Followers

23 Dec 2012

Sobs~



Rasa macam dah lama sangat tak membaca majalah.
Rasa nya dah lama sangat aku tak membaca novel... biarpun Lulu asyik tag aku memacam judul novel yang best untuk dibaca. 
Oh, teringin nak baca Suami Aku Ustaz.
Bila lah berpeluang nak jejak masuk ke Popular??
Padahal Popular tu ade je kat Tesco Manjung. 
Hmm....


Takut nak start baca novel......... nanti ketagih!




LAst buku yang aku baca adalah Body Language: How To Read Others Thoughts By Their Gestures. 
Lupa sapa penulisnya. 


Encik Bos kerap-kali berpesan, jangan malas membaca.
Abah pun suka membaca.
Orang-orang berjaya memang suka membaca.
Seronok tengok orang yag habitnya membaca ni. 

Aku pun suka membaca.
TApi, skang ni aku membaca nombor-nombor, bacakan polisi pelanggan seperti membaca novel.
Mak aii... stress juga kadang tu.
Itu la.. membaca buku polisi insurans adalah sesuatu yang bukan semua orang suka buat.
Aku rasa 3% je kot pelanggan yang suka dan reti baca isi kandungan polisi insurans mereka. Tapi tak paham. 
YAng lain nya, lebih suka kalau ada agen sukarela bacakan untuk mereka.
KAn kan kannnnn....~


Dan ada masanya bila aku bacakan apa yg ada dalam polisi dema tu, dema buleh menguap dan tido di meja sambil menopang dagu.
Hah, dah mcm bed time story lak.
Baik balik gi baca buku citer Sang Kancil Dan Monyet di rumah. 
ISk~



Surat khabar pun baca tak habih skang ni. 

Ngeh ngeh ngeh~



MArilah membaca supaya otak cerdas. 



Just dapat news yang sorang kenalan saya yang nak sangat membeli insurans nyawa tiba-tiba admitted tadi kerana batuk berdarah. 

Dia dah sign. Tapi belum bagi bayaran mulanya. 
Katanya bulan depan baru nak start.
Saya pula hanya menurut arahan beliau 


Oh, libang-libunya rasa hati ni...


Mode: Emo sepoi-sepoi bahasa. Korang layan je la ek..

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram