Followers

21 Jul 2013

Update Sikit.

Senyap terus dua tiga hari ni..

Abah tak sihat. 
Khamis lepas, lepas berbuka Abah telepon suruh jemput dia di Kuantan sebab dia nak balik Kedah. 
Sebenarnya, Abah dah lama sakit-sakit kepala. Sejak sebelum puasa lagi. Masa kami gi sambut posa di Kuantan, Abah udah sakit-sakit gitu. 

Aku assumed darah Abah naik. 
Muka merah aje tahan sakit.


Then, on last Thursday, lepas berbuka aku anak beranak nak ke Pokok Sena sebab ada kematian. Nak gi ziarah.
Dalam perjalanan, Abah call. Minta sesapa gi amik dia di Kuantan sebab dia tak leh nak drive sendiri balik Kedah. 
Kuantan ke Kedah jauh le kannn...~
TAkan nak balik naik bas pulak.

MAsa tu , jam 9 malam. 
Aku call Alang. Nak balik ke takmau.
Memula plan, salah sorang je balik. 
Aku  or Alang.
Tapi, lastnya, dedua la pegi amik Abah, nek bas. 
Inche Kitchi drove me ke Shahab Perdana to check for the ticket to Kuantan. Sebab tiket Kuantan ni takde tengah malam. 

Guess what..
Masa aku sampai tu cuma ada satu trip aje lagi gi Kuantan, dan bas akan jalan jam 9.30malam!
Aku minta tolong akak kat konter tu untuk tunggu sekejap in case kami terlewat. Memang urgent sangat nak kena balik, tapi kami belum pack our things yet. 

NAsib baik rumah haku ngan stesen bas sekentut je jaraknya. HIHHII~



9.45malam, bas jalan. 
Oni dan Wawan tinggal dengan Inche Kitchi. 
Aku dan Alang naik bas. 
Jam 8 pagi bsoknya kami sampai Kuantan dan dijemput Abah. 


Jumaat  19 Julai 2013.

MAsa nak jemput kitoang pagi tu, ABah muntah banyak kali. PErut kosong agaknya.
KAmi terus ke Klinik Kesihatan Kuantan sebab ABah nak kena check-up sebelum balik Kedah. 
Sah, tekanan darah naik. 
Doc tanya mau admit ke takmau, tapi Abah kata dia nak balik Kedah juga. 
So, tak la admit. 

Plan nak gerak balik jam 5 petang. 
Abah nak tunggu Mak dan Adik balik sekolah dulu.
Alang tido kat umah.
Abah plak nak kena gi opis. 
So, aku plak la bawak Abah pi opis di IPK Kuantan nun. 
Miahahahahaha.... tak pernah drive kat Kuantan. 
Makin naik la blood pressure Abah aku tu. Kikikiki~
Lepas Abah dah uruskan cuti dia, kami pun balik rumah. 
Abah tido lepas makan ubat.
AKu lak tak tido. 
TAkleh nak tido pun walaupun badan letih. 


Jam 5 petang, kami suma bergerak.
BAwak balik keta Abah. 
Sampai RnR Temerloh elok-elok je waktu berbuka. 
Aku makan masak lemak cili api ikan patin. HEHEHE.. kali kedua makan lepas first time makan di tempat sama, 2 tahun lepas. Time tu aku baru abeh pantang Wawan. 
Sedap.


Singgah kjap di Sungai Buloh , jumpa sepupu-sepupu. 
Abah teringin nak makan Subway. 
So, kami gi lepak kat Subway di Tesco Manjalara. 
Then, terus gerak balik Kedah selepas selesai sume. 
 TAk silap aku pukul 11 malam kot gerak.

Jam 3 pagi, kami dah sampai KEdah. 

Tula dia travel yang paling laju dan jauh pernah aku buat. 
HAHAHAHAHAH...


Dan, sampai umah tu, keje aku tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiido je.
Ada peluang je tido.
BAdan aku letih betui. 
Sampai nak wat ape pun tak betui. 
Hmmm..~
 

 
Dan hari ini baru kutahu yang Cory Monteith , yang berlaku watak Finn dalam GLEE dan seminggu meninngal. 
HAihh~ 

Tetiba tengok GLEE rasa sebak. 
Muda lagi kot. BAya Inche Kitchi jek. TApi muka cam budak nambelas tahun. And mati atas sebab yg tragik tapi, biasa dalam dunia artismatsaleh nih. 




 RIP Cory Monteith aka Finn Hudson.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram