Followers

3 Jun 2013

Anak demam tanda kurang perhatian


 Salam Isnin semer...


Nak kongsi rasa risau di jiwa bila Wawan ini sekejap panas dan sekejap reda suhu tubuh badannya. 
3 hari MAkbed outstation , sebelum Makbed pergi lagi Wawan dah start panas. 
TApi kerana tugas, aku pegi juga. 
Mujur Mak, Abah dan adik-adik ramai di rumah. 

Kata MAk, tetiap malam sebelum tido Wawan akan muntah. 
MAk sapukan air asam jawa di dahi untuk redakan panas.
Tapi, panas biasa-biasa ke. 
Wawan masih mahu susu , cuma kurang makan. 


Wawan masih batuk-batuk berkahak. 




Semalam, sampai rumah jam 9 pagi. 
Oni ngan Wawan masih lagi tido bila aku sampai. 
Tapi, lepas dengar suara aku, Oni terus bangun dan berlari laju-laju peluk kaki. 
TAk lama pehtu, Wawan pulak bangun tapi berlagak macho tak nak lari macam kakak. 
DIa berdiri saja, tercegat sambil genyeh mata dan buat muka sedih. 
NAk suruh dukung lettew....

MAsa ni, Wawan dah kurang panas.
Aku tengok aktif semacam je. 
Mak kata, tu dah elok le tu. 
Maybe demam sebab aku nak gi keje je kot.
Bila aku dah balik, baik laa. 
AHAHAHA.. ada ye macam tu?

Teringat plak masa aku tetengah dalam dilema nak brenti keje dulu sebelum wat Prudential sepenuh masa. 
ANak-anak aku ni asyik demam je. 
Sebulan sampai dua tiga kali demam. TAkcukup kasih sayang dan perhatian kot kan. 
So, bila aku brenti, dah tak demam-demam dah. 


Skarang, anak-anak wat demam balik.
Petanda tak cukup perhatian. 
Apak dah masuk bulan ketiga dah bekerja di laut. 
Aku rasa Wawan sedang menunggu Apak balik. 
KAlau Wawan demam sebab rindukan Apak, harap-harap Apak balik la sekejap menjengok sebab Apak la ni kat LAngkawi. 
Itu je antibiotik terbaik. 


Lepas aku balik semalam,Wawan dah ok sikit.
Dah mula makan nasi.
TAkde muntah-muntah pon.  Tido pun nyenyak je.
Aku angkut masuk bilik tido siang dari jam 11 pagi , bangun pukul 4 petang. 
Dengan aku-aku skali tido. Sebab sebelum penerbangan balik, aku tak tido sangat. *Excited nak balik! 
Pehtu, malam pun Wawan tido macam baby baru lahir. Tak de bangun-bangun nak susu. Badan pon tak panas. 


Dan pagi ni, badan Wawan panas semula.
Apak la meset cakap nak balik. 
Tatau la balik lama ke kejap ke. 
AKu pun  tak pasti nak letak harapan camana. 
KAlau orang lain maybe suka dan nak suaminya duduk sebelah dia sentiasa.
Aku plak....



Time anak sakit je aku nak dia ada sebelah aku.
HAHAHAHAHHAHAHA......*ISTERI KEJAM!!






MAksud aku ialah..


Kalau Inche Kitchi balik terus, tak masyuk la.
KAlau tak balik lansung plak, haaa... camnilah. Sekejap Oni demam. Pehtu Adik demam.
 Pehtu Omma pulak demam. Sian aku, demam kena suap ubat sendiri, leak cool fever di dahi sendiri dan tido sendiri tanpa ada sesapa nak bergurindam. 
Pfftt!





Penulis di sebelah karya seni yg awesome di Windmill Subang Jaya. 
TAk perasan kehadirannya sehinggalah dah habih makan. 



 OK. 
HAri ni Isnin.
Makbed nak check suma email dlu. 

Sesapa yg ada inquiries tentang kad perubatan terbaik, boleh text or whattsapp  017-2479294
atau 
email terus ke
makbedjournal@gmail.com


DAN


Like PAGE ini.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram