Followers

18 Jun 2013

Bila Oni Sebut Nak Adik Baru



Oni masih tak sekolah hari ni.
Insyaallah, besok dia gi memandangkan hari ni dia dah mula menjadi 'peramah' seperti sediakala. Cuma ulsernya masih berbaki di sekitar lidah dan dia masih takut-takut nak makan menda keras-keras even nasik.

JAdi, hari ni aku stay at home dan pampered her like puteri raja aje. So kalu aku lambat reply mesej korang sama da kat wasap, SMS or even fb , harap korang faham ye. Let me do my job as IBU sekejap no.


**

I had this conversation with LAdy Oni this morning about Adik Baru


Oni: Perut Ibu buncit ni , ada baby ke?
Ibu: Takde baby la.
Oni: Ni buncit sebab lahirkan Oni ke?
Ibu: Ha'ah.. Sebab Ibu lahirkan Oni dan Wawan. Doktor potong perut Ibu tau.
Oni: Owww... Ibu lahirkan Oni kena potong perut ke... Bont*t pun doktor potong jugak, (mistakenly tertukar miss V with bont*t)
Ibu: Yup....
Oni: Oh.. Ibu lahirkan Oni. Oni lahirkan Wawan. MAcam tu?
Ibu:  (Tahan gelak) Tett!! SALAH. Ibu lahirkan Oni dan Wawan. Dedua Ibu lahirkan.
Oni:  Err... Kalau Oni nak ada baby baru, Ibu lahirkan ke Oni?
Ibu: Ibu laaaa......
Oni: Oni nak baby baru boleh ke Ibu? Nanti Ibu masuk sepital macam 'tadi tu'. (Referring to masa beranakkan Wawan dulu.)
Ibu: Yela..  Oni nak adik baru ke?
Oni: NAAAAAAAAAAAAAAAAAAKKK!!!
Ibu: Nak adik lelaki ke perempuan
Oni: Lelaki
Ibu: Kenapa lelaki? Lelaki macam Wawan la.
Oni: Taknak la Wawan. Nak adik lelaki jer.
Ibu: (Tahan gelak lagi) Yelah.. tapi Ibu ngandung nanti lama tau. Nanti Oni takleh duduk depan dengan Ibu dalam kereta, takleh duduk atas riba Ibu, takleh tidur ngan IBu dah. Oni kena tidur bawah. Mau ke?
Oni: (Diam je)
Ibu: Nanti IBu gemuk.. asyik makan ngan tidur je.
Oni: Ha? Ibu gemuk macam 'tadi tu'? (Referring to masa ngandung Wawan 2 years ago..)
Ibu: Yer...
Oni: TAk pelah. Ibu gemuk. Oni kurus. Oklah tu..
Ibu: (ceh.. takde kena mengena lansung)
Oni: Oni nak adiiiikkkkk........... Mesti comel. (Jerit sambil lari-lari keliling umah..)




Ntah pape ntah Oni.
Adoiyai... Ibu ni sbenonye fobia tak abeh lagi nih.
Memang le nak baby baru.
Wawan lagi 3 hari bakal sambut besday yang ke-2 tahun.
MEmbesar bagai juara dengan kenakalan tersendiri.
Oni pulak dah semakin matang dan bijak.
Macam mana la ye rupa next adik kepada Oni... kan?







Somebody bercakap kat aku ari tu..

"RUgi la hang... HAng cantik. Anak-anak cantik. TApi, hang takmo beranak ramai-ramai. Kita ni kekurangan orang cantik tau..."


Oh..no. Kenapa rasa macam ngeri je ni.KAlau masa skang ni aku tak risau. Aku risaukan masa depan anak-anak time aku takde dah besok. LEaving beautiful kids behind with no ilmu and taqwa like leaving them with no pagar and kunci. HAahaa.aa..cakap pun dah manglish dah.


Target anak aku minima 4. MAksima 6.
Muat kot masuk vellfire kan ?


*verangannnnnn......








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram