Followers

25 May 2013

HARI INI SAYA HANYA MAKAN TANPA HENTI



Memola,nak gitau yg ONi dah sihat. 
Dah tak muntah-muntah dan dah tak lemah-lembik lagi. 


Hani ini bermula dengan meriah.
HAri ini juga hari yg penuh dengan aktiviti makan.
LAnsung aku tak menyangka yg aku akan makan sebegini banyak. 


Jam 10pagi, gi kenduri arwah dan doa selamat Rohaijah kat Segari. ANak dia nak bersunat. 
Team Al-Azhar Associates yg dikepalai oleh Encik Bos bersama-sama memeriahkan majlis. 
BAmbam Bee kena tinggal kat SHell Giant sebab Bos soh naik Vellfire dia. Weeehuu~ 
Merasa naik keta baru. 


KAmi yang sentiasa teruja walau di mana pun. Tetambah la yg dok sebelah aku tu


Makanan yg dijamu sumpah sedap weh.
Sapa la tuan punya katering tu.
NAsib baik la aku masih sedar diri lagi. Banyak lagi kerja aku nak kena settle. BUatnya aku bantai makan memanyak, memang aku balik hotel, tido aje. 




JAm 2 petang, aku di Sri Iskandar pulak. 
Ada janji temu dengan sorang blogger nih.....


Aku panggil dia blogger "kelip-kelip".

Tapi nama benornya Aween. 
PEmbaca tegar belog , dan peminat setia Oni. HAHAHAHAHAHH~
Sedih dia aku datang jumpa dia tak bawak Oni. 
Sorila Aween... next time akak bawak masa kerja. Memang leceh sikit kalau ada ONi kat sebelah time keje. NAnti kantoi le MAkbed adalah seorang Ibu yg garang 



 Klako nye Aween ni bila aku confirmkan yg aku nak gi Manjung dan kalau bleh nak jumpa dia sebab dia nak beli insurans. Senang aku nak explain panjang lebar. Boleh borak lama sikit. Sebelum ni hanya borak online aje.
Bulan lepas aku dah hantar quotation, siap karangan baek punya untuk pemahaman dia. 
Semalam bila dah confirm nak jumpa, tak pepasal je Aween ni neves... 
Dia nak baca balik quotation dan explanation aku tu sampai paham sebelum jumpa aku. 
Udah macam nak gi jumpa Guru Besar plak.
Aku tak pasti dia neves sebab nak jumpa aku atau sebab nak beli insurans. Tetiba je semalam aku kompius...~ HAHAHAHAH..

Tapi bila kami bersua muka tadi, memang bertalu-talu soalan dia tanya. 
BAgus dia ni. Memacam dia nak tau. So, bila dia bertanya maka senangla aku nak menjawabnya. 
Pun begitu, dia bukan client yg rumit.
Simple je deal ngan dia. 


Anyway, to Aween... 
MAkbed ucapkan terima kasih. I am honored sebab awak memilih MAkbed amongst the rest. Thanks a million! We shall meet again anytime soon. 



Settle closing client baru, jam 4 petang, aku ke Ayer TAwar plak. 
Miza nikah lepas Jumaat, dan majlis kendurinya adalah esok di rumah pihak lelaki. 
Boleh je nak gi besok, tapi aku nak juga menjengok Miza dan keluarganya sekejap pun. 
Miza dah macam family sendiri.
Selalu je kena marah ,kena bebel ngan aku whenever she made wrong decisions.
Memang selalu kantoi je kawan aku sorang ni. 

Us..Miza and Liza


 Alhamdulillah, lega aku tengok Miza akhirnya bebetul tersenyum. 
Ini adalah perkahwinan kedua Miza , selepas perkahwinan pertamanya selama 5 tahun gagal.
Sori.. haku mmg tak suka ex-asben dia tuh. 
Kejam gila..  Dera kawan baik aku ,fizikal dan mental. 
Sebab tu la aku ni agak emo sikit dengan lelaki yg suka pukul perempuan ni. 
Tapi sebab ex-asben dia gemok dan besor mcm gergasi, maka aku takleh nak wat pape.HAHAHAHA~



LUpa plak nama suami Miza. HEhehe..

HAaaaaaa...
Suami baru dia ni kurus.
So,kalau dia 'nakal-nakal' , siap kauuu!!
Aku lebih besarrr dan gagah dari kau tahu...?? 
HHEHE

Jaga kawan aku baik-baik ye. 
Aku sayang dia. 


Punya la sayang kat aku, sanggup 'mencemar duli' cedokkan makanan semata-mata nak suruh aku makan juga,


Dah lama aku tak jumpa Miza.
Pun begitu, dia selalu call dan hapdet tentang proses penceraian dia kat aku. 
Alhamdulillah, she does look good. 
Dan suaminya pun nampak bagus orangnya.
Sporting , hepi go lucky ..mcm Miza.
Dan yg penting, suami dia kenal aku.
 MEans, Miza dah citer awal-awal dah siapa aku. 

Aku kan kawan dunia akhirat dia, kan..?


Comel kan diorang?

Miza ada anak sorang sebaya Oni hasil dari perkahwinan pertamanya. 
Tisya namanya. 
Tapi , hari ni Tisya takde sebab hari ni giliran Ayah dia bawak balik. 


Tumpang gembira utk kamu.. 
Semoga bahagia ke anak cucu...


Sonok dok sebelah dia ni. Aku rasa tinggi!
 TAk silap aku, kitorang sama tinggi je dulu-dulu ni.
Tapi pesal skang,Miza jadi pendek plak ni?


 (nak nangih tgk diri sy yg sangat selim once upon a time)


Besok akan attend kenduri Miza di rumah pihak lelaki.
PAstu terus balik Kedah...




 AKhir kata...
Penat la hari ni.
Oni dah lama tido dah.
HUHUhuhh.





'Diana Amir' dan peminat cilik.


 Ini adalah putera bongsu Juliana Jamni.
Comel gilerr..
Dan tiba-tiba saya rasa rindu nak berbaby lagi.
Uhuk Uhukk UHukk..huukk..kof kof kofff kofff...!!!~~~alamak..tebatok pulak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram