi,tetiba dapat kek.

Huuuukk!~



Buat suami tersayang,
Maafkan B andai diri ini tak sempurna segala. 
Terkadang rajin terlebih, biasanya baloq sedia. 
Terkadang masaknya sedap.Adakala, masak memain saja. 
Saya tak perfect, tapi mahukan awak sempurna.
TAu la tak adil, tapi tak salah meminta. 
OK la dari minta sebulan sejuta. 

Takda sapa suka ditinggal-tinggal. 
Saya sorang aje yang RARE, apa saja keputusan semua JALAN. 
NAk cari orang macam saya ni memang TAKKAN ADE la kann...
Jadi, jangan le buat perangai bukan-bukan. 
Tapi saya tau, awak bukan jenis jantan.
Awak lelaki tulenn bang.


Biar jauh di mata, dekat di hati.
Biar kurang harta, tapi kaya pekerti. 
Tiada apa yang saya pinta di hari ini..
Cukuplah awak menjaga diri.
JAngan lupa solat dan mengemas diri.
Taula atas kapal tu memang kompem tak mandi.

Hanya doa yang B kirimkan. 
Istimewanya hari ini, doanya sedikit dipanjangkan. 
Agar suami tercinta berhati tenang tanpa rawan. 
Mencari rezeki buat Oni dan Wawan.
Semoga segala urusan dipermudahkan. 
Tak ada hadiah dapat B utuskan. 
KAlau dekat, boleh dah belanja makan. 


Cukuplah di kali ini. 
Cuma nak wish Happy Anniversary. 
Salah silap harap dimaafi. 
Semoga kita terus dirahmati. 
Kerana kasih-sayang dalam perkahwinan itu rezeki Illahi. 
Insyaallah. 






Saya sayang awak Lillahitaala.




*nak nangehh!!




JOM TIUP KEK!




Oni takut kat lilin tu. Menyala macam bunga api.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram