Followers

22 May 2013

Makan le weeiii..... grrrr




Memang mentensenkan tau si Oni ni.
TAkmo makan.
Pehtu ngadu sakit perut. 
NAsib bek la ko kecik lagi.
KAlau dah tua, mmg ku yakdish je. 


HAih... menjadi Ibu memerlukan kesabaran tahap yg optimum.
Aku masak bubur, sikit je dijamah. 
BEli kfc, nugget 12 ketui atas permintaan. Dia makan 3 je. Wawan makan 3. Lebihnya aku yg perabih. 
BUat sup pun, nak jamah sup je. KOsong.. NAsik takmo. Ayam ke ubi ke, takmo gak. BAkinya, aku la yg makan. 


Sudahnyam Ibu makin comel.
Oni makin kesit.


Dah 3 hari Oni tak berak.
MAkan pun tak menentu, camana nak keluar 'hasil'? Perut dah masuk angin. 
Makan apa pun pastu, suma tolak balik. Muntah aje...
Bingung dah haih~

NAsib baik le dia ni jenis suka makan ubat. Air minum.
Susu je takmo. NAsik pon takmo. 
Megi pon takmo gak.
Eskrim pon takmo. BAyangkan?

Aku check doc, takde pun ulser ke tekak bengkak ke hape...
Memang selera makan takde. 


Subuh tadi, ONi keriau ckp perut dia sakit.
Sebenarnya, time tido pon dia ngigau cakap perut dia sakit. Aku pun tak sure bebetul ke hape.. tapi mata pejam. Heee...


Bila dia mention "sakit perut" aku tanya lak..sakit perut nak muntah ke, nak berak ke hape...
Dia tak jawab.
ISkk`~


Pagi ni, aku bancuh nestum dan campurkan sedikit Susu Kambing plus Bee Pollen. 

 

Sikit je. Sebab Oni ni bukan leh terima rasa susu pelik-pelik ni.
Mengada sikit budak ni. 
TApi, aku bagi jugak walaupun taktau apa keputusannya lepas tu. 
NEstum tu aku bancuh manis sikit. Kasi wangi baek punya. 
Dan Oni makan, abih semangkuk. 


TAk lama pastu je, Oni cakap dia sakit perut nak membuang.
Dengan sekali 'lafaz' je, tusssssssssssss...... Keluar.
Muka ONi konpius giler, tatau samada dia sebenarnya kentut or berak. Tapi, baunya memang 'osem' la.


Dah cirit terus. TApi, lepas 3 kali membuang, Oni dah oke. 
Kendian aku paksa dia makan nasik lemak walaupun ianya bukan idea yg begitu bagus. 
TApi, lepas 2 suap je, dia takmo. DIa nak makan roti. 


LEpas makan tu, barulah Oni tido.....


Ni tengahari ni aku tanya dia nak makan tak, dia cakap dia takmo makan. 
Bengang lak lagi skali. 
Pehtu ngadu sakit perut lagi.
Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....


Sudahnya, aku paksa gak dia makan nasik.
Sebelum tu aku cakap la kat dia yg dia dah macam tengkorak. Kurus benor. 
Rupanya anak aku tatau tengkorak tu hape...
HEHHEHEHEHE...
Seb beb ada google. Leh tunjuk gambo.  


Pehtu aku tunjuk gambo bebudak yg kebuluran.
Kurus-kurus semuanya.
Nampak tulang.
Soh dia tengok.
Haa.. dah takmo makan sangat, kan?
Silalah jadikan mereka idola anda. 




BArulah Oni nak makan.
Tu pun sikit je. 
Phhbbt!






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram