Followers

28 Jul 2013

Beli Baju Raya Ke?



Hari ini aku mendapati tidak ramai yg hapdet belog. 
Shopping raya ke korang? 
Amboihhh... sakan no. 



Mak Abah dah balik dah ke Kuantan. 


Jumaat ari tu MAk datang naik bas dengan Adik. Kimi pun balik gak dari Banting. 
Rumah penuh.... Wee~
Sempat la kami gi shopping gi beli baju raya Oni dan Wawan. 
Nak cari baju raya Linda, tapi takde yang bekenan. BAnyak sangat bling-bling. 
Tapi, kalau bawak LInda, yang bling-bling tu la yg dia suka. TApi, sudahnya pakai skali jek. Mana taknya, baju raya sama macam baju gi dinner ngan sultan! 

Mak decided nak beli baju Linda kat Kuantan je. Beli kat Kamdar. Memang Berbaloi. 


Peserta Shopping Raya kali ni. A


Misi aku lak nak gi beli baju kurung Oni dan baju melayu Wawan. 
Aku bawak Oni je gi shopping sebab tak berdaya nak bawak semua skali. 
Wawan bantai nangeh kat umah , kena tinggal duduk rumah dengan Apak. DIa dah bajet nak gi jenjalan dah awainya tu bila tengok TokWan bersiap-siap nak keluar. 

Sekali kena tinggal. 
hHAHHahHAHh...~ *kejamnya Ibu ni. 


BAwak Oni sorang pun jenuh dah wei. 
NAk cari hape pun susah.
Abih suma dia nak kelebek. 


Hasil kreativiti Oni

Tengah siok menerai kasut, Oni plak dok buat keje sendiri. Habih punggah kasut atas display. Bila aku suruh susun, jadi la macam gambo ateh tu. 
Keje dia la tuuuuu........

Semua kasut tu cun. Aku nak beli yang kaler turqoise tu. Tapi saiz abeh lak.



Boring lah!
Udah asyik kena marah aje, Oni duduk merajuk bawah ni. 
MAsa ni aku nak beli kasut raya dia. 
Aku beli sandal je. Senang dia nak bukak kasut sambil berlari. Melayang kasut pun takpe, aku tak kisah. 
HAHAHAHa... *leh imagine tak?
Tapi, dapat-dapat kasut tu terus dipakainya. Tak sempat raya dah. 


Untuk aku takde beli apa pun dah.
Dah beli baju awal-awal lagi..
Beli online ajelah. SHopping online lagi murah dan lagi cepat aku wat decision. 
Suma baju raya adalah baju yang boleh pakai gi keje sekali. 
 
PAs habih shopping, ONi dah ngamuk-ngamuk nak makan. 
Balik tu, aku paksa dia tido sebab kang nak travel gi SIk pulak utk berbuka puasa di rumah kawan Abah. 




Tak pandang lauk lain dah!
CUkuplah asam pedas sayur keladi untuk hamba. 
Mak Su masak nasik ulam. BAru kena regu dia. 




Masa ni terus lupa diet.
HAHAHA.. 
Mana de penah diet pun slame ni. KeekkeeKeekKeeK *gelak baru. 
BErtambah-tambah makan.
Ada le lebih 8 kali kot. Sebab cedok sikit-sikit. Kononnya bersopan santun le kan. HAhaha.. sekali, lepas abeh 3 mulut, cedok lagi. Lepas habih, cedok lagi. 
Tu 8 kali tak termasuk meratah sayur keladi tu plok!

Ini baru namanya Makanan Tambahan. 

Heehhehhehee.. *lawok je. 



BAlik tu suma terbongkang macam ikan paus. 
MAksu siap bagi bawak balik. 
Masa sahur tu, makan lagi. 
TApi kali ni makan sikit je sebab dah kenyang masa berbukak tu tak abih gi. 


Akhir kalam..


Terimalah pose gwiyomi si Wawan Kpop


 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram