Followers

22 Aug 2013

Entry Sulung Di Usia 30 Tahun.



 Entry pertama selepas masuk umur 30 tahun ni aku just nak letak beberapa gambar nostalgia.




 Eh..gambo atas itu adalah SAYA tau. Nampak macam Oni tak? 
Hehehe... Ini adalah Ibu Oni, versi baby-baby. 




 Saya diusia 5 tahun. Ada ponytail. 
Mak pun kurus je masa ni. 
Apasal la masa skang anak aku 2, tak kurus macam Mak ek?
Moskell......



 Ini masa darjah 4 kot. Ke arjah 5. Ke darjah 6?
Aku pun kempius dah. Sebab rupa aku masa tu samaaaaa je. 
Saiz pun sama jugak. 
MAsa sekolah rendah, memang keyboard nan sebijik yg ada dalam bilik muzik sekolah tu aku aje yg tekan. 
Ada sorang lagi akak senior setahun aku, Anis namanya. Dia leader. 
Lepas dia masuk tingkatan 1, aku plak take over keyboard tu. 
MAsa ni, memang tempat lepak aku adalah di bilik muzik. 
Sekarang, takde pulak keyboard di rumah. Organ aje yg ade tapi organ tu dah jadi pusat bersalin 'sitinurhaliza' dah. 
Tapi, bila nampak keyboard ke pinano terdisplay kat memana, jari tu gatai jugak la nak tekan-tekan walaupun malu. Chord ingat lagi sesikit.




 Ini plak masa aku Form 4 kot. 
Nampak talipinggang tu?
Dah kaler brown dah masa ni. 
Sangat aktif taekwando sejak darjah 2. 
BAck then, martial arts was my passion, and still is now.
Cuma, takde motivasi nak terus berlatih.
Lepas kahwin, aku pun dah tatau kat mana dah uniform sekali ngan belt kesayangan tu. 
Sepatutnya, aku continue je la kan. 

So, aku paham kenapa aku susah mau kurus.
Sebab, aku punya level of activity lansun tak sama macam dulu-dulu. 
 ISk...rindu plak kat baju putih ni tau.





 Hah!
Ini pulak masa aku Form 5. 
Bakat mendukung baby tu memang dah ada sejak aku darjah 1 lagi tau. 
Tetiba je, masa aku nak SPM, MAk bersalin. 
YAng aku tengah dukung tu adalah Adik HAfizul.
Halus je dia masa tu. Baru 5 hari. 
SKanggggggg???



 Eh... Ini gambo masa FOrm 2 la. 
TAk ikut turutan plak.
Sorii...






 Ini adalah MAkbed 7 tahun lepas. 
MAsa ni, Inche Kitchi pun tak wujud lagi dalam kehidupan penuh warna-warni aku tu rasanyalah. 
Aku tak ingat bila tarikh perkenalan aku ngan Inche Kitchi. 
Tapi, dia ingat! 
NAnti kena tanya dia balik. 
Hehehee...

YAng pakai spek mata itam tu Kimi tau. 
HAHAHAHAHAHAHAHHAA!
Kimi demok.



 I seriously dont remember when was this pic taken. 
TApi, aturan tangga kejayaan macam ni memang faveret pose Abah la ni. 
Masa ni, aku dah jatuh ke tangg ketiga dah.
Sebelum ni dok nombor 1 jek.
Skang lagi la teruk. 
Jatuh ke tempat ke 4. 
Aihhh...!!


Ni masa kawin. Umur 25.
MAsih selim walaupun dah naik jadi 55 kilo. 
Lihatlah suamiku .. seperti budak tingkatan 4 sahaja beliau. 
Phbbt!

Ha ni rekod kilo terbanyak pernah dipegang. 
MAkbed dalam keadaan paling besar dan lebar dalam sejarah! Takbir!
Ni perut membawa Wawan.



Ini gambor raya bebaru ni. 
Haa.. NAmpak le kecut sikit kan. 
Cakap timakasih bebanyak kat HKCC. 
Apesal la tak jumpa HKCC awal-awal ?






Ni gambo semalam. 
Ahhh..
NAK KURUSSSS!!!!!!
Ini sudah siap dengan lengan beso, perut buncit suma siap. 
Grr...~

Berusaha Makbed!




Menyimpan hasrat nak menambah anak lagi ni. 



 HAri ini, 22hb Ogos 2013 adalah hari lahir Auni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram