Followers

14 Dec 2012

Siapa Yang Tak Boleh Minum HKCC


Haida Kamaruzaman Collagen Cappucino (HKCC) boleh diminum semua orang.
Yang tua, yang muda.
YAng dah kawin, yang belum kawin. 
Yang tak kawin-kawin, atau yang kawin pastu kawin lagi. Pon bleh...~


Pun begitu ada beberapa orang yang dinasihatkan tak payah minum HKCC ni iaitunya:

Orang yang disahkan alergic kafein dan marine source. Marine source ni merangkumi semua la menda-menda. MAybe takleh makan ikan, sotong, rumpai laut, kerang, sirip ikan ke atau gamat.  Ada gak orang yang alergik teruk once amik menda-menda gini.  
Adalah diingatkan HKCC ini adalah sejenis kopi yg mengandungi kafein dan juga mengandungi marine source collagen. JAdinya.... sapa yg dah diistiharkan takleh amik menda-menda ni, toksah la minum HKCC.
 
Wanita yang baru-baru hamil sekitar seminggu ke 20 minggu. Ini kerana HKCC mengandungi herba-herba yang membuatkan badan panas dan ianya juga ada collagen. Bimbang mengganggu kandungan especially kepada wanita yg selama ni cuba sungguh-sungguh nak pregnant, dan lepas amik HKCC tetiba dia pregnant. 
So, dinasihatkan jangan risikokan kandungan tu dengan meneruskan pengambilan HKCC ye. 
Pun begitu, ada juga yang pregnant amik HKCC.
Tapi , dema kurangkan pengambilan yakni amik selang-selang. Sehari sepeket ke.. atau 3 hari sepeket ke.
HAaa, gitu.Tengok badan la ye. 
Badan kita ni selalunya memberi signal. JAdi, jangan ignore signal-signal tu. 


Orang yang alergic dengan herba-herba. Sebab sekali minum je kopi ni terus memberi efek. So, sapa minum pastu kena gatal-gatal ke muka bengkak ke, please stop at once yer.

Mereka yang ada hyper thyroid. JAlan terbaiknya, tak perlu amik HKCC. 

Orang yang ada masalah buah pinggang. Herba adalah musuh ketat orang yang ada masalah buah pinggang. Atas nasihat pakar, tak payah minum la HKCC ni. 

Orang yang pemalas minum air masak. Sapa yang gile malas nak minum air putih,toksah amik la HKCC ni. Badan buleh demam-demam tau sebab panas. Dinasihatkan minum air masak sebanyak mungkin kerana ianya mempercepatkan proses kurus bila diambil bersama HKCC. Proven!

Orang yang ragu-ragu dan kedekut taik idung masin. Yang ni pon tak leh amik HKCC sebab dia rasa cam menyusahkan je nak bancuh HKCC dan rasanya belum tentu sedap. Wakpe nak bazirkan RM39.90 beli sekotak kopi yang ada 20 sachet jer. Baik gi London Weight Management. HAHAHAH!

Sila dapatkan rujukan dari stokis sebelum pengambilan. 

SENARAI STOKIS HKCC SELURUH NEGARA.




Susut Itu Bonus!


Please Like and Share this PAGE.


Thank you. 
Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram