Followers

5 Jan 2013

Hari hampeh lagi daaa....



MAnyak benor le pending entry. 
Tapi, ramai je kot tak apdet entry sebab skang kang busy menyekolahkan anak-anak. 


Aku pun hari ni baru je balik ngantor Linda gi sekolah beliau semula.
Udah le semalam berkampung sebentar kat umah Angah, terlupa pulak baju nak pakai besoknye. 
HAri ni, aku pakai je lah baju semalam. HAHA..
Bukannya ade orang tau pun kan. 
Ini udah aku kaborkan, kome pun tau la dah. 


Linda cuti semester sama macam bebudak sekolah lain. 
Uniknya cuti dia adalah cutinya terlebih sikit dari cuti budak sekolah biasa.
TAk silap aku dari hari raya haji kot dia cuti.
Sebab Linda masuk pun dekat-dekat nak hujung tahun, Linda belum amik exam lagi. 


Oni yang sangat bonding ngan Mak Ngah dan Pak Ngah beliau. TAk nak turun keta!




Disebabkan Mak takleh nak antar dia, so aku ngan Angah le yang antar Dik Lin register. 
Cam biasala...aku ngan Linda kalau dok dekat-dekat asik nak begado jer.
Aku pun sama blur cam dia.Tapi blur aku tu aku cover sikit la bagi tak nampak sangat. 
Ini baru nak hantar budak umur 21 masuk sekolah pondok.
Bukan nak register Oni masuk darjah 1 oke.
Paniks!!!!


Hebat skolah ni.
Student-studentnya pun hebat-hebat belaka. 
Aishh..rindu lak nak duduk belajar kitab balik.
Mana lah letaknya kitab itu ye. Zaman skolah dulu, time kelas Fardhu Ain adalah kelas yang paling banyak aku absent. Kuikuikuikui... Asik ponteng kelas je tido. Even aku dalam kelas pun, aku leh tido jugak. 
Zaman dulu-dulu memang aku meluat gi kelas pun.


Khabarnya Imam Muda Hizbur ada belajar di Pondok Lanai ni. 
yeke yeke.. 
Makbed belum abih menyiasat lagi ni.
*sebok je kau. 


Lepas siap daftar dan belikan kitab untuk Dik LIn, aku ngan Akmal (wife Angah) yakni adik ipaq aku gi ngantor Dik Lin masuk kamar beradu beliau. 
Lepas check sume barang-barang dia, kataya suma dah ada maka aku pun bergerak pulang.
Manakala, Angah lak terus ke Sungai Petani untuk sesi mengabihkan duit.


Dan aku anak beranak pula pulang ke sarang.
Sempat tapau Nasik Ayam Shahab Perdana tau. Ntah hape la makcik nasik ayam tu boh dalam nasik ayam dia, teringat-igat aku. 
Oni pun suka. 


Bila da sampai, masa hubby punggah-punggah beg dari buntut keta, tetiba....


"Oih... ni tertinggal pulak dah ni barang si Linda!" 


Akupun berlari-lari badak ke bonet.
Nahhh.. LInda tertinggal kotak pensel, hanger baju kecik, slipar jamban yg masih belum dibuang tanda harganya dan beberapa buah buku tulis yg masih kosong. 


Hadoiyaii..
Ini bukan pertama kali berlaku.
Last time pun jadi gak.
Nak patah balik, memang malas da. 
Linda plak once dah masuk dalam skolah tu, she is unreachable. Tepon sume takde. Kena tunggu Linda sniri call, baru le dapat maklumat pasai dia.
Hanya Cikgu je yang buleh menghubungi waris jika ada pape terjadi. 


MAkanya, aku dah meeting ngan Angah, kalau menda tu urgent , LInda nak pakai sesangat, maka Linda akan berusaha untuk call.
Kalau dia tak call, maknanya tak berapa urgent.
Mak kata daam tu ada koperasi. Kalau nak pape, leh beli. Duit dah bagi da....
Hehehe..Silalah berdikari ye wahai baby sister ku sayang. 




Penulis bersama baby sister beliau. 


Udah le semalam dah hari hampeh, aku tertinggal baju. Ni baju semalam le aku pakai. Terpaksa. Ade pun baju gown Oni je aku bawak lebih. Hikhikhik~
HAri ni, hari hampeh lagi. Linda plak tertinggal barang dalam kereta. Ralat le juga sebab menda t u dah ada dalam kereta kan. Grrrr..... NAsib baik selipar jamban je. 




Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram