Followers

17 Mar 2013

Innalillah...

 
 
 
 
 
Hari ini hari Ahad.
HAri minggu bagi sebahagian kita.
Hari bekerja bagi sebahagian kita.
 
 
Dan aku..
 
hHEhehe.. 
 
opis kat umah jek. 
Memula, gi jogging. 
Sekejap jer. Sampai hujung lorong, patah balik.
Stakat bagi kuar peluh. PAstu, balik la.
Then, kemas rumah. 
Menan penuh atas lantai. *nyampah. 
PAstu, mop-mop. 
Rasa mcm nak sorok je menan ni...bukannya depa ni main pon. Kuali, periuk belanga aku jugak yg depa punggah. NAsib baik suma cap boya. Tahan le sikit. 
 
Sambil kemas rumah, tetiba ada video clip Girl On Fire. 
Wah.. semangat!
Alicia Keys kemas rumah pakai high heel hokeh. 
 
 
Skang dah habih kemas dah.
Mandi pun sudah. 
Rilek... sambil menikmati secawan penuh HKCC panas-panas.
Wah.. leganya rasa. 
Then, baru ngadap lektop. 
Once aku dah kat lektop, payah nak bangun dah 
 
 
Ada 2 news hari ini. 
 
 
Angah gitau yang Makcik KAripap 5 Singgit sudah kembali ke Rahmatullah pagi tadi. 
KAripap CikTon, nama glamernya. 
Arwah berniaga right next to Angah's house kat Sik. MEmang karipap, cucuq badak dan laksa beliau menjadi sebutan even Abah yg duduk Pahang pun teringat-ingat juadah beliau setiap kali balik Sik. 
Aku kat Alor Setar pun tak beli karipap kat Alor Setar.
Sanggup gi Sik, beli karipap dan cucur badak banyak-banyak, bawak balik rumah aku. HAHAHAHA..~
 
Tapi, CikTon dah takde. 
Sunyilah kehidupan kami. 
Budi dan jasanya kami akan kenang sampai bila-bila. 
Walaupun aku tak duduk sebelah rumah dia, tapi dia pernah menjadi jiran keluarga kami. 
 
Al-Fatihah untuk Cik Ton. 
 
 Bila Allah menjemput , kadang-kadang tak ada sebab pun. TAk sakit, tak apa... Tetiba je pergi. 
Termenung panjang hari ni...
Entah-entah aku plak lepas ni. 


YA Allah.... banyaknya dosa tak taubat lagi. 


 
 
Inche Kitchi sudah berada di Port Klang ketika ini. 
 


 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram