Followers

30 May 2013

Menyambut Hari Lahir 'Kak Ton' Paling Legend Dalam Kehidupan Aku



Prrriittt!!!!



Hari ini ialah hari lahir Bonda saya tau. 


Bonda MAkbed adalah yang paling kiri



 OPPPPSSSS!!!
Sila jangan terpedaya dengan gambar Makbed di atas tu.
That was me right after selesai 44 hari pantangkan Wawan. 



Malam ni kami sambut besday Mak secara sederhana, sesama ahli keluarga. 
HAnya makan-makan sekeluarga. 
Kimi je takde sebab dia takleh balik. 




Cik Oni ngantuk


Wawan dan aktiviti bebasnya


Angah and family



 Kami gi makan steamboat!!!!!!!


Yang baju oren tu ialah kanak-kanak purba. Adik MAkbed yg paling kecik.

 Apa nama kedainya ye..

ED Steamboat kot. 
Lokasinya berhampiran ngan Tat Nasi Ayam.
Sejalan ngan jalan nak ke Shahab Perdana. 




 Steamboatnya best dan sangat sedap. 
Aku ni bukan penggemar steamboat sangat tapi aku suka lah makan kat sini. 
Memang akan pergi lagi pasni. 
Selain steamboat, ada jugak sate dan makanan bergoreng lain. 
Sate pun sedap banget!
Angah siap tapau lagi bawak balik Sik. 

Dan aku plak makan tak berapa nak banyak pun sebab perut masih tak oke. 
TAkut plak kang meragam balik. 
Dah le baru je nak baik. 
HKCC pun aku tak minum 2 hari takut sistem pembuangan aku jadi berlebih-lebih. 


Behday girl


Yaa... Inilah dia orang yg diraikan. 
KAlau nak kenal ketua segala Kak Ton, haaaa... inilah dia. 
Ini Kak Ton baek punya. 
PAling dekat ngan Makbed.
HEHEHEHE..

Tu pasal tema sambutan besday MAk malam ni adalah...

"COMEY TAK KAK TON???"


hehehe...

Kitoang dok ulang ayat tu je kat Oni bila Oni merengek. Sampai Oni pun naik menyampah. 


Mak MAkbed namanya Zaiton. 
So, betuila Kak Ton kan? 

MAkbed je KAk Ton (bukan nama sebenar). 
Nama sebenarnya Haliza. 
Saja je gatai nak meng'kakton' kan diri. 
Sebenornya, mak mentua Makbed pun nama Zaiton gak. 
JAdi, aku ada 2 KAk Ton paling legend dalam kehidupan aku. 
Confirmlah, Comel je kehidupan aku kan? 




Sambung balik citer sambut besday Mak tadi. 
Pas habih makan kat kedai, sambung lak celebrate kat umah. 
Tahun ni , takde kek sebijik bagi Mak. 
Sebab, Abah dah takleh makan manis sangat.
MAk pun takmo kek Secret Recipe yg besar. Tak habih.
So, kami decide nak beli kek Secret Recipe jugak. 
TApi yang slice je. 
Beli 4 slice, lain-lain flavor. 
So, semua orang boleh makan flavour yang berlainan. 
BAru le praktikal. 




Buat julung-julung kalinya, takde baki kek yang tinggal dalam peti ais malam ni. 
Kan ke bagus macam tu?





SELAMAT HARI LAHIR MAK.
We love you...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram