Followers

11 Feb 2013

Sedikit Update Tentang HAri Ini


Skang menginap di umah kazen Makbed, Kilah. 
TApi, tak nampak gaya macam nak tido lagi. 
Perut den kenyang dengan makanan. 
Pastu dah macam ikan paus dah memasing , terdampar kat depan tv sambil layan cd.

Memola citer 'megi asam laksa' as known as Istanbul Aku Datang.
PAstu, skang citer BRAVE plak. 
Oni pun dok celik lagi ni.
JAm dah pukul 1.30 pagi.


Along the way ke KL tadi, perut meragam je.
I did noticed that my whole body selalu aching semacam, dan sangat kerap bloating.
Dan hari ni pun sama.
Ingatkan sebab travel semedang. BAdan letih.
Rupanya.......

NAk piyed..
Sob sob..
Tengok kalender , ada lagi 4 hari lagi.
TApi, tadi ni udah selamat datang bendera jepun. 
Alhamdulillah, sempat solat jamaq taakhir magrib dan isyak tadi.


MAkbed belom berkesempatan tengok sepupu Makbed yg sakit tu
BEsok baru leh pegi.
KAta Mak Ngah yg dah pegi, Dr Liza semalamnya sihat-sihat je. 
Tetiba, muka senget sebelah..
Memang strok. PAgi semalam jam 3 , satu pembedahan telah dibuat bagi membuang darah beku di otaknya. 
SKang, Dr. Liza masih koma. 

Dan paling memeranjatkan, Dr. Liza sedang hamil anak kedua, 3 bulan lebih. 
Dan dia pun baru saja tau yg dia pregnant. 
Anak sulung baru berusia 7 bulan.

 
 


Rindukan keriuhan semua orang. Besok, kami sepupu-sepupu akan berkumpul mana yg ada untuk bagi moral support utk Dr. Liza. 
Sama-samalah kita doakan.

Dan buat kawan-kawan, jagalah kesihatan ya.
Sepupu Makbed ni baru 38 tahun usianya. 
Seorang doktor. Dan tak lama lagi akan tamat pengajian peringkat MAster. 
Sakit datang tak kira masa. Siapa... 
TAmbah-tambah zaman sekarang. 
Skang, kita rasa kita bebas penyakit. TApi, Allah lebih tahu....






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram