Followers

2 Jun 2013

Minggu Terbang-Terbang



 Hai hai haloo..

Betui le kata bos saya.
Kalau orang yg bebetui bz, dia mmg takde masa lansung nak hapdet status kat fb. 
Sebab, banyak mena nak buat, sampai taktau nak letak status apa kat fb nye HAHAHAHAHAH!


Saya bersama mereka berdua ini sepanjang wiken kali ini...




Dua rakan yang begitu sayangkan aku.
TAk pernah jemu bagi sokongan agar terus bertahan dan bertahan sampai aku takleh lansung mengeluh tentang berputus asa. 


First time berjimba kat umah Umie di Putrajaya. 
Tercapai gak hasratnya nak suruh aku tido kat umah dia.
Kendian, dia ngan HAida bawak aku gi chill kat rumah urut tau.
WAAAAAA!!
Thai Massage plak kan. 
Giloh... urut pakai siku.
Separuh nyawa aku menahan derita.
Tapi, penangannya memang bagus.
Terus rasa ringan je badan. 
Ringan sampai terhoyong-hayang aku berjalan tahu?


3 hari la jugak menderita sakit belakang. 
Tapi, kugagah juga tido.
HAri ni, aku dah ok dah selepas beberapa hari aku lenguh-lenguh macam baru lepas balik dari latihan ketenteraan. 


Ada beberapa client Putrajaya lagi. 
Alhamdulillah...
Pasni nak gi Putrajaya balik hari je lah.
HAHAHAHHA...
Inilah pentingnya merancang perjalanan. 
KAlau bijak, aku leh gi balik hari je dalam masa yg singkat. 

HAri tu, aku gi naik flight. 
Sebab, aku tak KOSER nak drive sorang-sorang. 
Dah la masa tu aku menderita cirit-birit. 
Nak naik bas pun haku tak rela. 
Sob..sob..sob...



Dan hari ni balik pun aku naik flight gak.
Pegi naik MAS. Balik naik Air Asia kebanggan negara.
KAgum tengok pesawat kita yang sangat banyak. 
TAdi aku balik jam 7 pagi so aku nampak banyak gila kapal terbang tengah bersiap sedia nak berlepas. 
Tetiba terasa bangga jadi rakyat MAlaysia. 
Kita dah maju kann? Sudah ada pesawat sendiri..... dan sekarang, semua orang boleh terbang tinggi-tinggi menuju destinasi pilihan. 

Dan apabila negara kita semakin ke depan, takan kita plak nak duduk je tengok?

Jom le sama-sama berusaha ke depan juga. 
Takkan na tunggu kena pelawa pulak. 


TAk penah gi airport pagi-pagi buta.





Macam Farm Ville kan? HAHAHA


Sejam aje perjalanan dari KL ke Alor Setar.
Kos... Rm130 (sbb beli last menet jek..)
Compare ngan drive sorang-sorang memang jauh beza la. 
Jimat masa , jimat tenaga. 
Bontot pun tak sakit!


Kalu kena timenya, kita bleh dapat tiket pergi balik less than RM200 tau. 
HEeee...~ 


 ******



Makbed ada page baru OK. 

Plis LIKE page kerjaya kesayangan Makbed --- KLIK SINI KUAT-KUAT!
Sayang korang muah..muah.








Tumpang ciwi sekali tengok gambo ni...





TAHNIAH Izzue Islam. 




*Saya jeles sebenarnya.





Dah. Nak merajok skarang!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram