Followers

21 Jun 2013

Happy Birthday Wawan!



NI kisah masa dapat tau aku peknen Wawan - BACA SINI


Pehtu leh baca entry sepanjang masa aku pregnant lepas tu. 
Aku rasa , aku banyak kumpul follower dulu-dulu masa aku pregnant. Suka betui dema komen-komen setiap entry. 
Tapi, tu dulu....
MAsa MAkbed dot com tak kena hack~


Skang dah kena hack, kena lah tukar link baru. 

Sedey tau!



Ini lah Najwan


 Dan ini direct link utk entry khas setelah Wawan selamat dilahirkan..



Alhamdulillah..
Wawan membesar sihat walafiat. 
HAri ni, dia sebut perkataan omputihnya yang keberapa taktau..

"esty......eeesyessshh" dengan pelat-pelat.


Tu berkat tengok Ibu main Candy Crush lettewww....
"TASTY! DELICOUS!"


Sambutan bezday beliau dibuat awal sehari berikut kebetulan Alang dan SHue tak kerja. JAdi, kami just beli kek dan buat makan sikit-sikit. Rumah aku ni ramai 'penduduk' tapi tak semua lekat kat umah. Sesekali bila semua berkumpul, anak-anak aku lah orang yang paling best sekali. MAklumlah, memang dibesarkan dalam suasana hingar-bingar keluarga. 



Ice cream yang sangat sedap!

Memula nak belikan kek angry bird tapi disebabkan takde, Alang beli kek ni.
KEk aiskrim.. harganya RM35 je. 
Saiz kecik comel, cukup la untuk 6 orang makan.
Siyes, kek ni sedap dan tak muak. 
Sesuai la bagi tokwan ngan maktok makan.

Angry BIrd yang 3 ekor tu Alang beli asing. Special condiment jer. HAHAHAa.. Asal ada. 
Boleh dikitar semula untuk sambutan akan datang. Ngee..~
KEcik sangat kek tu, hanya muat letak nama WAWAN je kat tengah. Tu pun dah penuh space. 



CANDID!!


camera henpon ada masalah. 
suma gambar jadi tak clear.
nak minta tukar baru le kot.
hee...



Apak seksi la plak. 




HAdiah?


Add caption
 



 Al-kisahnya ,Oni request nak tido hotel sebab nak mandi kolam. 
HAri-hari nak mandi kolam. 
Wawan plak, tetiap kali mandi, mesti satu kaki masuk dalam baldi. Hihi..SIann..

"Ibu, Oni nak mandi kolamm..."

"KOlam apa?" tanya aku.

"Kolam laaa..."balas Oni.

"Kolam itik?" saja bergurau.

Nak jadi kisah, ONi bantai guna 'kolam itik'tu setiap kali minta nak mandi kolam. Dengan atok pun dia cakap gitu.

"Atok... nak mandi kolam..." 

"KOlam apa plak??" tanya atok. 

"Kolam itik....." jawabnya slamber. MAcam le dia tau kolam itik tu apa.

"Bahahahahahahahahahahah!" atok gelak berjemaah ngan maktok. 

MAkaaa...

Apak pun belikan lah kolam untuk anakanda tercinta. Something that Oni request, but semua leh berendam sekali, iaitunya... KOLAM ITIK!!!!!

Sampai skang, kalau nak mandi kolam tu Oni akan cakap.. "nak mandi kolam itik..~"


Kitorang nanti nak beli itik plastik tu bebanyak. BAru real 'kolam itik' weh. 


As for Wawan, dihadiahkan kolam 'itik' tu, dia mmg super suka la. HAHAHAH.. Sampai kecut segala anggota badan , pun takmo keluar dari kolam. 
Disebabkan semua kecik-kecik lagi, APak kena la tunggu dalam kolam tu sampai le depa habih berendam. Untuk keselamatan. 


Dan ini hadiah IBu untuk WAwan...



Durian dari Sik.
Alang gi amik kat kebun. 

Yey....




SELAMAT HARI LAHIR WAWAN.
Semoga menjadi anak yang soleh, seorang hafiz dan seorang yang boleh menyumbang kepada masyarakat. 
Ibu doakan kamu membesar dengan sihat dan berani.
JAngan dok cengeng je.
Skang ni, suka majuk. MAjuk je, nangeh sambil tonggeng-tonggeng. Wek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram