Followers

24 Jan 2013

[Movie Review] THE LAST STAND







Yeahh..
'I'LL BE BACK' is back!


Encik Anol-Susah-Nak-Eja telah kembali dengan aksi yang lebih otai dan sesuai dengan umur beliau. 
Well... this movie is beyond my expectation. Memula cam taknak tengok, tapi tengok juga.
Ha..skali bila tengok, hamik ko. BErdekah-dekah juge la aku gelak. 


Simple aje citernya tapi ada jugak sindir-sindiran pedas yg berkaitan dengan kehidupan kita sendiri secara umumnya. 


Ini adalah movie berunsurkan aksi, kelakar dan mempunyai scene kejam di satu-satu bahagian. Bebudak takleh bawak masuk. 


Antara plot menarik:


Being responsible don't require pangkat, atau umur atau harta menda. Nak menjadi manusia bertanggungjawab ni tak payah kena suruh. Dalam citer ni, kita akan tengok camana Ray lakonan Arnold yg dah tua dan dedekat nak pencen plak, memilih untuk 'lari' dari jadi polis LAPD kepada menjadi syerif kat pekan kecik je. Dia pun dah tak larat nak sibuk-sibuk ngan kerja. Tapi, tetiba ada plak orang jahat membuat onar kat kawasan kecik dia tu. 

JAdi, polis-polis kat situ pun takde la ramai sangat. YAng ado pun suma berhati tikus al-maklumlah tak penah ada kes jenayah beso-beso kat sane. Ada anggota yg suruh Ray duduk diam-diam je takyah buat apa-apa.  Biar polis besau like FBI yang buat kerja. 

Dan kita akan dapat tengok camana polis hebat FBI wat kerja. Penuh disiplin, ikut protokol and of course, bajet cool dan hebat. 
TApi kesudahanya, polis pencen tu juge yg berjaya selesaikan kerjanya with style....
Ala.. Arnold mana leh kalah kan? Tak hero la. 


Tak grand la citer gengster tanpa kereta yang hebat. Dalam movie ni pun ada. Tapi, yang bestnya, citer ni takde lumba-lumba atas jalan raya lurus, drift atas jalan bengkang-bengkok sumer tu. TAkde. 
Korang akan tengok aksi lumba kereta yg paling legend sekali dalam sejarah. HEHehee.. Gi tengok le sendiri. 


This is a good movie to watch. Tapi, seperti biasa, setiap movie ada moralnya. JAdi, janagn just tengok dan ketawa sahaja. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram