Followers

6 Jan 2013

Kenapa SNE?






Dengan tak semena-menanya , dah 3 cek aku dapat dari SNE. 
Yang terbaru ni , banyak le jugak. Boleh bayar separuh harga sekotak SNE aku. 
Kang ada la cakap , aku dapat cek tak semenggah pun nak tayang kat orang.
Ekceli, ni bukan sebarangan tayang tau.
Silap-silap, ada je orang amik entri aku ni wat testimonial paling bersejarah abad ini.
HAHAHAHAHAH!
*perasan itu penting. PANG!!!



Aku pun dah tak ingat berapa lama amik SNE.
3 bulan kot.
Bulan November je start amik Beautskin. 
Sesaja try jer. Konon-konon nak santek cam Adira.
Udahnya, takde la santek mana pun.
Walaupun tak menjadi santek , SNE masih lagi menjadi amalan seharian.



Bila aku dapat cek ni, tetiba aku terpikir lak. 
KAlau aku beli ubat kat farmasi pun, lom tentu syarikat ubat tu nak bagi balik duit kat aku lepas berapa botoi yang aku beli.
For that, kira bes gak la amik SNE ni.
KAN KAN..
Ada tak ko beli vitamin C kat farmasi, then dapat cek? TAkde kan..


Tapi ape yg spesel nye cek tu?


TAkde la spesel mana pun.....


Cuma nak citer kenapa aku amik SNE yang mahai tak hengat tu, sedangkan melambak je suplement lain yg jauh lebih murah di pasaran.
Aku ni bukan jenis suke menda mahal pun.
Beli pun menda tak original. Sume ala-ala fake je. TAk mampu lagi. HAHAH..
TAkde satu mende ori pun kat aku, melainkan diri aku sendiri.
HAaa.. tu ja nak habaq. Kihkihkih~


Aku ni pemalas nak amik suppement. *siap bold lagi nampak!

Ce bayangkan,...


Diri yg dah dimamah usia ni memerlukan beberapa vitamin tambahan untuk support since bila dah tua ni kita dah 'lambat' produce keperluan tertentu untuk badan. 
Belajar sains kan..
Berapa banyak vitamin kita kena ada?
Vitamin A, B, C, D yada..yada...yada.. Sampai K.


Tu belum campur vitamin R lagi.. 
Tau vitamin R... ROKOK.
Walaupun kita tak amik vitamin tu kat kedai, tapi kita di'beri'kan juga vitamin tu tanpa kerelaan. Sapa penyumbangnya?
HAHAHAH.. ko jangan tanya lelebih Sendiri mau ingatlah ye. 


Vitamin paling senang nak makan yg da jual kat farmasi adalah multivitamin.
Kat situ ada segala vitamin yg diperlukan oleh badan. 
Ok la.. pendek citer.... satu botol Multivitamin adalah RM70.

Kalau taknak makan multivitamin, kena la beli 1 jenih vitamin mengikut keperluan badan.
Vitamin C satu.. yang 1000mg adelah dalam Rm50.. 
Vitamin B lagi... bajet la pulak RM50....


Pastu, kalu ko pompuan, ada plak la nak vitamin bagi cantik-cantik.
NAk awet muda.
TAk nak 'season' terlalu awal.
Ko amik la Evening Primerose Oil (EPO).
Bajet: RM50


Pompuan, tak cukup satu vitamin. 
Satgi mai la promo kolagen rumpai laut plakkk....
Pastu ada lagi la plak yg jenis sakit urat, sakit tumit...sakit lutut...
Sume nak kena makan ubat.
Dan kena makan supplement untuk memastikan kesihatan badan berterusan baik.


Tu nak bajet baper lak tu?

Kira sendiri. 


Tak masuk produk kecantikan lagi.
Mekap?
Brand apa mau?
MAu satu set ada la dekat Rm300. 
Tu paling mahal la tu ikut naluri aku je nih. 


KAlau aku lak, yang aku beli hanyalah bedak pixy, bedak arab (stenbai utk kerja-kerja buruh kasar) dan moisturiser Safi Rania yang habihnya 3 bulan sekali. 
Lain-lain, takde. 
NAk jadi aku, buleh. Cuba la...


Belum masuk lagi menda-menda tambahan.
Concealer, eye shadow... Eye liner..Foundation.. sume mak nenek nak sapu muka. 
Kalau takde, kang muka nampak cam ciskek takde topping.  
TAk menarik...~


Tu nak bajet baper?
RM200 cukup kot.... ke RM300?




Korang campur semua tu.
Aku rasa takde le kome beli mekap sebulan sekali kan?
Yang beli sebulan skali ni salunya suplement je la.
Time mekap habih, memang sakit la nak kena beli semua plak satu set.
Ada plak yang jenis sekejap kaya, sekejap kayap.
Bulan ni pakai produk mahal, pastu bulan depan takde sen, tukar plak produk yang affordable dengan keadaan semasa. Ada gak yg flexible cemtu.




Tapi aku...


Aku tak gi beli supplement sebab aku malas.
Kendian, aku malas nak makan banyak-banyak supplement.
Aku takle amik multivitamin sebab maybe dalam badan aku ada vitamin yang dah mencukupi. Bila masuk je multivitamin tu, aku jadi terlebih vitamin. Pastu mula le kena menda pelik-pelik. 


Doc just gitau aku kekurangan vitamin C dan B complex .
Aku ada low blood pressure.
Malas gile nak figure out supplement apa yg nak kena makan. 
LAst-last bila NoraZIma suggest aku amik SNE, aku try jer.


Yang aku paham tentang kapsul SNE tu adalah ...


Ia mencukupkan apa yang tak cukup dalam badan.
TAkkisah la vitamin apa tak cukup. Kalau ada 'lubang-lubang' dalam sistem tu , SNE tu akan pulihkan. 
Sebab sifat SNE tu memulihkan sel yang rosak.

Kedua, yang aku paham tentang SNE, ia bersifat meneutralkan.
Means, di kala kita skang ni makan dan sedut udara yang tercemar, pengambilan SNE yang berterusan akan membantu meneutralkan sel badan dari radikal bebas. Radikal bebas ni maksudnya bendasing la ...Lebih kurang cam unwanted stuff la jugak.
So, bila ada radikal bebas masuk badan ni, segala usaha pemulihan akan jadi lambat. MAka , ko makan makan la apa saja ubat atau supplement, ianya akan amik masa nak berkesan. KAdang tak berkesan lansung.

COntoh, ko amik pil kurus, tapi ko still makan banyak. Makan banyak tu contoh utuk radikal bebas. Pil kurus tu adalah ubat yang sepatutnya membantu ko kurus. Camne nak kurus kalau ko still makan macam gorila?



Atas 2 sebab tu, aku rasa SNE maybe sesuai utk aku since aku ada masalah ngan nak decide which  are the best supplements for me, yang bila aku beli ianya tak terbazir kerana alergic selepas makan atau kerana terlupa nak makan. 


Kalau aku beli banyak-banyak supplement , aku sure terlupa makan dan malas nak makan. 


TApi, badan aku memerlukan supplement!


Acaner?



So, atas sebab itu, aku bersetuju mengorbankan duit aku untuk SNE. 
Lepas 2 kotak, aku memang free dari semput setiap malam dan low blood pressure aku mostly takde.


Kendian aku teruskan lagi.
Sampai la aku dah tak de bergantung harap kat inhaler.
Pun begitu, aku still stenbai inhaler just in case.



Aku beranikan diri amik Beautskin selepas tu.
Low blood pressure completely gone.
Ada terasa berdenyut-denyut sikit kat ari-ari ketika 2 minggu pertama amik Beutskin. 
Tapi, paling teruja bila period terus regular. 
Cukup 25 hari, piyed. 
FYI, aku dah stop amil pil perancang 3 bulan lepas bagi memudahkan proses menguruskan badan. 



Skang dah masuk kotak ke 6 SNE .. aku teruskan pengambilan.
Disebabkan badan dah biasa dengan SNE, aku tak perlu amik setiap hari 2 bijik. 
Kadang aku miss makan.
So, kalau nak menjimatkan kos, memang da buleh dah.
Beautskin leh amik selang-selang. 
Tapi kalau ko nak cun, ko amik la hari-hari.
Bestnya kapsul ni, ko amik banyak-banyak sehari pun tak pe. SNE lebih-lebih lagi.
Cuma, mungkin laki ko je la yg marah sebab menda tu bukan rege sekupang!


Aku jadi ahli sebab nak beli SNE murah je.
Lain-lain aku tak amik port.
Tetau je aku dapat cek. 
Ada la kerja si NoraZima dan mahagurunya di balik tabir. Aku taktau sangat pasal ni. Tapi kalau nak tau camne, boleh rujuk kat dia.
Insyaallah Nora leh tolong dan dia akan explain sampai paham. 


Dengan pengambilan konsisten, aku bayar RM400 untuk SNE dan Beautskin.
Aku takde produk penjagaan muka atau skincare.
Aku takde pakai mekap.
Aku hanya ada eyeliner sebatang je. 
Dan bedak pixy.
Dan aku hanya minum HKCC je, just to make my day more interesting. Sebab aku kan suka kopi.


Dan SNE bagi aku balik RM120. 
HEHEHHE....


RM400 tu pun bukannya aku beli sebulan sekali tau.
2 bulan sekali.


LAgi banyak aku beli, lagi banyak la RM aku dapat.
Walaupun tak de la exactly sama amoun ngan apa yg aku dah belanjakan, tapi yang penting, dapat jugak. Dari tak dapat pe kan..


So, aku rasa lebih praktial beli SNE ni dan nak makan nye pun senang.
Ngap je. 
Segala macam vitamin dh ada dalam tu.
Tayah susah hati dah. 
Khasiatnya memang sangat banyak.
Malas nak cite kat sini. Tapi, baik korang caya jela....
HAHAHAH..


TAkde pun suruh korang try.
Aku just nak citer jer.


Sebab aku memang sangat adore wanita yg cantik tanpa mekap.
Dan sangat adore wanita yang berani gi jenjalan tanpa risau begmekap tertinggal.
Cam aku ni, beg mekap aku takleh tinggal. Dalam tu ada spek mata, solution contactlense dan sikat kesayangan.
KAlau tinggal, nangeh terus....!



Aku tau SNE ni mahal..
TApi, pendapat peribadi aku, it is worth it!
Dan yang bagusya, budak-budak pun leh makan jugak. 
Satu family suma share vitamin yg sama.
So, bagus la kan? Ibu pun tak pening kepala. 

Beautskin je budak takleh makan. 


Menda bagus kena lah share, betui dak...?

Peace..

Hopefully info ni membantu korang wat decision.


Untuk penerangan lebih mendalam tentang SNE, buleh rujuk blog NoraZima


Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram