Followers

19 Jun 2013

MAsa berkualiti untuk Oni dan Wawan

 
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani..



HAri ni rumah kosong!
Oni sekolah.
Wawan sekolah.
Apak kerja kat sekolah laut.
Dan Ibu seorang di rumah.
 
YAHAHAHAHAH!!
AKHIRNYAAAA!!!
Rumah ini AKU YANG PUNYA!!!
 
 
 
 
Tedia... ayat kejam. 
 
 
 
Sini hujan lebat la.
SIap blekout sekali. 
Buntu sat sebab cadangnya nak buat laudry. 2 round mesin basuh aku bekerja hari ni. Sudahnya, tak bersidai lagi. 
Ngeeeeeeeee...
Kan bagus kalu gi dobi je. 
Dah siap berlipat sekali kan?
 
Untung ke orang duit banyak ni?
Semuanya bukan duit dia.
Itule duit tukang kebun, tukang cuci rumah, tukang basuh kain, tukang masak, duit kfc, duit tukang masak chicken chop, duit makcik nasik lemak.... duit pegawai insurans... OPSS!!
Hehehee..
Jadi, kita bekerja nak gaji bulan-bulan ni untuk sapa sebenarnya?
 
 
 
 
HAri ni aku sedang menguruskan courier.
Tengah pack buku polisi client. 
Dah overdue dah duduk dalam gobok aku ni.
Memang patutnya kena pos. Sian client-client ku. NAsib baik kome sporting. 
Kesabaran anda semua ada rewardnya.
NAntikan pemberian GIVEAWAY khas dari Makbed kepada client-client tersayang. 
 
Dan ingat ye..
GAji dah nak masuk ni. 
JAngan lupa bayar duit perlindungan.
 
 
****
 
 
 
Berpeluang bawak anak-anak jalan-jalan di Aeon Jusco Manjung bebaru ni.
Even aku dah banyak kali jejak Jusco tu, tapi feelingnya tak sama bila bawak anak-anak sendiri. 
Inche Kitchi memanfaatkan masa senggangnya kini untuk menggembirakan hati anak-anak nya yang 'baru' berjumlah 2 orang.
 
Taraaa.... Kanak-kanak lanjut usia sedang melepaskan gian
 
Dulu masa kekecik, aku teringin gak nak main kat tempat yang penuh game ni tapi Abah tak pernah bagi pun. 
KAlau bagi pun, tak semua menan dia kasi main.
Dulu, tak macam lani. 
TAkut nak minta lebih-lebih.
 
Anak aku lak, boleh mintak apa je. 
KAlau aku rasa nak bagi, bagi lah.
Kalau melampau sangat, sori.
Alhamdulillah, stakat lani, jegilan mataku masih membuahkan hasil , kecuali kat Wawan. 
Lalalalalalala...
 
 
Bonding time with Apak
 
CAPCOM STATION, Aeon Manjung


 APak cuti lama jugak selepas pulang daripada menjadi ikan duyung di lautan.
JAdi, inilah masanya anak-anak nak kamceng dengan APak.
Wawan la yang paling ngade sekali.
Sejak APak balik ni, bertambah ngade rengekan dan tangis beliau. Rasa nak genyeh-geyeh aje pipi yang gebu tu aaa... Aih~




Kakak mengajor adik cara-cara main bowling.
 
 
Wawan memang obses dengan bola. 
He got skills.
Leh tendang-tendang tepat ke sasaran. 
Ntah mana dapat ilmu main bola taktau.
Aku yakin pastinya terkena kenan bidan beliau si Haida , dan maybe kena tempias suami beliau sekali. Dedua jiran lama aku tu memang gila bola. 
KAlau INche Kitchi, tak minat bola pun. 
Memandangkan bowling mini menggunakan bola tecit , jadi, Wawan pun suka la. 
COmel je haa main sambil bersorak kemenangan padahal bola tu masuk longkang je pon. 
TAkpe la anak...Layankan je. 
 
 
 
 
 
BAwak main yang ni plak. 
Ni sesuai la untuk bebudak especially si Oni tu. 
Melatih koordinasi dan kecepatan mata.
TApi, kena jaga jari-jemari la. Kalau tak tengok bebetul, leh trcedera lak. 


HAri tu memang pegi nak bawak bebudak gi main je. 
TApi, kendian besok tu, sebelum balik KEdah, kami pegi lagi Aeon .
Aku nak makan kat WingZOne. HEHHEEH...
Sebenarnya dari hari sebelum tu lg nak makan tapi sebab malam tu kami bakal ada dinner, jadi kang tak best plak. 
So, hajat aku nak makan WingZOne terkabul pada hari seterusnya. 


KAlau kome nak makan, aku suggest ambil set nombor 2, dengan flavor Bleu Buffalo. 
Kalau suka pedas, amik la Habenero apentah namanya. Tapi Habanero ler bunyiknye. 
Maaf lah kalau tersalah sebutan.


Kendian, berpeluang jumpa akak ni sebelum kai berangkat pulang...



 Kak Dayang mai nak hulur duit perlindungan.
HEheheh..
Simple je datangnya. 
Pakai sluar track ngan slipar jamban. 
Baju dan tudung adalah seperti tertera.
Padahal orang kaya ni.
YAng nampak kayanya cuma kat beg tangan je.
Bersinar-sinar bagi berlian. 
Aku lak yang berasa macam overdressed.
 

NAmpak tak muka pengutip wang perlindungan tu?
Korang gentar tak?
 
 
 
Rupanya kat tepi restoren tu ada Wifi Zone.
APak bawak Wawan main Tab kat sini.
PAdanla aku boleh berborak-borak dengan riangnya dengan Kak Dayang tanpa gangguan Wawan. 
Oni je susah nak berenggang ngan aku. 
 
 
 
Di sinilah kami mengabadikan family pic kami.
Kot le kome terbukak tab kat WingZone Manjung, nampak muka kami semua, jangan le delete yer.
HEHHEE..
Mahal tau. 
POse lidah trkeluar, ala-ala Iron MAiden gitu sebenarnya pose orang sakit lidah. 
MAcam tu le gayanya hari-hari, setiap setengah jam bila lidah dia terasa sakit. 



Dalam kol 12 lebih, kami pun bergerak pulang. 
Cadang nak singgah melawat Nini D, tapi dia takdo plop. Balik Teluk Intan. 
Apak ajak gi Zoo Taiping. 
Aku pun setuju je.
Bila lagi,kan?
ANak-anak dah besar. Dah mengenal binatang. 
Zoo is the best place for kids to learn and understand what they saw on tv are REAL. Kan?

BUkan pe...
Oni tunjuk suma menda adalah Badak Sumbu.
Kucing gemok pun cakap tu badak sumbu. 
Tengok anjing rotweiller gemok pon badak sumbu. 
Disebabkan Badak Sumbu tak de di mana-mana kedai, eloklah bawak tengok badak sumbu sebenar kat Zoo. 


"Ibu tengah wakpe tu?"



Kami


 Oni dah setat menguap dah masa ni.
Tapi eksaited betul dia dapat tengok badak sumbu.
Baru dia tau yg badak sumbu tu beso giler.
Cuma, masa kitorang gi tu, harimau , singa, harimau kumbang tengah tido plak. 
Nanti kita pegi lagi ye anak-anak. 
Ini pun kami leh jalan sekerat je. TAKleh jalan kaki. Ibu dah tua. NAik tram je. HAHAHA..
Wawan pun even ngantuk sangat, bersengkang mata demi nak tengok binatang.

Bila naik keta je, suma tido.
Ibu jela layan tido jap lepas habih turn main Candy Crush.
Pehtu Ibu karoke lagu Search dengan suara yang masih tak berapa nak ada tu. 

 
 
 
 Sempat ambil gambar kenangan di Zoo Taiping.
Muka comot masing-masing. 

 Ok la. 
Gi bercuti secara tak sengaja sebenarnya.
Tak plan pun. 
Yang penting, masa yang berkualiti untuk anak-anak.
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram