Followers

13 Dec 2012

Kisah Isteri Gemuk Yang Dianiaya Suami




BErlain betul suaminya kali ni.
KAlau dulu, tak kisah sangat tentang pakaian. PAkai je apa yg ado. 
Kadang seluar koyak kat kaki pun slamber je dia pakai. 
BAju tak iron pun dia pakai je slamber badak. 
TApi,kali ni, nak pergi kedai runcit PAk Meon pun badan mesti wangi.
NAk gi basuh keta kat car wash otometik pun, nak wangi-wangi. 

Henpon skang asyik bunyi je. Mesej masuk.
KAlau call , asbennya gi jawab kat luar.
Sarah dah stress dah.
HAih.... skendel ngan sapa pulak beliau ini???? 


Sarah dah membayangkan bukan-bukan.
Setiap kali menatap diri di cermin, perasaan benci menyelubungi diri.
TEngok diri sendiri pun benci, sudah tentu laki pun benci sama bila tengok dirinya yang dah serupa badak air.
Lemak di sana sini.
HAmpir semua baju terpaksa dibeli baru. 2 kali ganda saiznya.


Keyakinan diri Sarah dah lama hilang selepas berat badannya naik mendadak selepas bekerja di tempat baru. 
HAti senang.
GAji besar...
Sarah menyalahkan diri akibat kegemukkan.
Dia gagal mengawal selera makan.
Dan nak... suaminya skang sedang sibuk mencari 'Sayang' yang baru. 


Dah dekat setahun dia begini. 
Segala macam ubatkurus Sarah dah try. TApi sumenya tak jalan. 
Ubat kurus makan, tapi selera makannya tak jugak ilang-ilang. 
PElik betui. 
HAri demi hari, badan makin naik.
Dan skang, hari demi hari, suaminya nampak semakin hensem. 


Sarah mula gelabah.
KErja pun dah ilang fokus.
DOk teringat meset yang dibacanya secara tak sengaja dari enpon suaminya.

"MAlam ni jumpa tempat biasa ye..." 


Dada Sarah terus berdebar-debar. 
Dengan siapa suamiku membuat onar?


Satu hari... Sarah mengambil keputusan nak bercuti seorang diri.
Padahal dia sebenarnya nak mengintip si suami. 
So... berjayalah plan tu. Suaminya percaya bulat-bulat.
ALangkah terkejut Sarah, suaminya didapati berlaku curang dengan rakan sekampungnya sendiri, Mona. 
Sungguh tak kenang budi si Mona. KAlau tak kerana Sarah, mampus MOna tak kerja  , dok kampung je dulu .
Sebab Sarah rekemen, skang Mona dah kerja bergaji besar.
Dan skang, nak curik asben dia plak!!


Sarah berkonfrontasi ngan Mona. 
Mona hanya cebik-cebik je kat dia.
PAlingsentap bila MOna cakap..

"Ko cermin diri ko tu. Ko yang tak reti jaga laki!"

Sarah lari-lari nangeh balik rumah.
TErlupa yang dia datang bawak keta.
Boleh?
TAk pasal-pasal je kena amik cab gi amik lak keta yang tertinggal kat Taman TAsik Perdana tu. 
HAtinya bagai tersiat-siat. 
Sanggup suaminya mengkhianati janji bersama. 
Dengan kawan sendiri lak tu. 


HAri-hari Sarah nangeh.
MAkan pun takmo.
Suaminya buat taktau je. 
MAsih lagi dok bersms segala. 
Lama-lama Sarah pun dah mangli. 
HAti masih bersedih bila suami acuh tak acuh je layan. 
BAdan Sarah yang montel tu , makin lama makin susut. 


Selepas 2 bulan, Sarah makin sukakan perubahan tu.
Daripada tak lalu makan, dan menjadi kebiasaan Sarah untuk tak makan.
Sarah dah boleh kontrol diri.
Tengok makanan pun dah tak kena kerasukan dah.
MEmula kes skendel suami tu dia memang makan hati tapi skang dia pun tak sure dia makan ati ke tak. 
MAybe dia dah nyampah kot. 


Sampai la satu hari, bila beratnya dulu 98 kg telah turun menjadi 57 kg, si suaminya tetiba bagi hadiah bunga.


"TAHNIAH SAYANG. SAYANG DAH KURUS...."


Gitulah tulisan nota di bunga tu.


Sarah terkebil-kebil. 
Apakah ini?
Aku terkena prank ke?
Wakena beb ke?



"Abang saja je wat Sarah macam ni. Sebenarnya takde pape hubungan pun ngan MOna tu. Saja je ABang buat bagi Sarah makan hati, nak tengok Sarah camne. Haa.. skang dah kurus dah kan. Makin cantik bini Abang....."




KAlau korang jadi Sarah, ape korang nak buat kat laki korang tu?











CIter hanya rekaan jer..





Matlamat tidak menghalalkan cara. 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram

Instagram