Followers

2 Aug 2013

Berangan-angan Noritake. Ahaii!


Bismillah..


HAri ni pepagi dah ke KL atas urusan kelija. 
GI ngan my team leader, En. Azhar and rakan kerja yang biasa... Kak NOr dan Juliana Jamni. 
Dan seperti biasa, bila dah pergi pagi tu, baliknya haruslah malam. 

NOthing much to tell. 
Tapi, hari ni kami gi mengaspirasikan diri, kat Noritake outlet di Menara Cosway, Jalan Raja Chulan. 


 

LAma dah tak nampak pinggan cawan NOritake ni.
LAst dulu, kat MAlakoff.
MErasa la makan minum pinggan mahai. Tu pun, curik-curik. HAHAHAHA.. MAcam la makan dalam pinggan mahal, makanan tu jadi sedap bangat!


Pun  begitu, tak salah beraspirasi. 
Udah namanya wanita (sejak kahwin ni, belajar lah jadi wanita yg sukakan koleksi pinggan mangkuk!) , mana buleh lari bijik mata dari admiring set pinggan yg cantik-cantik. 


KO nampak Kak NOr tersongih sampai ke telinga tu?
HAaa.. dapat Noritake satu set utk 12 orang , mau tak sengih??????
Harga tak yah mention la.
KAlau dah namanya Noritake, takde yg juai gred AAA macam henbeg. 
SObss~


Ini set Juliana Jamni.



Ini Makbed punya.


Ini Noritake Japanissss , atau dalam Bahasa Arabnya , Yaban. 
Dalam bahasa Melayu, Noritake from Japan. Eh?*

Harga satu set cenggini is....


RM26,000


Bukan RM2,600 yer.




Hmmm.... *jari telunjuk kat dagu.
Dah start buat calculation. 


Untuk menjadi mampu membeli set dengan harga sebegitu, dalam masa 5 tahun lagi insyaallah. Paling lewat, 7 tahun kot. 
Keja macam aku ni, aku leh start estimate berapa gaji aku nak and work hard for the salary I want. 
TApi, sebelum beli NOritake tu, banyak lagi la menda nak buat.
This is sebahagian daripada dream yg maybe ke3 terakhir dalam senarai perkara yg diidam-idamkan.


Shantek kann??



Ini baru verangan ajerrr.. Lambat lagi.
Kang kome datang beraya rumah aku tanya Noritake maneeeerrr..... 
Aku takek kome ngan batang tebu.
Hikhikhihkhik~



Tapi, tadi bawak balik juge souvenir dari Noritake tuu.
Beli dulang je. 
HAHAHAHA.
JAdi la~


***


Muka dah capek abeh dah ni



 Berbuka di luar hari ni. 
TAk ingat lak nama kedainya. 




Wajah yg selesai di'mekap'kan menggunakan teknologi photoscape. MAta panda tetap ada.


Besok, satu hari yg full lagi. 
Alhamdulillah atas kurniaakan kesihatan yg baik sepanjang hari ni. 
Bagaimanapun, Makbed tak sempat call Oni dan Wawan.
Inche Kitchi pun sonyap je takde bunyi-bunyi pun meset. 
Semoga diorang baik-baik saja.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram