Followers

9 Jan 2013

Kasihan...MAkbed (bukan nama sebenar)



Makbed (bukan nama sebenar) sedang bingung. MAsih lagi bingung nak pakai baju hape untuk Agency Dinner and Recognition Night anjuran agensi tempat MAkbed bernaung. 
Tema, MERAH untuk perempuan.
Dan HITAM untuk lelaki. 

HAih..!


Beliau (makbed) bingung walaupun baju tu cuma ada 2 pasang je, tapi para perunding imej mensejeskan beliau pakai blous merah dan matchkan dengan skirt. 
Ok.. skirt kesayangan beliau la, yg kaler biru tuh. 
Udah cam superman gayanya. 
Cume spender je sorok kat dalam. TAk pakai kat luor. 


MAi lak lagi sejesyen...
Suruh pakai blouse tu ngan skirt hijau polka dot putih.
Merah ngan hijau pun cun gak. 
So, skang Makbed (bukan nama sebenar) dah kempius. 
BAju ngan skirt tu ok la. 
Tudung plak. 
Nak hentam keromo aje ke , kekononya color block la kan. 
HAHAHAHA....
Atau, nak suai padan bebetui. 


Ada lagi sepasang tu, jubah.
Warnanya MERAH betui dengan sulaman hitam.
Tinggal nak cari tudung jer. 


Di sini MAkbed (bukan nama sebenar) menyedari bahawa betapa sedikitnya stok tudung beliau......
Sungguh menyedihkan bila beliau tidak ada lansung tudung mahal. 
Hanya tudung seploh hengget jer dan paling mahal pun Rm25 jer kot. 
Takpelah tak mahal... Dari takde lansung, kan?
MAksudnya di sini, materialnya tak begitu berprestij. 


Makanya besok MAkbed (bukan nama sebenar) akan keluar window shopping untuk melihat tudung-tudung yang nampak seperti berprestij tapi murah-murah je la.
Nak cantik, tapi kedekut plak!



***

NAsihat saya kepada saudari Makbed (bukan nama sebenar) , jangan terhad kepada satu jenis tudung je. Cuma besarkan sedikit skop pemilihan tudung tu. Pilihan awak yang sukakan shawl berbidang besar tu, dah bagus dah. CUma, pelbagaikan material ye. 


MAri kita lihat samada Makbed (bukan nama sebenar) akan menjadi mangsa fesyen, atau pembuli fesyen.





Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram