Followers

14 May 2013

Emmph.... Entry Tanpa Semangat Perkauman Hari Ini.


Bleh plak semput menyerang lepas subuh tadi.
Nak tido lepas solat tapi bimbang tak mangkit plak utk hantar Oni ngan Wawan gi sekolah.
Tapi tak tahan sangat, lastnya kau amik ubat batuk. Tekak sakit amat.
NAk lagi best, amik inhaler sepam.
Sudahnya, gigil.
HAHAHAHAHAHAH~ OVERDOSE!


Alang hantar ONi ngan Wawan pi skool hari ni.
AKu nak tido sat.. sebab dah ngantuk.
MAta takmo lelap jugak.
MAin Candy Crush plakk. KOt le leh ngantuk.
TApi, menyampah plak asyik dok kalah je dalam menghapuskan jeli. Dah rasa nak muntah plak main game tu time pening-pening.


Golek lagi.
Pusing kiri.
Pusing kanan.


Takleh gak.



LAst skali, pukul 9 pagi aku dah siap pakai baju , nak melangkah pi opis.
Sementara hari belum terik.
PAstu nak gi pejabat pos plak.


One thing I hate bila gi opis adalah, parking.
Aku salu gi naik moto sebab susah betui la parking kat situ.
Boleh plak la, time aku masuk parking sempit dan jalan berlubang kat belakang opis tu, ada decepticon besau punya tengah korek pasir.
Udah kena pusing balik. Dah le payah nak gostan!


Tetiba, ado sorang uncle cina tua ni kayuh beskal pelan-pelan.
Ntah hape dia bebel-bebel.
Aku nak pusing keta, nak keluar balik dari kawasan yg sepah tu.
TApi..nampak cam uncle tu pandang aku.


So aku turunkan tingkap.


"MAu pegi Prudential ka?? Sana parking.. sana parking. Ada kosong!" katanya sambil menunjuk ke satu arah.

Aku pun toleh.

HAa... ada parking!


"KAlau takda parking, parking saja dalam ni.. boleh boleh.." kata uncle tu lagi. Sambil tunjuk kat dalam tokong , sebelah opis.
HAa..kat situ memang ado parking banyak pon.


Selalunya takleh parking dalam tokong tu. HAnya utk org nak pi semayang je.
TApi, hari ni maybe org kat situ kesian kot sebab keta takde parking. SO, depa kasi pinjam ruang parking.


Disebabkan ruang yg sempit, I had difficulties while turning my car.
TApi, uncle tu tolong tengokkan.


Mekasih uncle. 


PAstu, ado la budak cina sorang ni marah aku parking kat tepi tokong tu.
Maybe aku teramik parking dia kot.


Tapi, uncle tu gi marah budak cina tu plak.
Ntah hape ntah dia bebel-bebel kat budak tu.
Alahai....
Senyap trus budak tu.
HEHHE..

Uncle tu tau aku gi opis kejap je.
MAybe dia selalu nampak aku kot.

Lepas selesai keje, aku patah balik gi kat tempat keta, tgk budak cina tu ada lagi kat situ.
Tapi kali ni sesengih plak.  Peace offering kah?
Aih.. tadi marah aku..  bluwek.!



Yang tua mengajar yg muda cara menghormati orang.
Yang muda dengar kata. Jangan melawan.
Mekasih uncle naik basikal.
You are my hero today. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram