Followers

17 Jan 2013

HOPE FOR THE BEST. Doakan aku..



Halo korang...

As a true blogger , since writing has been in my bloodstream for as long as I could remember, this new blog is born.

Sedey tau!

PAdahal semalam aku baru je wat ENtry Petir, niatnya siang tadi ni aku nak letak gambar-gambar menarik untuk tatapan semua. Tapi, aku hanya mampu merancang je. Taktau pa apa yang Allah dah sediakan untuk aku di kemudiannya. 


Dalam jam 10, aku bukak dashboard Blogger tetengok aku punya Dashboard sudah tidak ada lagi.. 
Akaun aku ada, nama Makbed still ada, tapi nama blog aku takde. TAkde lagi MAkbed's JOurnal di dashboard. TAkde tempat untuk aku klik untuk lihat komen, setting atau sepatah hape pun. 


HAmpir-hampir aku nak fitam. 


Sapa yg menjadi blogger, pasti paham situasi aku , kan??


Yang ada cuma senarai Bloglist. 



Bloglist korang-korang yang aku follow. Entri kalian terhapdet sentiasa, tapi aku hanya mampu pandang je. Cemburu gila. 


Semangat aku jatuh terus. PAdahal, hari ini aku sepatutnya keluar untuk appointment tapi aku lansung takleh fikir. BAdan aku kematu je. Orang cakap apa pun aku tak dengar dah. 




Aku cuba cari 'nama sendiri' di Google Search Engine..







MAsih ada.
TApi bila aku klik link nya hanya ini yang terhasil....












AKu tak mampu nak tunggu saja. I did what I know, and everything I can do on my part. 
AKu jugak dah mintak tolong Bro Feroz untuk check. And ada gak tanya fellow bloggers lain. Dan semestinyalah di bahu Lulu, aku menangis. Walaupun bahu Lulu pun aku tak penah tengok camner rupanya... Tapi, memang kat bahu dia la aku menangis tadi. SObbbs!


Yang paling aku 'kagum' tadi, even the pictures inside my blog pun takde. Bersih!


So, aku taktau la apa silap dan salah. Aku da report dah. Dan memula aku cam sopan-santun je wat report tu. PAstu, tadi lagi skali aku lodge report tapi pada kali itu aku sudah mula meletakkan beberapa tanda seruan dan wajah-wajah sedih. 


Teringat ketika masa Makbed.Com tetiba sudah tamat domainnya. 
Aku bangkit wat semula blog aku. 
Dah ngam-ngam setahun, jadi balik. Tapi, kali ni terus diremoved! 

Aku takleh nak cakap blog aku ni kena hacked ke hape. 
KAlau ianya memang kesilapan aku, maka aku akan appeal. Aku pun tatau la camana nak appeal. I don't know what to do , to begin with. 


If I must start it again, I will. In fact I am doing it now. 
Even I must start it from Zero, I will. With all I have. With all I can give.
Sebab menulis memang kesukaan aku, hobi aku. 
EVen follower aku akan bermula kembali menjadi 0. Dan mungkin aku dah leh jangka sapa follower pertama aku di sini. 


Just so you know, sampai skang aku belum dapat feedback lagi pasal Makbed's Journal. 
I can't just sit back and do nothing. JAdi, aku create this new url ,and make a new blog, just to let you guys know what is actually going on. 

Tak yah follow blog ni pun takpe. Aku akan just update kat Makbed's Journal Page je. Aku baru je consider nak make over blog bergambar kambing itu. TApi, kambing tu tetibe kena terminate tanpa notis. HArap-harap tak kena sembelih la lagi kambing saye.



Salam Sayang dari aku..






Korang nak aku wakpe skang?




Untuk permulaan, sila LIKE page Makbed ye. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram