Followers

22 Apr 2013

Entry KAmi Tiga Orang



Salam Isnin... 

Entry ditaip di tengah malam. 
Padah tido awal sebaik sahaja selesai solat Isyak di awal waktu. Anak-anak suma aku paksa tido selepas mereka didapato 'menyanyi-nyanyi' tanpa sebab yg kukuh. 
Wawan esepcially. SIlap cuit sikit je, nangeh. Udah aku tipon Apak dia pun, nangeh gak.





Wawan sedang mengalami konflik dengan diri sendiri tatkala aku tipon Inche Kitchi. 
NAk ber3G, dah takde line plak. 
Apak dok kat laut tu, mana nak ada 3G kan kan. 
So, aku pakai loudspeaker je la. 
Bila dia nampak gambo Apak kat telepon tu, dia hepi. Mau le cakap...
Tapi, bila henpon tu terpadam lampunya, maka gambo Apak ilang la sekejap. HAaa.. masa tu la dia nak setat emo. Dia rasa Apak takmo cakap ngan dia. Atau maybe, dia rasa henpon tu mengkhianatinya.HAHAHAHAHAH!
Pulak tu bila dah setat nangeh, bukannya buleh berenti on the spot.
Nak kena kasi rasuah dulu plakk..... Dush Dush DushhH!!
JAdinya, time orang sume nak borak-borak ngan Apak, dia plak wat kesahnya nak majok dia. 
MAka.... semua org tak layan dia. 

Sian.... Inilah dia wajah lelaki terpinggir dalam rumah.
Oni memang dah kamceng ngan Ibu dah. Undisputable!

LAgi satu masalah dia ni, time cakap ngan Apak, takleh sebut perkataan 'BYE'. 
Ko sebut sekali je 'BYE' kat Apak, satgi dia punya nangeh ... halamakk...  Isk! PAyah nak cakap la. 
KAli pertama , siyes la touching nengoknye. Rindu Apak sungguh. 
TApi, masuk kali kelima, keenam tipon Apak jadi gitu, buleh jadi super saiya jugak la aku ni. 
Orang kasi tipon bagi hepi-hepi, dia plak nak emo. Dah le susah pujuk. Bluwek! 


So, pasni Ibu nak tipon APak seminggu skali je. PAdan muko ko. HAHAHAHAHAHHA......*ibu kejam. 



HAih... 
YAng ini memang gila attention terlebih.
KAdang aku rasa Oni ni dah umor 7 tahun dah. BUkan 4 tahun. Eh, 4 tahun pun belom genap lagi tau Oni...
HAri-hari aku tengok dia londeh baju sekolah dan baju tido dia, terus dimasukkan dala laundry basket. 
KAlau dia nak boh dalam mesin basuh, dia akan jengok dulu. 
Ada baju ke tak.
TAkpun, dia tanya...
"Ibu, baju dalam mesin ni dah basuh ke belom...?"
KAlau belom, baru dia masukkan dalam mesin. 


Sejuk ati Ibu ni. 
Ada gak esisten. 
Sakit belakang nak bongkok-bongkok kutip baju. 





 JAm kesayangan telah selamat dipatah riukkan oleh Wawan. 
Selambe je Wawan ketuk-ketuk jam tu kat lantai.
Skang ni musim Wawan menghempas segalanya di lantai tau. 
JAdi, suma pinggan mangkuk aku pakai yg plastik je.
PAling tragis skali, kalkulator aku yg berharga rm12 je tu pun, dia pijak-pijak, buat jongkang-jongket.
Ehh, tak paham lah!



 Ibu beli jam baru.
PAkai yg murah je. 
Senang. 
KAlau jahanam, bleh beli baru tanpa rasa bersalah.
Bukan seutas aku beli... tapi 2. 
Untuk occasion berbeza. 

Payah nak sorok menda dari anak-anak.
AKU dah boh dalam laci, but they still manage to get it somehow. 
TAkkan suma menda aku nak letak atas almari Angry BIrd?
AKu ni dah le pelupa. 
KAng aku lupa kat mana aku sorokkan menda. 
KOnflik jugak nih. 





Sekian cebisan entry dari aku, dengan kesah anak-anak yang cerdas lagi cergas. 
Selalunya bertiga aje.
Suami ku tiada....
KErja .... Jauh.....


HAHAHAHAHHA...




Suamiku, kalau rindu... baca belog ajelah ye. 
Muah Muah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram