Followers

24 Dec 2012

Rumah Abah Banjir. Makbed Bersukaria di sini.



Nengok kat FB Kimi tadi, gambor kediaman Abah dan Mak di Kuantan dinaiki air.
Wah, skema ayat ko Makbed. Weldan!




Maklumat yang Makbed terima, hujan masih lagi turun. Tak berenti-renti dari semalam.





Semoga tiada kejadian yang tidak diingini berlaku. 


Ayah ngan Umie (mertua saye) plak sedang berada di Manir,Terengganu melawat kakak ipaq kat sana. 
Beliau juga melaporkan yang hujan masih turun tak brenti sejak semalam. 
TApi dia taktau la banjir ke dak..



Kimi melaporkan lagi yang dia baru je siap wat coklat moist cake untuk santapan keluarga di sana berikutan mereka semua takleh keluar rumah dek banjir. 
Untongla, banjir pun leh wat kek cokolot moih...~ *jeles.

28hb ni dia nak mai umah aku lak.
Silalah rajin-rajin wat cokolot moih kat umah aku lak yer...



GAmbo ibu dan anak teruna menjoyah sakan siang tadi. 
Tema pakaian hari ini adalah Barisan Nasional dan PAS BERGABONG.
Kalau digabungkan , cantik je kalernye ye.
Inilah pakaian rasmi aku ketika membuang undi nanti. 
Sapa nak ikut, moh moh moh.
Tudung adalah ditaja oleh makcik-baik-hati di Billion , Manjung.
Roti yang Wawan makan tu plak beli kat Kings Confectionary, Tesco Mergong. 







Hah!
Gambo ini jelas menunjukkan beginilah kami seharian di rumah.
Jap baik, jap gado.
Sehari ntah berapa kali kami saling merajuk antara satu sama lain. 
Time nak berbaik adalah time nak susu, nak tido dan nak suruh ibu cebokkan beraknye. 


Gambo yang jadi cenggini sebab aku dok sesibuk snap gambo ngan Wawan, dia pun nak join skali.
MArah aku tak ajak dia bergambo.
Aku cakap "nanti le dulu.. Bagi Wawan dulu posing..."


Dia balas pe tau...


"KEDUKUT LA IBU NI!!!!"



PAstu, demi nak kaco aku, tak bagi aku snap gambo Wawan banyak-banyak, dia merengek nak roti yang Wawan makan plak.

Aku cakap.."bagi le Wawan makan dulu. Ada lagi dalam plastik. Nanti dah habih bergambar, Ibu bagi. Jap ekk..."



Oni pun kata....

"KEDUKUT LA IBU NI!!!!"







Ye la......aku la yang kedekut kan? 



Tu yg gambo kuar jadi cenggitu tuuuuuuuuuuu.....
Muko tak pueh hati memasing. 
Harharhar~



Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram