Followers

7 May 2013

Perkara Ganjil Tentang Saya Yang Anda Boleh Ketawakan Jika Mahu

 
 
 
Dengki dengan semut. 
KAlau tengok semut-semut jalan berbaris menuju ke satu tempat, aku akan letak something seperti serbuk biskut ke, pensel ke kat laluan dia. Saja sonok tgk semut tu change course atau beralih laluan. Sekor semut lari barisan, semut lain pun menggelabah. 
Pehtu,aku senyum sorang-sorang.
TApi, ada pengajaran di sebalik tindakan macam tu. 
KAlau tak penah buat, korang leh try. 



Dengki dengan tv. 
TAkleh tengok tv gelap takde bunyi.
Walaupun time tu aku super bz dan tak mengadap tv pon, aku tetap nak soh tv tu 'bekerja'.
TAk kisah la bukak citer hape pun, janji tv tu menyala. 
Selalunya aku bukak Al-Hijrah je.
Sesekali kuar suara Ustaz Don, rasa cam besh lak. HAHAHAHA... *peminat fanatik!


 
Dengki dengan makanan
Walaupun dah kenyang, masih lagi nak beli makanan yg nampak menarik.
PAstu , kalau tak termakan, aku akan bungkus-bungkus dan bagi kat sesapa yg terlintas di minda ketika itu.
KAdang-kadang aku bagi kat kawan-kawan Alang.
TApi biasanya, adik ipar aku selalu datang tepat pada masanya dan dia akan habiskan semua makanan yg tak habis tu. HAHAHAHA~
 
 
Suka bagi baju kat orang
NI pun pelik gak. 
Beli baju apa-apa yg suka.
PAkai sekali, kalau rasa tak sesuai, aku bagi kat orang. Bila tgk orang pakai rasa bes sebab org pakai cun je. Apasal aku pakai, aku rasa tak cun?
aku dah sampai peringkat takmo pakai lawa-lawa sangat. nak kaler hitam je..
 
 
 
 Suka belek jeragat kat hidung
Walaupun dah bertahun pakai Biore POre Pack tu, aku masih lagi teruja setiap kali nak cabut natang tu dari idung. 
Walaupun sakit dan pedih sehingga mengalir ayaq mata dan idung, once pelekat tu dicabut , aku ta terus buang.
Instead, aku akan belek 'hasil tanaman' yg , melekat kukuh kat atas pelekat tu, and admiring it for no reasons. Pehtu simpan sampai besoknya. BAru buang.
Serius silly gile perangai cam ni.
 
 
 
NAmpak sangat sweet tapi sebenaqnya kejam
Aku selalu dera Oni.
Terbaru, aku soh Oni basuh baju sekolahnya sendiri. 
Tapi pehtu aku masukkan dalam mesin basuh. 
Saje je...dah dia sonok sangat nak main air, kan?
 
 
 
Stalker wanita berpurdah
Aku suka betui tengok kakak dan adik yg pakai purdah ni. KAgum gile. TAtau pasai pa. 
Dengki pun ada gak. 
Bila nak jadi 'berani' ni?
 
 
Suka menda laju-laju
Mengikut rekod penumpang yg menumpang MAkbed, saya adalah pembawa kereta yg laju. 
Dan penunggang motorsikal yg sangat tak perlahan. 
Mungkin itulah takdirnya saya hanya ada moto kapcai 100cc je. 
HAHHAH~
Bluwekk!
 
 
 
 Tu jelah setakat ni perkara pelik tentang diri saya. 



Sekian.


 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram