Followers

8 May 2013

Mekasih kepada Pengepos Chocodate ! Ini review percuma. BUkan untuk tujuan promosi.




Bagi yang mem'folo' instagram Makbed, banyak pic were uploaded in MAkbed's Journal Page. Biasanya keluar wajah camwhore aku je. 
Tapi,kalau aku nak korang menyumpah-seranah aku sebab gilakan attention korang, aku akan upload gambo makanan. 
BEs betol tgk korang marah. 
HAHAHAHA..~
 

LAtely, kosentrasi nak wat apa saja pun sudah ke laut. 
Memang camni kalu apa yg kita nak tak dapat.
Down le jugak.
Sebab kita dah berusaha sedaya mungkin tapi tak dapat jugak.
Maknanya, Allah belum izinkan lagi.
JAdi, saya amik masa sekejap untuk 'berasa down' sambil layan makan jajan yang kawan saya kirimkan. 


 
 Letak gambaq besaq-besaq bagi hangpa nampak. 


Memola aku usya je promo si Nieta Nozie nih. 
Hakikatnya aku adalah penggemar kurma dan penggemar cekelet dalam masa yg sama. 
TAk dapat nak bayangkan bagaimana rasa kurma bergabung ngan coklat. 
Stoberi coklat aku dah rasa, tapi takde le hebak mana pun sedapnya. 

Chocodate?

Yang pek merah tu adalah BArley Peanut. 
Bila dia packing macam tu, nampak tak teruja.
Bila dah masuk mulut makan,kunyah-kunyah, tetiba aku teringat zaman raya ketika gigi depan aku takde dulu. 
Rasa macam penah makan je...  
Memang BArley Peanut ni adalah sejenis candy, sebab manis. 


Bila posmen hantar je kat aku, dengan tergedik-gediknya aku bukak plastik wrapping.
Ekceli aku just order Halal Cheese je untuk makaroni and cheese yg bakal aku masak nanti. Entahle bilanya nak masak tu. WEK!!
TApi, aku mintak sekali chocodate tu untuk rasa.
Dan Nieta hantarkan sekali BArley Peanut , dah alang-alang nak pos. 

Wah..sesampai-sampainya, aku dengan laju dan gelojohnya terus bukak plastik, dan makan. 
HAHAHAAHH!!

Ok.. siyes tak menyesal la kalo beli Chocodate. 
NAk cakap bab khasiat tak payah la sangat sebab korang pun tau khasiat Kurma tu apa kan. CUma, tang khasiat coklat tu jelah. AHAHA... Penenang segala stress. 
PAstu, dalam tu aku ingat ke bijik kurma!
Bila aku tgk plastik bungkus tu, ada plak tulis ..with Almond.
Aku dah luah dah tau natang kacang tu. Terus ngap balik masuk mulut! HAHAHAHAH *tak senonoh punya MAkbed. 


PAstu,makan satu lagi Chocodate untuk amik feel yang bebetol feel.
TAdi tu sneak preview jerrrrrrr.............................


Pastu, makan BArley Peanut.
Manis nih. 
Budak-budak suka makan semestiya cuma bersembur-sembur sikit le kacang tu. 
Budak alah kacang , takleh makan. 
Dan yg ado kencing manis, aku sarankan korang sorokkan je menda ni.
Memang takleh.
TApi, aku bleh la. 
Sedap.... 
Aku dah plan dah nak order ni untuk isi dalam balang kuih raya aku nanti. 


Memang haku rekemenlah!



Oke.. Pasni, aku akan buat satu lagi review tentang makanan gak. 


Aku kan suka makan. 

Orang suka pos makanan kat aku suruh rasa.
NAk wat camno?
Makan jela. 
 


KAlau nak order , nak tanya pape , leh je gi fb Nieta ye.












dan saya pulak Agen Insurans~ ahaks!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram