Followers

3 Dec 2012

NAk hilangkan stress, stress jugak yang datang.



Cadangnya tadi lepas gi jumpa prospek di Alor Setar Mall, leh la gi lajak tengok wayang sekali. 
Awak bajet time baik punya habih appoinment jam 1.30 at noon, sebabciter Twilight Breaking Dawm Part2 start jam 1.45pm. 

OK... on time.
Pukul 1.30 aku dah terpacak dalam barisan. 
BEratoq pulak nak tengok wayang hari ni. BAnyak budak pakai baju skolah lak tu. 
Rupanya hari ni hari last SPM.
Aku lupa paper apa..sempat gak la aku intebiu bebudak yg pakai baju sekolah tu. 

Dalam kepala otak ni, lepas habih tengok Breaking Dawn (kali kedua nengok nii...) aku nak tengok The Life of Pi dalam kol 3.5-pm camtuh. 

Jam dah jam 1.40 dah. Lagi 5menet nak start ni.
Tujuan aku nak gi tengok lai skali sebab ari tu gi lambat masuk plak.So dah termiss scene yg memola tuh.
Buleh plak budak sekolah depan aku ni wat lambat plak nak beli tiket.
Rasa cam nak sepak lak buntut dia.
Tinggal dia je pun kat depan aku.
Lepas dia, sudah semestinya turn aku.
Aku cuma nak beli 1 tiket jer untuk diri sendiri....


Budak tu nak beli 19 tikett.
CIter Twilight 19 tiket, tengok sama time ngan aku jam 1.45.
Ok..
Aku ok lagi.
NAk beli 19 tiket tu aku dah agak dah.
KAlau jenis reti wat decision sepantas kilat aku tak kisah.
INI SIAP NAK PILIH-PILIH SEAT SUME...
NAK SUSUN SATU-SATU , sampai 19 seat.
Kepala hotak hang sungguh laaa.......

Aku sabaq ni dok belakang dia ni!
Awek kaunter tu dah jeling-jeling aku dah. 
MAybe dia dah nampak asap keluar kot lubang idung kot. 


Ok...
SIAP BELI 19 TIKET TWILIGHT.
pap!!
Print......
Tenettenet tenettenenennenet...*bunyi tiket kuar la ni.


Tetiba...

"Akak, saya mau lagi 19 tiket untuk citer Life Of Pi...." cakap budak tu. 



WARRRRRGGHHHH!!!!!!
AKU STRESS!!!!!


LAgi 19 tiket untuk citer lain plak dah.
Awat la hang tak bagi laluan kat aku beli tiket dulu?
Awal-awal tu aku dah tanya dah dia nak beli citer apa.
Aku dah mintak laluan nak potong barisan dia sebab aku nak beli 1 tiket je pun...
TApi, dia wat-wat tak paham.
Sangat tak profesional.


LAst skali, diorang habih beli tiket 19 orang tu , jam 2pm dah ko tau.
Aku terus kansel tengok Breaking Dawn jam 1.45.
Beli citer Rise of The Guardians.
Tengok sengsorang.
PAstu, beli Breaking Dawn pukul 4 punya show. 
TAk kisah la.
Yang penting leh tengok movie... nak hilangkan stress yang bertambah tetiba.
Dan yang penting jugak aku tak satu panggung dengan diorang yan sangat harbal ni. 
MENYAMPAH!




NAsib baik citer Rise of The Guardians tu best.
Tak de la nyesal beli tiket tanpa dirancang.
Gelak-gelak gak la tengok citer tu.
KAlau korang belum tengok lagi, silalah tengok. 




Tetengah dok tengok movie tu tetiba dapat call dari ketua kongsi gelap , cakap ade meeting plak Sabtu nih kat markas.
HAHAHHAA..
SIap aa..angkut beg baju,mari kita pi Manjung Sabtu ini. 


Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram