Followers

27 Jan 2013

Penyakit Keturunan Rupanya


End of JAn sekali lagi aku akan bermusafir. Tapi kali ni ke Manjung dan Ipoh aje. NAik Bambam Bee. Tak leh naik bas sebab ada manyak menda nak bawak balik.


Kendian , on Feb 7th, sekali lagi kena gi Manjung, bermalam di sana sebelum terus ke Ipoh untuk menghadiri training. Weee..lama tak training. TAk sesabo! Training pertama tahun 2013. SUke suke..



Semalam ONi wat lawak lagi. 

Tetiba je request nak makan kacang yg dapat dari majlis kenduri. AGaknya sebab kacang tu dibungkus dalam plastik comel-comel, jadi dia tertarik nak makan. 
JAdi, aku bukakkan plastik tu, dan masukkan kacang yg saiz cam kacang dal masuk ke dalam mangkuk plastik. 
Dia makan depan tv dengan Wawan dan Alang. 


Dok sat pastu, dia mai nangeh. 
Entah hape dia mengadu kat Alang, Alang takmo layan dia. So, dia mai kat aku plak. 


Oni cakap idung dia sakit. 


Aku tengok idung dia,tak nampak pape pun yg gatal. 
TApi, di luaran aje. 
Saiz idung pun nampak cam biasa je. 
TAkde pape pun!


Kendian tergerak hati plak aku nak picit hidung ONi. 
Dan aku pun picit lah.......







Terasa dalam idung Oni ada menda keras-keras! 
Aku picit ada bunyi 'krukk..kruukk..'.


HOHHH!!!!!



"HANG BOH KACANG DALAM LUBANG HIDUNG HANG PASAI PAAAA???"


Aku terus jengok kot dalam hidung Oni, tengok apa yg berlaku TAkde nampak pape... 
TApi kendian aku guna jari aku sendiri la cungkil. 
NAsib baik la hidung ni fleksible tulangnya. 
Dan nasib baik jugaklah menda tu tak masuk ke dalam sangat. Ada kat depan-depan jer. 
Aku cungkil la. Buleh pakai jari.
KAlau tak boleh memang aku cungkil la pakai lidi ke , pen ke.. Selagi aku leh selamatkan, aku guna kreativiti sniri je. 


Oni terus tak jadi nangeh tengok aku yang sedang bersungguh-sungguh benor menguruskan lubang idung dia. 



Endingnya, buleh le keluar kacang dal yg dia masukkan dalam lubang idung dia tu. 
PAstu, Oni kena la sedas ngan aku. 
HAHAHAHA. memang camtuh kot kan. KAlau anak wat apa-apa yg merbahaya je, bila dia survive, MAk musti marah siap tampor bontot sedas. 

"Haa..nak amek ni! Amek ni!! Yang gi wat kerja tak berpekdah tu wakpe? Beso sangat lubang idung nak masukkan kacang? Apesal tak masukkan TV sekali dalam lubang idung kamu??"


ONi nangeh... 
Bukan sebab sakit kena pukul bontot. TApi sebab takut tengok Ibunya yang hodoh tu. 


Alang dah gelak-gelak sambil menyorokkan muka di bantal. Takut Oni nampak. 






Malamnya, aku citer kat Inche Kitchi akan perbuatan anak daranya itu.

Eh..boleh pulak si Apak ni gelak-gelak. 



Apaknya kata..

"Memang camtu. Dulu ... saya pun masukkan menda dalam hidung juga. Bukan saya je, Kakak, Aie, Aizat ngan Ajim pun suma penah masukkan something dalam idung masa kekecik...." 



OOhh.. so no suprise la kan?

'Penyakit keturunan' rupanya menda nii.................




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram