Followers

1 Mar 2013

Review CT HOTEL, Sitiawan


Bersiaran secara lansung dari Sitiawan. Sekali lagi hadir atas urusan kerja tapi kali ni tak duduk di Lumut sebab bermula semalam sehingga 3hb MAc, ada Pesta Laut Pangkor. MAkanya,suma bilik hotel yg ado kat LUmut habih dibooking meskipun mahal. 

JAdi, kali ni Makbed decided nak stay kat Sitiawan je. LAgipun opih aku memang kat SItiawan pon. Dekat ngan opis. Tapi, jauh sikit dari ONi ngan Wawan. 

Oh ye... dedua otomen tu kena tinggal umah Mama As dema kat dalam Pangkalan TLDM, Lumut. Duduk le depa kat situ 3 hari 2 malam.
Ibu plak duduk ngan Apak kat hotel, berdua-duaan. 


KAli ni MAkbed menginap di bajet hotel juga. MAkbed book kat Booking.Com pada awalnya untuk 3 hari 2 malam, RM120. 
Hehe.. murah kan?


TApi, tetiba plak receptionist hotel tu talipon aku cakap rege dalam Booking.Com tu salah. 
Price sebenar adalah RM170 untuk 3 hari 2 malam. Ok la.. aku beralah je lah since logik di akal juga hari aku nak duduk hotel tu jatuh pada hari minggu. 

But, RM170 pun bagi aku murah juga compared to the previous hotel I stayed. Well, aku dah pun cuba book hotel sebelum ni, tapi rege jadi RM195 plak. HUuukkkkk!! Cam tak berbaloi je aku rasa. 

So, aku checked-in di CT HOTEL, SITIAWAN.

Lokasi, di SITIAWAN. Sangat hampir dengan Big C Cinema. Yahoooo!! HAHAHAH.. MAlam ni leh tgk wayan kot. Lupa plak nak snap gambo luar hotel. 
BAwahnya ada Restoran Mr. PAratha. KEdai mamak kot. Aku pun tak sure tapi boleh gi makan situ. MAsa aku sampai, kedai tu dah tutup da. Ye la.. jam 11 malam da .

Bilik aku adalah jenis STandard Double Room. 
Sekali lagi, bilik aku adalah tidak bertingkap. HUu!!


TApi, once aku sampai hotelnya, even kat lobi pun aku dah bau wangi. Bau bunga rampai !! PAdahal hotel ni hotel cina kot. Keliling pulak banyak kedai India. Dan masuk hotel, bau macam bau melayu. ehehehhe.. 1 Malaysia~

Dah amik kunci suma, bilik aku di tingkat 1 je. Alhamdulillah. Suasana boleh dikatakan cozy jugak walalupun berstatus hotel bajet. KAt tingkat 1 pun ada ruang melepak. Siap sofa.. Boleh le lepak sambil 'paksa' orang beli insurans dengan aku.

Dan once aku masuk bilik.... Perghh... BAu daun pandan. Gilo sedap baunya. TErus rasa nak terbang.
Rasa ini le first time aku masuk bilik hotel bajet yg bebau sedap. Weee!


Daun pandan yg diracik halus. Diletakkan bersama complimentary stuff.

Aku rasa daun pandan tu takleh dimakan. 
At least, ada complimentary berupa ayaq mineral. 
Dan, dah ada cerek letrik pun rahmat beso dah sebab aku leh bayangkan diri aku sedang menikmati HKCC sambil menonton tv di atas katil. Awww...~

Hotel sebelum ni, nan ado!
[Tengok review di SINI]



KAtil ..kemas.

 MAsa sampai terus snap gambo cepat-cepat. 
KAng dah berkubang atas katil tu, tak gamak dah nak wat review. Hehehee..
Diingatkan, bilik saya takde tingkap. So, jangan tanya tingkap mana ok. 
KAlau dok bilik macam ni, apa yg anda perlukan adalah talipon yang berbetri penuh supaya alarm anda dapat berfungsi secara tiptop. 
KAlau tak, memang ko tido je 2 hari 2 malam, apa pun tak sedar.



TV

 Tv oke.
Channel-channel penting ada. Dari 1 sampai 9. 
Dan ada channel extra, HBO.
AXN takdo. SOb sob sob..
TApi, suma channel clear. Memuaskan!




Bilik ayaq

 Bilik air memang best. 
Aku suka sangat designnya. Ceh, macam leh bawak balik je design tu kan?
Ada water heater..Sabun disediakan. 
Air pancuran pun kuat lagi gagah.
NAk mandi pun best. 
NAk duduk lama-lama dalam tandas pun takde masalah. 

NAk hamikk!


SHower head besar giler.
Skali bukak je dah basah terus badan ko.
HAHAHAHAHAH...
KAlau kat hotel sebelum ni, shower haluih menor. 
AKu pun tak pasti aku tgh mandi ke atau tengah menangis. 
Isk..ISkk..
TApi, yang ni memang manthop!




Ape ni?

 Waaa... ada dvd player tawwww.
HAHAHA..
JAkun kejap.
SO, sapa nak dok sini, bawak la pape, pen drive ke.. dvd ke..
Aku memola dah excited dah .. nak tengok Runningman kat tv tapi tetiba takleh plak sebab remotenya takde. 
TAk reti nak 'operate'nye camne.



Wajah pelanggan yg comel dan berpuas hati.


Overall, servis hotel adalah memuaskan.
Turut disediakan , telefon. Untuk panggilan ke meja penyambut tetamu. 
Ada penunjuk arah kiblat di siling.
Sejadah juga disediakan.
Selipar jamban pun di sediakan. HAHAHA..


KAlau nak serika baju, boleh request iron kat kaunter.
Kena amik sendiri.


Dan.. wifi juga ada. 
LAju... 
Boleh blogging. 



OKla.. cukuplah review takat ni.


Dah nak siap gi opis. 
Sudah jam 8.15 pagi.


Cherrioss..~!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram