Followers

22 Apr 2013

Oni melukis




Lihatlah donia!!



 Lukisan pertama Oni yg dia bawak balik tunjuk kat aku. 

"Ibu, tengok ni. Oni lukis APPLE.." 


Ohh.. bangga...bangga. 
Walaupun lukisan Apple mu Ibu nampak macam aiskrim stoberi, tapi Ibu bangga juga sebab kamu buleh melukis dan mewarna. 

Oni juga da bleh baca doa sebelum makan dan selepas makan dengan baik. 
KEndian doa penerang hati. 
Dan setiap doa tu diakhiri dengan ayat .." terima kasih, cikgu!"

Sama je nadanya macam aku sekolah darjah 1 dulu. 

Skang dah takde penyakit "JUMAAT" dah.
TAkde masalah kejutkan Oni bangun pagi untuk ke sekolah. 
Syaratnya, takyah mandi. 
Tu je. 
Cukuplah dia mandi P. Ramlee je.. Cuci mata. 
Salin pampes. 
Skang , pampes buleh on off dah.
Atas prmintaan dia nak pakai ke tak.
Tapi, kekadang culas gak aku. Saja taknak bagi dia pakai. 
Elok je.
Cuma time nak kencing tu je suasana panik sikit. 


 
Korang tenung bebetui.....

Apa ni?


*****


















Oni kata...

"Ini rumah.."





Ibu lak kata...

"Ini rumah ke , plan rumah?"

Da macam litar letrik pun ada.
Lukisan kejuruteraan ke ni ONi?






PEnulih bersama anak dara beliau yg masih suka duduk bawah ketiak Ibu beliau. 
Oh, dan anak teruna yg manja betul. Lihatlah betis Wawan. Memang copy paste betis IBu.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram