Followers

5 Apr 2013

Hari Cargas Sedunia


Hi Peeps!



MAlam ni haku demam tak kebah lagi la.
Dari semalam kot.
Waduuhh... BEsok mo travel ini. 


BAgaimanapun, hari ni aku menyihatkan badan dengan sedikit aktiviti riadah.
KEbetulan SHue ajak meramaikan jemaah since dia dan teamnya akan ada tournament Sabtu ni. 
They needed to practice, tapi tak cukup korum.
Since aku pun jakun, tak penah main, aku pun laju je nak ikut. 





Eh,tak cakap pun gi mana tadi kan?




 
MAsih gemok dok ado.. ISkk.. Sayang betui lemak-lemak nak meninggalkan tubuh badan aku ni. 
MAaflah, cara pegang marker pun tak betui sbb x de experience.
Nih gambar ketika masih 'suci' lagi. Kha..Kha..Khaa...


Alang pun terheret sama dalam kancah peperangan. 



Main kat sini..


Sapa dekat bole kontek mereka ni.


KAwasan merah! HAHAHAHAH



Adoi... Mengah MAkbed walaupun takde la lari beria sangat. 
Satgi duduk, satgi bangun. 
Satgi golek.
Tapi... main sesuka je sebab kang lari beria sangat, cedera. BEsoknya aku dah nak kena gi Kelantan. 
HAruslah rupa paras aku lawa kalu nak gi sana kan. 
JAuh tu Kedah ke Kelantan!


Anyway, best la.
PEngalaman baru ni.
Even bapak polis , suami bekas askar pun, aku tak penah TEMBAK-TEMBAK tau. 
Pegang senapang penah. Tu pun pegang jela. 
So, bila dpt peluang tembak tadi tu, jadi gila isim jap tadi. HAAHAHAHAH~

Besh weh. 
PAsni leh main lagi la. 



KEngakawan adik aku ni.. Buat macam kawan sendiri je la. Seb bek depa menerima kehadiran warga emas seperti aku. Kak Ton sangat terharu. *ehh?




Dari pukul 9 sampai pukul 12 aku kat sana. 
TAk demam pulak masa nih. 


Lepas habih ni, aku heret Shue ngan Alang gi bengkel keta plak.
BAmbam Bee nak kena servis sikit sebelum gi jalan jauh.
MEmang dah kebiasaan dah. Memandangkan suami jauh ni, aku kena take precautions lebih lagi sebab kalau jadi masalah di tengah jalan, payah. 
KAlau Inche Kitchi ade, apa situasi pun dia leh handle. So, aku leh la tak pikirkan soal kereta sangat. KAn kan kan....


LAmpu depan takde.
Tukar lampu baru.
MInta Ah Chew check kondisi Bambam Bee. Fit ke tak fit ke nak gi Kelantan besok. 
AKu suruh dia belek keta tu macam keta tu keta awek kesayangan dia. JAdi, dia kenalah make sure yg keta tu elok kan, sbb awek nak bawak gi jalan kan..? 

Ah Chew pun patuh je. 
Sekali belek punya belek, dia kata ekon keta bocor. 
PAtut le panas semacam je. Bila tengahari ekon lambat sejuk. Cayaq mekap Kak Ton. 
RUpanya, dah bocor teruk. Kalau aku bawak gi Kelantan, mmg jadi ikan masin la dalam keta tu.

Untuk sementara, considering yg suami aku skang takde, dia just betulkan apa yg boleh. 
Servis, tukar minyak segala... 
PAsni, bila asben balik, kena tukar bearing ape ntah la. MOunting? 
Ada berapa mounting dalam sebijik kereta nak kena buat? 
HAHAHAHA... *jahil. 




Sian BAmbam Bee. Kurang kasih sayang. 

 
 
 Hai la keta kesayangan. 
Kamu tetap hebat berbakti utk kami. 
We lebiu so much. 


Oke.. skang tgh demam.
Selsema suma. 
So, jgn le kasi aku annoying. 
Jangan tanya soklan bebukan.
Jangan provoke.
Ko ckp aku gemok pun aku sentap skang ni. Tau tau tau...

Ok..nak bersin jap.
*Eskiusmi...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram