Followers

18 Jul 2013

Ashraff Muslim Kahwin Berapa Pun, Ko Sibuk Kenapa?






Ate peymes skang citer cik abg ensem kita si Ashraff Muslim tu menikah lagi satu di Thailand bebaru ni. 
Aih..kecoh sangat tu kenapa....*defend. 


 Aiiii.... haruslah sibuk kann?
Peminat. 


hehe..


Ari tu dia menikah ngan bini nombor 1 dia tu kat luar negara juga hape. 
KAt Mekah. So, yang nombor 2 ni, dia menikah dekat sikit, kat Thailand. 

Besok-besok hat nombor 3, dia nikah kat PAlestin plak keerr. Ha, mana tau. 


HEhee... LAwak ni tak patut dijadikan contoh ye. 



Gambar Ashraff dan isteri pertamanya, Dayana
 

Sebelum ni digemparkan dengan permohonan poligami di mahkamah, kegemparan itu menjadi lebih gempar bila tetiba je Ashraff dah pun menikah kat Thailand.

OSemm.....~



Pehtu keluar plak statement si bapak mertua, memberi komen tentang perkahwinan kedua menantunya di Thailand tu. 


Hurmmmmmmm......




Sebenarnya,aku nak cakap...


Boleh je nak kawin berapa pun, jangan lebih 4 je. Benar, poligami itu salah satu dari sunnah Nabi junjungan. TApi, bukan satu-satunya sunnah yang semua orang kena ikut. 
Adab budi bahasa perlulah ada.
Dan, pada kita-kita yang suka menilai, perlu diingatkan, dia tak salah pun kawin dua. Maybe cara tu kejam. Tak kena. 
Tapi , tak salah. 
Dia mampu handle denda. 
Means, dia mampu la nak kawin 2. 
Secara fizikalnya, dia mampu. 
Tapi, batiniah, dari segi emosi kita taktau. 
Hanya dia dan Allah aje yg tau. 
Setiap yg berlaku bersebab, kan?


Dan sebaiknya sapa-sapa nak berpoligami tu,wat la elok-elok. 
PErkara gini sensetif. Membabitkan keluarga. 
Tengok cam Ustaz Azhar Idrus. POligami gak. Sampai 3. 
Elok je. 
TAkde isu. 
Disebabkan takde isu sangat, orang amik niqab jarang bini dia wat isu. HAHAHAHAH... 



Jangan sampai terguris hati sesiapa. 

Dan jika kita sudah guris hati orang, jangan bertangguh memohon maaf. 



Pengajaran untuk semua... baik suami, isteri, ibu dan bapa masing-masing. 







Buat Ashraff,ucapan tahniah diberikan kepada anda sekiranya benar Dayana bersetuju dengan rela hati untuk berpoligami. 

KAlau awak aje yang poligami, awak siok sendiri ngan wife baru, dan wife pertama sedih-sedih, takleh juga nak raikan. MAcam tak adil je.



TEringat UAI... dia kawin baru ari tu, memang TAHNIAH betul. KAn kan kan kaaannn???
Sebaris je bini-bini dia. 
Respek boh~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram