Followers

26 Feb 2013

KENAPA ORANG KEDEKUT PATUT MINUM HKCC?



Di pagi yang dingin dek hujan sepanjang 2 hari di KEdah ni, sambil-sambil menikmati minuman kesayangan, HKCC aku nak wat sharing sikit.
Ini personal sharing je la ek..


Kenapa korang patut minum HKCC?


Ini bukan semata-mata entry nak promo, mementanglah aku ni stokis HKCC terpaling kiut among the cutest. Korang baca bagi perabih dulu,nescaya paham la korang apa yg cuba aku nak sampaikan ni. 



HOnestly I would to say, kalaulah HKCC ni dah ado waktu dalam berpantang, alangkah beznye. TAkde la buntu pagi-pagi nak bekfes asyik minum milo dan kopi o jer. PAling hebak pun sesekali dapat la minum neskepe panas. 
Tapi takleh selalu. 

Kalau lah ada HKCC time aku berpantang, aku takde le sentap bila tak dapat makan nasik banyak-banyak. 
Alhamdulillah, HKCC memang bantu aku menurunkan berat badan dan mengecikkan apa yg patut dikecikkan. 

HKCC juga menceriakan permulaan hari aku. Ini bukan aku sorang je cakap tau.
 MOstly peminum-peminum HKCC juga, bila depa stress dengan kerja, dalam kepala otak just ingat nak pi bancuh HKCC je. Untung la, HKCC ado dalam sachet. Just boh ayaq, kacau dan minum. 

Kalau kena bancuh sendiri, boh kopi, gula, creamer ke menda suma tu, aku rasa memang sapa pun tak kelapaq nak bancuh. KAn?
 Penyegan!


Kenapa korang patut minum HKCC tanpa rasa bersalah?


Well....  memula skali tanya diri dulu. KEnapa korang decide nak amik HKCC.

Adakah sebab anda nak kurus?
Adakah sebab anda penggila tegar kopi / neskepe tapi dah bosan dengan rasa neskepe yg sama je. Sementelah anda pun dah tau keburukan amik neskepe tu bebanyak akan memburukkan kesihatan. LAgi plak kita suma patut boikot neskepe kerana ada galakan berbuat demikian. JAdi, kalau aku sendiri, nak amik neskepe pun dah berat hati dah. 
Atau, adakah anda tak de kerja lain? Saja gatai nak try kopi - kopi dalam sachet yg ado di pasaran. Atau maybe nak try based on others/ recommendation akan kehebatan HKCC ni?




NAK KURUS?


Sebelum korang try HKCC, berapa banyak produk kurus yg korang amik?
KAlau aku, memang aku cuba banyak menda. 
Sejak dari lepas bersalinkan ONI, aku cuba macam-macam produk tapi aku tak biasa amik pil kurus. Ade la beberapa produk yg aku makan yg aku takleh mentionkan namanya kat sini , tapi aku yakin korang jugak pernah try. 

Ada antara kita yg lebih ekstrim, sanggup berhabih wang untuk menurunkan berat badan. Memang di kalangan sahabat-sahabat aku pun ramai yg sanggup berhabih dekat RM800 sebulan hanya utk kurus. 


Tapi, kesudahannya, takde perubahan.
 Spend RM800 ke RM1,000 sebulan, anda cuma boleh turun 3kg selepas 2 bulan mencuba. 
Apakah perasaan anda?
Dalam hati, memang terdetik yang ianya seperti tak berbaloi. 
Weh, RM800 tu banyak wehh!!! Boleh buat bayar yuran sekolah anak kot. 
Then, once you realized that it is not worth at all, orang yg menjual tu pujuk lagi anda. Suruh anda bersabar dan istiqamah. 
Dan anda buat.
Dan selepas beberapa bulan, lepas beribu dibelanjakan , anda tak kurus mana pun, seperti yg diharapkan. 
Yet, orang yang niaga tu tetap suruh anda beli, dan blame pulak anda sebab tak ikut diet plan bebetul. Sebab tu la anda tak kuruih-kuruih.

Apakah perasaan anda?


Kajian menunjukkan, berat takkan dapat dikurangkan kalau anda dalam keadaan stress.
HArusla ko stress. 
NAk kurus punya pasal, kena plak habihkan duit. 
Bukan sikit!
Dicampur pulak dengan tekanan perasaan bila lihat badan yang tembun, dan cakap-cakap orang sekeliling, lagi lah menambah stress.
 NAk urus keluarga, suami... Haih!
NAk pakai baju lawa, tapi tak muat.
Lemak tersembul sana dan sini. 
STRESS kan?


Aku rasa, STRESS adalah tidak diperlukan ketika mana kita pada saat macam ni sgt memerlukan sokongan dari orang sekeliling, terutama dari yg paling rapat ngan kita. Betui?


Di sinilah kewajaran pengambilan HKCC.
TAkda sapapun paksa ko amik HKCC.
Even penjual HKCC pun tak paksa ko beli, dan tak suruh ko repeat-repeat beli kalau ko dah tak suka.
Kita just suruh TRY je. 
Ada ketika mana anda bertuah, terjumpa agen HKCC yang memang tgh baik hati nak bagi sample FREE, maka dapatlah anda rasa HKCC free.
Ada juga yang buat promosi HKCC dengan harga murah, anda boleh cuba. 
TApi, takde paksaan pun untuk anda beli. 


Tapi, sebilangan besar yg pernah merasai HKCC, tahu kehebatan rasanya. 

YAng mana dapat rasa HKCC sepeket je, akan terus start dengan skotak kemudiannya. 
Yang mana dah minum sekotak, akan repeat beli, sekali beli sampai 3 kotak. 
Yang dah start beli  3 kotak, akan kemudiannya beli 10 kotak. Sebab, jiran, makcik , sedara mara dia pun nak juge. 
YAng dah beli 10 kotak, kemudiannya nak jadi agen. Boleh murah. Dan dapat untung. Sambil-sambil minum untuk diri sendiri, ada gak la untung meniaga kecik-kecik. 
Yang dah jadi agen, tak lama pastu dia mesti upgrade jadi stokis. 
 COnfirm!


Tapi, apa sebenarnya yg best HKCC ni?

YAng bestnya adalah.... tiada STRESS ke atas pengambilnya.
PEngguna tak pernah mengeluh pun harga HKCC mahal.  RM39.90 sekotak.
Bagi yang belum pernah cuba HKCC, pastinya anda akan rasa RM39.90 sekotak, dengan 20 sachet di dalamnya, adalah SANGAT MAHAL untuk kategori kopi pra campur buatan Malaysia. 
TETAPI, bagi yang sudah mencuba, RM39.90 adalah terlebih berbaloi. Sangat!!!


Sebilangan besar daripada pengguna turun berat badannya. 
Tanpa stress!
Sebab , yang minum ni pun tak set dalam kepala dia nak kurus.
 Lepas hirupan pertama, dia dah terlupa misi nak kurus tu. 
Dan , di kepala terus tukar mind set.. "Ala, takpelah bab kurus tu. Kopi ni sedap. Wajarlah beli. Boleh minum hari-hari. LAgi bagus dari minum neskepe o. "

Even kalau dia set minda dia minum HKCC ni semata-mata nak kurus pun, lepas 5 kotak dia minum, tak de nampak kurus juga, dia pun tak de sakit hati.

Sebab, tukang juai HKCC tak de pun menyalahkan dia, tak ikut diet seimbang ketika minum HKCC. 
Dan, sebab HKCC ni cuma RM39.90 je sekotak. 
TAkde aturan minum pun. KAlau rasa nak jimat, minum la sehari 1. 
Kalau rasa tak menahan benor ketagihnya, 4 sachet sehari pun ade.
So, kalau tak kurus pun, takde le panas hati sangat berbanding makan produk kurus yg memang namanya PRODUK MENURUNKAN BERAT BADAN , harga RM200 sekali beli, tapi ended up tak kurus pun. 


HKCC bukan sejenis produk menurunkan berat badan.
Nope.
It was not created purposely for that. 
Tetapi, semua yang susut badan tu adalah BONUS. 
KErana pengambilannya berterusan akhirnya membentuk disiplin pemakanan terkawal peminumnya, secara tidak lansung. 
JAdi, lama-kelamaan, pengamalnya jadi DAH BIASA TAK MAKAN NASIK BERTAMBAH, dah biasa minum air kosong banyak-banyak....  
So, amalan-amalan beginilah yang membantu kalian menurunkan berat badan.
Di samping kandungan-kandungan khas yg ada dalam HKCC, yakni manjakani , kacip fatimah, kulit kayu manis dan sebagainya... Ianya adalah herba-herba. Semua tu adalah antara faktor menyumbang ke arah kesejahteraan badan. 
Tapi, itu semua tak penting, kalau diri sendiri tidak mengamalkan pemakanan yg sihat. 


JAdi, dengan HKCC, anda tak perlu paksa diri untuk berlapar.
Anda tak perlu dera diri untuk TAK MAKAN NASI, dan TAK MAKAN makanan kegemaran anda. 
Masih boleh. 
TAkde pantang-larang pung. 
HAnya pesanan penaja.... bila amik HKCC tu, banyakkan minum air kosong atau air masak. 
KErana, AIR masak adalah agen menguruskan badan yang terbaik! Fiber yg terbaik. Detox yang terbaik!
BAcalah mana-mana buku kesihatan pun, takde yang menafikan kebaikan semulajadi air.



JAdi, bagi yang just cuba HKCC hanya kerana suka-suka, kemudiannya anda SUKA dan continue beli, lagilah.
You have nothing to lose. 
Hanya kurang RM39.90 je dari poket anda. 
KAn best bila boleh kurus dengan minum minuman yang kita suka. 

Dan kepada yang tak suka, boleh teruskan pencarian kopi terbaik anda.
MAsih banyak di luar sana kopi-kopi yg boleh anda cuba. 
Pun begitu, diucapkan terima kasih banyak-banyak kerana sudi try HKCC. 


Dan, ada benefit-beefit lain jugak la dari pengambilan HKCC ni. TErlalu banyak sebenarnya. 
Sebab tu MAkbed jadi stokis. 
Dan tetamu yg datang umah Makbed pun, Makbed bancuhkan HKCC jer. Depa bukan tau pun. HEheheheh....


Untuk tengok testimoni lain, boleh baca sini --- BEST SANGAT KE HKCC TU?




Akhir kalam...

SUSUT ITU BONUS!



 Bagi yang berminat nak cuba, boleh LIKE page 

dan page PERIBADI saya...




Jangan lupa baca testimonial.
They are real testimonials, from real people.
Bukan rekaan semata-mata!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram