Followers

22 Apr 2013

BAMBAM BEE KENA STROK



Seminggu Bambam Bee tersadai depan rumah. 
Kesian sangat tengok. 
I don't feel like living. Chewahh!
BAngun pagi je, tgk keta tu terkelepek... 
Ah Chew datang tgk dah apa yg tak kena. 2 malam berturut-turut dia mai 'perosah' keta tu. 


And came out with a diagnosis...


"Wayar dalam ni kena gigit tikuih la. Kena bawak pi bengkel jugak check.."


2 hari tu saja Ah Chew check apa yg tak kena. 
Unidentified cause.


Dan hari ini, aku perlu kerja seperti biasa.
Nasib baik adik-adik ipar mai jemput. Kebetulan diorang pun nak pi pejabat Prudential. 
So, aku mempergunakan mereka pula supaya bawak aku jenjalan.
Dan ketika sampai kt pejabat pos, Inche Kitchi talipon cakap ada orang nak tarik keta pi bengkel. 


Aku ke Tesco jap.
Nak beli brg-brg keperluan ONi sebelum berangkat outstesen besok. 
Cepat-cepat balik.
Dan tow truck sudah pun tiba...




 Sedih tgk Bambam Bee yg longlai. 
Setat pun takmau - terbatuk-batuk.
Nyawa tak sampai. 
Lemah je kena tolak. TAk melawan lansung. 
Cuma drebar tu cakap keta tu berat jek.
HAHAHAHA...
Kereta memang la berat wahai drebar. 
KAlau aku ko komplen berat, aku memang le aku tak heran. 
TApi itu kan kereta?





MAsa ni, drebar lori tu tengah pasangkan pemegang tayar. 
Entah hape la dia tanya kat Alang. 
TAnya pasal keta. 
BAmbam Bee memang spesel sikit. 
Bila dia sihat, dia memang kuat berjasa. 
Tapi, bila dia sakit, camni le ropanya.
Dan, sekali lagi, Bambam Bee sakit di rumah. 
Bukan ketika aku memandu di jalan raya. 
Camana lah kami suma tak sayang padanya. 
Nak sakit tenat pun, dia tunggu tuannya memandu sampai tiba destinasinya. 


Nasib baik la time tow truck datang, adik-adik aku ada.
Untung adik lelaki ramai nih.
HEHEHHEE... 
DIorang leh bekerjasama tolak keta gi kat lori. 




Alalalla....keciannye dah terjongkit.
Kena ikut lori. 
HEheeee...
Ari tu, terhormat sikit kena naik atas lori camni :

Ini terjadi setahun lepas. BUlan MAy 2012.


 Almost setahun, kamu sakit balik.
Takpe, kami paham. 
JAngan riso.. NAnti Inche Kitchi uruskan di kejauhan. 
Untung lah kamu ada doktor terbaik yg sangat memahami.
Always listening. Always understanding... yedak?









PErgilau kau wahai kereta kecintaan. 
PErgi la berehat dan rawatlah luka mu. 

Ini kang Cik Oni balik, jenuh menangih plak bila dia tengok keta dia hilang. 
NAsib baik masa tow truck datang umah Oni takde.
Buleh teriak satu taman tau kalau Oni menyaksikan kejadian ini secara live. 
Huuuu~

Ramai org syg kamu.
Cepat baik ye Bambam Bee. 
Leh le kita gi KL sesama. 


 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram