Followers

18 May 2013

Penganiayaan Yang Tak Patut





Wawan masih lagi demam tapi terkawal.
Cuma dia takmo makan. PAgi ni aku buatkan nasik lemak untuk dia. NAsik tu aku suapkan. MAkan le 8 suap. Pehtu, dia nak air masak. 
Lepas makan ubat, dia tido. 


NIatnya aku nak cukur kepala dia. 
Rambut da panjang dan nampak dia start garu-garu dengan penuh perasaan. Leher pun dah mula jadi ruam. LAgi teruk le bila demam-demam gini.

Selalunya kijo gondolkan kepala Wawan ni adalah keje Apak.
Udah Apak takde, aku selaku Ibu tunggal separuh masa perlulah menggalas tugas Apak tu. 
CLueless je memula. Tapi rasa macam ok je. 
PAkai mesin... susah apanye kan...


Mesin rambut Apak tu, kena charge dulu sebelum guna. 
Tapi, aku dah charge dah 2 hari lepas. 
JAdi, aku assume betrinya masih segar-bugar la. 
LAgipun, kepala Wawan kecik je. Cepat nak gondolkan. Tengok APak buat cam senang je.
So, aku buat buat la.

PErcubaan membotakkan kepala Wawan yg dilakukan secara solo oleh aku telah gagal bila Wawan lansung takmo aku mesinkan kepala dia. 
Aku berjaya le gunting sikit-sikit, tapi tak smooth. 
COmpang-camping kepala Wawan!
Sian dia. 
Elok je time aku nak betulkan rambut beliau, mesin rambut tu habih betri........................................


Sian Wawan. Rambut dia dah tobek-tobek dah.
HAHAHAHAH~ 
KAt belakang je plak tu.
Wawan dah takmo 'kawan' ngan aku. PRotes nak kuar bilik air.
Sebaik sahaja beliau keluar, terus Alang gelakkan beliau. 
Wawan buat bodoh je. 
Aku lak kena sound tepek ngan Alang. Yelah, nak gunting rambut anak tak reti. Sudahnya, aku mengkhianati kehenseman Wawan tu.

"Sampai hati hang buat naya kat anak...." kata Alang dengan penuh drama. 

Dipendekkan kesahnya, rambut Wawan yg tobek tu memang tak dapat diselamatkan pakai mesin. 
Ini kerana, aku tak letak mata dalam mesin tu, menjadikan kawasan yg telah di'mesin' itu rata terus. TAkde tinggal sedikit pun. 
So, kalau pakai mesin pun, tak rata gak la kepala anak aku. 
Bebel-bebel si Alang. 

Aku soh dia botakkan ajelah, pakai apa yg boleh.
Dia lak sayang kan rambut Wawan, decide nak buat mohawk je. 
TAmo..TAmo... 
Botakkan je , macam Ustaz Don. 
HAHAHAHA...
NAk tak nak ,kena pakai pisau cukur aje....



GAmbo di atas menunjukan proses pencukuran rambut Wawan.
Alang lah yg wat damage control.
EKEKEKE..
Sian Wawan. Dah lalok makan ubat.
Sampai nak tertidur dia dalam bilik ayor. 


BIla 80% siap, Wawan dah ngamok taknak duduk dalam bilik air. 
NAk tido.
So, aku plak take over. 
Aku ribakan dia. Biar dia tido dulu...
PEhtu, aku pulak la yg sambung cukur kepala dia. 
Senang sikit sebab dia pun mcm best je tido. 

Tu pun sejam jugak la aku cukur sampai selesai......



Skang Wawan dah nampak mcm bayi baru lahir...








NI gambo masa Wawan dalam pantang dulu..







Moral: Tak tau guna sila bertanya. Jangan buat naya anak orang. Huhuhuhuhuhu~






I guess I can't be so berdikari some how. mihmihmih..~




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram